Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Postautor: luc » 03 wrz 2023, 22:30

Nie spodziewałem się też, że budowa jest już na tak zaawansowanym etapie.

Obrazek

Część budynków ma już pierwsze piętro wylane, część ma przygotowane zbrojenia.

Obrazek

Trzeba im przyznać, że Ekopark ma rozmach w tym przypadku.

luc

Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Postautor: luc » 03 wrz 2023, 22:35

Ale ta okolica... przecież tam nawet za 20 lat może nie być normalnego miasta.

Obrazek

Jakieś zakłady, domy nowsze, starsze, ulice bez chodników. Komunikacja długo tam chyba nie będzie lepsza i oparta głównie na autobusach.

gizmo

Postautor: gizmo » 10 wrz 2023, 16:52

Ta lokalizacja dla tak dużego osiedla bloków, to moim zdaniem jakiś absurd. Ale może to początek zmian w tamtej okolicy i może czeka ją rozbudowa w blokowiska kosztem tego, co tam jest teraz.

kat_str

Postautor: kat_str » 12 lip 2024, 13:46

Cześć wszystkim, zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji ale martwi mnie fakt, że dokładnie nad blokiem przebiega lini startu i podchodzenia do lądowania samolotów. Co o tym sądzicie?

gizmo

Postautor: gizmo » 12 lip 2024, 18:04

Ten kąt podejścia podobno miał się zmieniać wraz z budową / przebudową pasa startowego na lotnisku w Balicach. Dzięki temu ścieżka podejścia miała się przesunąć bardziej na północ. Ale ta inwestycja to jakaś niekończącą się historia i nie wiadomo chyba czy i kiedy do niej dojdzie. No i rejon budowy osiedla Forma Otwarta w Krakowie, to już niezbyt daleko od lotniska, więc może nawet po ewentualnej zmianie, chałas samolotów z lotniska wciąż pozostanie.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 12 lip 2024, 23:25

Pojedź na parking pod Ikea i postój 30 minut. Gdy samolot leci bezposrednio nad głowa, to hałas jest mneijszy i krotszy niz jakbyś byl 2 km dalej. Ja mieskzam kilak km od lini samolotowych i slysze z nieba bardzo intensywnie samoloty, dudneinie i buczenie,a sa daleko. Jesli sie nie boisz, ze spadnie z samolotu kawalek zamrożonego moczu : ), a chodzi tylko o halas, to nie rpzejmuj się. Cały Krakow slyszy samoloty.

mynameispotato

Postautor: mynameispotato » 13 lip 2024, 9:01

kat_str pisze:Cześć wszystkim, zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji ale martwi mnie fakt, że dokładnie nad blokiem przebiega lini startu i podchodzenia do lądowania samolotów. Co o tym sądzicie?

od zawsze mieszkałem w okolicy linii podejścia do lotniska, teraz mieszkam centralnie pod i momentami jest bardzo głośno. W ciągu dnia nie jest to uciążliwe, ale w nocy już tak, a cisza nocna zaczyna się dopiero od 1:00 i trwa jedynie do 5:00.
Najlepiej sprawdzić terminy przylotów na Balice i samemu na miejscu ocenić czy hałas jest akceptowalny. Dużo głośniejsze są też starty niż lądowania, ale te w stronę wschodnią zdarzają się nie tak często.
Ja osobiście mam nadzieję, że przebudowa lotniska dojdzie do skutku i samoloty odsunął się bardziej na północ.

gizmo

Postautor: gizmo » 15 lip 2024, 13:09

mynameispotato pisze:W ciągu dnia nie jest to uciążliwe, ale w nocy już tak, a cisza nocna zaczyna się dopiero od 1:00 i trwa jedynie do 5:00.

No właśnie zastanawiałem się ostatnio jak to jest i czy samoloty są obsługiwane przez całą dobę, bo też kojarzyłem, że była jakaś cisza nocna na lotnisku. Czyli to tylko 1-5, czyli 4 godziny na dobę - faktycznie niewiele.

mynameispotato

Postautor: mynameispotato » 16 lip 2024, 9:08

gizmo pisze:
mynameispotato pisze:W ciągu dnia nie jest to uciążliwe, ale w nocy już tak, a cisza nocna zaczyna się dopiero od 1:00 i trwa jedynie do 5:00.

No właśnie zastanawiałem się ostatnio jak to jest i czy samoloty są obsługiwane przez całą dobę, bo też kojarzyłem, że była jakaś cisza nocna na lotnisku. Czyli to tylko 1-5, czyli 4 godziny na dobę - faktycznie niewiele.

Ta cisza nocna i tak jest teoretyczna, bo wszystkie opóźnione loty lądują o dowolnej godzinie. Ciężko oczekiwać, żeby samoloty krążyły po kilka godzin, bo zaczęła się cisza nocna, a opóźnienie nie wynikało z winy przewoźnika.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”