iti pisze:mkc1 pisze:Witam,
czy ktoś wie czy wyjaśniła się sprawa budowy drogi dojazdowej?
Podobno czekają na pozwolenie i chcieliby zacząć budować alternatywna drogę wiosną, ale to nigdy nic nie wiadomo.
No to niefajnie z ta drogą, bo w październiku 2020 pani z biura sprzedazy twierdziła, że mają wszystkie pozwolenia...niestety nie odpowiedziała na pytanie o numer tego pozwolenia, bo chciałam zweryfikowac informacje dot. zaskarżenia i nigdy go nie wysłała...Pewne jest, że bez wybudowania tej drogi nie oddadzą inwestycji. Nie chcę być złym prorokiem, ale jakoś wątpię, żeby się uwinęli do połowy 2022, jak to jest podawane na ich stronie (06/22 zakończenie prac budowlanych, 09/22 PnU). Tym bardziej, że na terenie poniżej dawnego Expo, gdzie ta droga ma przebiegać, nic "budowlanego" się nie dzieje.
iti pisze:Ładnie z ich strony, że zostało to jedno drzewo wyższe. Ktoś się może orientuje, jak tam ma wyglądać zagospodarowanie terenu?
No i jeszcze, jak mają wyglądać kolejne etapy, bo chyba na tym deweloper nie poprzestanie.
Mam tylko nadzieję, że finalnie nie wyjdzie to tak, jak osiedle wybudowane przez dewelopera Balbud w okolicach ul. Reduta, bo tam to jednak całkiem gęsto jest.
Kolejny etap to blok po zachodniej stronie tego budowanego obecnie. Poza tym mieli w planach (w 2020r., nie wiem jak teraz) budowę 4 domkow na działce nieco powyżej, ale to podobno po zbudowaniu drugiego bloku więc za dobrych kilka lat.
Co do zagospodarowania terenu, to z wizualizacji wynika, że niczego konkretnego tam nie będzie. Pytałam o jakiś plac zabaw/teren rekreacyjny, ale dość wymijająco mi powiedziano, że to będzie zależało od przyszłych mieszkańców

Czyli pewnie posieją trawę, a jak mieszkańcy będa chcieli coś więcej, to już za wspólnotową kasę.