Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wojdyla1980

Re: Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Postautor: wojdyla1980 » 09 gru 2024, 14:59

tonyxxl pisze:Czy ja kupię od flipera czy od nie flipera to mnie guzik obchodzi. Interesuje mnie głównie cena jaką zapłacę. Na dziś jest tam atrakcyjna więc jak to mówią: obie strony zadowolone. A le w tym bloku co osiadał, interesuje mnie jeszcze czy ktoś odebrał już swoje mieszkanie od dewelopera, bo widze że w ogłoszeniach są sprzedawane z opisem: "w trakcie odbiorów technicznych" co mnie niepokoi i zastanawia.

dlatego mówię że takich jak Ty powinno się golić do zera, bo wszystkie strony są zadowolone

Bas Kra

Re: Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Postautor: Bas Kra » 09 gru 2024, 17:02

tonyxxl pisze:Czy ja kupię od flipera czy od nie flipera to mnie guzik obchodzi. Interesuje mnie głównie cena jaką zapłacę. Na dziś jest tam atrakcyjna więc jak to mówią: obie strony zadowolone. A le w tym bloku co osiadał, interesuje mnie jeszcze czy ktoś odebrał już swoje mieszkanie od dewelopera, bo widze że w ogłoszeniach są sprzedawane z opisem: "w trakcie odbiorów technicznych" co mnie niepokoi i zastanawia.

Dwóch użyszkodników tutaj twierdzi, że nie istbneije w rpzyrodzie zjawikso, ze od flipera jest taniej niż od dewlopera. Tutaj wlasnie taka sytuacja prawdopodobnjie wystę;uje. Deweloper sprzedał fliperowi ileś miesięcy/ lat temu mieskzanie, i wybuduje w stej cenie, ale w miedzyczasie cene podniósł i nie opuszcza. Oczywiwscie, jelsi sie opłaca u flipera (uwzględniając podatek za rynek wtórny), trzeba kupic tam, gdzie taniej.
To jak kupowanie obrazu znanego malarza od kogoś, kto go nabył 5 lat temu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”