Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: iti » 26 sty 2022, 11:24

Ładnie z ich strony, że zostało to jedno drzewo wyższe. Ktoś się może orientuje, jak tam ma wyglądać zagospodarowanie terenu?

Obrazek

No i jeszcze, jak mają wyglądać kolejne etapy, bo chyba na tym deweloper nie poprzestanie.

Obrazek

Mam tylko nadzieję, że finalnie nie wyjdzie to tak, jak osiedle wybudowane przez dewelopera Balbud w okolicach ul. Reduta, bo tam to jednak całkiem gęsto jest.

Bettyw1

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: Bettyw1 » 27 sty 2022, 22:48

iti pisze:
mkc1 pisze:Witam,
czy ktoś wie czy wyjaśniła się sprawa budowy drogi dojazdowej?

Podobno czekają na pozwolenie i chcieliby zacząć budować alternatywna drogę wiosną, ale to nigdy nic nie wiadomo.

No to niefajnie z ta drogą, bo w październiku 2020 pani z biura sprzedazy twierdziła, że mają wszystkie pozwolenia...niestety nie odpowiedziała na pytanie o numer tego pozwolenia, bo chciałam zweryfikowac informacje dot. zaskarżenia i nigdy go nie wysłała...Pewne jest, że bez wybudowania tej drogi nie oddadzą inwestycji. Nie chcę być złym prorokiem, ale jakoś wątpię, żeby się uwinęli do połowy 2022, jak to jest podawane na ich stronie (06/22 zakończenie prac budowlanych, 09/22 PnU). Tym bardziej, że na terenie poniżej dawnego Expo, gdzie ta droga ma przebiegać, nic "budowlanego" się nie dzieje.

iti pisze:Ładnie z ich strony, że zostało to jedno drzewo wyższe. Ktoś się może orientuje, jak tam ma wyglądać zagospodarowanie terenu?

No i jeszcze, jak mają wyglądać kolejne etapy, bo chyba na tym deweloper nie poprzestanie.

Mam tylko nadzieję, że finalnie nie wyjdzie to tak, jak osiedle wybudowane przez dewelopera Balbud w okolicach ul. Reduta, bo tam to jednak całkiem gęsto jest.

Kolejny etap to blok po zachodniej stronie tego budowanego obecnie. Poza tym mieli w planach (w 2020r., nie wiem jak teraz) budowę 4 domkow na działce nieco powyżej, ale to podobno po zbudowaniu drugiego bloku więc za dobrych kilka lat.
Co do zagospodarowania terenu, to z wizualizacji wynika, że niczego konkretnego tam nie będzie. Pytałam o jakiś plac zabaw/teren rekreacyjny, ale dość wymijająco mi powiedziano, że to będzie zależało od przyszłych mieszkańców :shock: Czyli pewnie posieją trawę, a jak mieszkańcy będa chcieli coś więcej, to już za wspólnotową kasę.

skiby1

Postautor: skiby1 » 06 lut 2022, 21:01

Jak byście się zastanawiali o jakiej słynnej drodze dojazdowej tutaj wszyscy mówią to tutaj wrzuciłem wideo bo akurat dziś tam podjechałem.
Widać też na nagraniu aktualny stan budynku

youtube.com/watch?v=AZ74Zl_CDXs

inwestorzzagranicy

Postautor: inwestorzzagranicy » 06 lut 2022, 21:08

Da się tam wykręcić 8-)

iti

Postautor: iti » 06 lut 2022, 21:15

skiby1 pisze:Jak byście się zastanawiali o jakiej słynnej drodze dojazdowej tutaj wszyscy mówią to tutaj wrzuciłem wideo bo akurat dziś tam podjechałem.

Ale rzecz w tym, że miałaby być chyba budowana jakaś nowa droga, od innej strony (od Sołtysowskiej albo Tomickiego?). Ta, to faktycznie ma mocno ograniczoną użyteczność.

zyneon

Postautor: zyneon » 13 lut 2022, 20:47

Tymczasem ceny 8-15% do góry

mkc1

Postautor: mkc1 » 18 lut 2022, 9:47

iti pisze:
skiby1 pisze:Jak byście się zastanawiali o jakiej słynnej drodze dojazdowej tutaj wszyscy mówią to tutaj wrzuciłem wideo bo akurat dziś tam podjechałem.

Ale rzecz w tym, że miałaby być chyba budowana jakaś nowa droga, od innej strony (od Sołtysowskiej albo Tomickiego?). Ta, to faktycznie ma mocno ograniczoną użyteczność.

Droga według planów ma być wzdłuż Muzeum Gier ale została zaskarżona potwierdził nam to sam prezes i czegkają(lub czekali - było to jakieś 2-3 miesiące temu) na roztrzygnięcie. Jest tam możliwość dojechanania również od Sołtysowskiej ale to tylko droga techniczna, tymczasowa.
Daliśmy dostarczone dokumenty przez dewelopera do kancelarii, w opinii prawników w dokumentach nie ma zobowiązania do wybudowania drogi(tej wzdłuż Muzeum) a jest jedeynie jej plan.
Z tego powodu jednak zrezygonwaliśmy z kupna mieszkania tutaj a szkoda bo bardzo fajna lokalizacja.

zywiec15

Postautor: zywiec15 » 18 lut 2022, 10:07

Też zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, jednak zrezygnowaliśmy z tego względu, że coś nam nie pasowało z tą drogą.. podobno miała być gotowa na wiosnę 22, a tu cisza ..

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 22 lut 2022, 20:55

Kilka dni temu rozmawiałam z osobą mieszkającą niedaleko inwestycji. Nie wiem, na ile to prawda, ale aby poprowadzić drogę wg planu, deweloper musiałby wykupić kawałek (kilkadziesiąt metrów) gruntu od osoby prywatnej. Ta zaś rzuciła cenę bardzo zaporową (nie chcę tu rzucać kwota, bo wydaje mi się aż nieprawdopodobna, ale tak twierdzą "w sąsiedztwie"). Deweloper zapłacić nie chce. I podobno stara się, żeby przekształcić tą tymczasową drogę techniczną właśnie w pełnoprawną drogę dojazdową do inwestycji. Tyle, że jeżeli to się uda, to będzie oznaczać, że dojazd i wyjazd z inwestycji będzie przez wiecznie zakorkowaną Sołtysowską, co raczej nie dodaje atrakcyjności inwestycji i stoi w sprzeczności ze sprzedawaną przez dewelopera wersją o lokalizacji drogi dojazdowej. Natomiast fragment Woźnicow prowadzący do budowanych bloków jest tak wąski, że szersze auto mieści się na nim ledwo - ledwo; o minięciu się dwóch samochodów można zapomnieć, a z drugiej strony pokusa uniknięcia korków na Sołtysowskiej może ludzi pchać do prób wyjazdu/wjazdu właśnie tamtędy. Nie zapominajmy też, że obok ma powstać kolejny, podobnej wielkości blok a więc kolejnych kilkaset osób chcących się na teren dostać i z niego wyjechać...No ciekawe, jak to się skończy i co na to wszystko osoby, które mieszkania w tej inwestycji kupiły :?:

iti

Postautor: iti » 24 lut 2022, 9:47

No tą drogą wąską, która tam teraz prowadzi, to nie wyobrażam sobie możliwości codziennych dojazdów tam..

W którym miejscu ma tam powstać ten kolejny blok?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”