Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Postautor: Master » 20 sie 2023, 21:14

Kethael pisze:Jak to jest, że im bardziej nietypowy blok z zewnątrz i im wyższa cena, tym durniejsze układy mieszkań w środku? Przejrzałem chyba wszystkie 3 pok i nie było żadnego sensownego, w którym chciałbym mieszkać osobiście.

Też się nad tym kiedyś zastanawiałem i wyszło mi, że jak liczy się powierzchnia mieszkań ogółem, a nie ich funkcjonalność, to może wyjść z projektu, że połowę lokalu będzie zajmował przedpokój, liczony oczywiście również po cenie salonu. Nie wiem czy tak jest w tym przypadku, ale mam wrażenie, że jest taki trend obecnie w projektowaniu mieszkań.

homerapsody

Re: Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Postautor: homerapsody » 26 gru 2023, 13:10

Wiadomo coś więcej o tej inwestycji?

homerapsody

Postautor: homerapsody » 26 gru 2023, 20:43

Czy ktoś zna ceny w tej inwestycji?

traker

Postautor: traker » 18 maja 2024, 18:46

Na dniach rusza wyburzanie przy ul.Mazowieckiej 115 starych budyneczków , jak telefonowałem w listopadzie 2023 po ile za m2 to twierdzili ,że po 21000 a teraz ciekawe po ile krzykną ...
Dzisiaj 20.05 po rozmowie telefonicznej cena od 19-24 k , miejsce postojowe 80 k, budowa ma ruszyć lipiec-sierpień 2024 :D
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 9:39 przez traker, łącznie zmieniany 2 razy.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 18 maja 2024, 22:04

Moim zdaniem, to jest ciekawe.

Miał być drugi budynek na Kazimierza Wielkeigo /z KW51/, czesc mieszkan sprzedana, a nic, zero . W ceglanym budynku do wyburzenia kwitnie życie, i to nie tli się, tylko ktoś tam mieszka, swieci swiatło, wywiesza pranie.

Na stronie www najnowsza aktualizacja dziennika budowy z Bozego Narodzenia 2021. Zlikwidowany punkt dewelopera sprzedazy mieszkan na KWielkeigo, zamiast tego e-papierosy. Jedna pani do obsługi trzech inwestycji teraz. Na swojej stronie flagowej nie wykupili za 300 zł certyfikatu ssl.

Na Mazowieckiej w starym budynku też kwitnie życie, w tym ceglanym.

Do tego sprzedaż juz trzeciej inwestycji na Głowackiego.

I nadal wszystko leci ta sama jedna pani.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 21 maja 2024, 15:04

Zanim ktoś kupi mieszkanie z oknami od strony ulicy, CZYLI boiska skzoły podstawoeej, neich tam sie moze rpzejedzie w ciagu roku szkolnego w sloneczny dzien, jak dzis. Tylko nie w deszcz, nie wakacje, nie późno po południu, nie w dzien wolny od lekcji.

Od rana do 17 tam grają i bawią sie dzieciaki, wuef i świetlica. Jesienią i w zimie też wychodza na boisko, jeśli swieci slonce - jak wszedzie na swiecie. Przy pracy zdalnej z oknami na boisko - czarno widze i słyszę.

Jak wszedzie, gdzie przy bloku jest przedszkole lub boisko. Znajomi mieszkają obok boiska skzolnego wynajmowanego doroslym, i mają do 22 regularne mecze pilki noznej z pełnym zakresem wyrazów uważanym powszechnie za obraźliwe, też w sobotę i niedziele od rana do wieczora.

Silyen

Postautor: Silyen » 21 maja 2024, 20:57

Dziś tam przechodziłem i miałem te same odczucia. ;) Z jednej strony fajnie, że od wschodu nie będzie okno w okno z sąsiadami z bloku obok (jak od zachodu), ale jednak to boisko słychać.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 21 maja 2024, 23:11

Silyen pisze:Dziś tam przechodziłem i miałem te same odczucia. ;) Z jednej strony fajnie, że od wschodu nie będzie okno w okno z sąsiadami z bloku obok (jak od zachodu), ale jednak to boisko słychać.

Jeśli ktoś pracuje stacjonarnie, wychodzi rano, a wraca popołudniu, to nawet nie ebdzie wiedział, że jest hałas. Meiskzania równolelegle do Racławickiej mają wszystkie okna na boisko, przy rpacy zdalnej albo wymagajacej skupienia moze być irytujące. A modlić sie codziennie o deszcz to glupie.

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 01 cze 2024, 18:22

Tam się nic nie buduje.
Stare budynki stoją.

Stregoborr

Postautor: Stregoborr » 09 cze 2024, 22:17

Nie zostawiłbym złotówki deweloperowi DES. Byłem ostatnio w ich inwestycji KW51 - która jest porażką, za takie rzeczy powinno się karać, wizualizację przestrzeni wspólnych nie mają nic wspólnego z rzeczywistością - jakość ich wykonania jest na katastrofalnym poziomie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”