Wrzuci ktoś może jakieś zdjęcie, jak to teraz wygląda?
I co z działkami dookoła, jakie jest ich przeznaczenie i kto jest ich właścicielem? YIT planuje tam może kolejne etapy osiedla Nordic Kraków?
Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
Podbijam. Też jestem ciekawa jak to teraz wygląda. Deweloper mało chwali się realnymi zdjęciami i postępami z budowy. Dużo stocka na socialach. A dobrze zobaczyć konkrety – jeśli ktoś był w okolicy i dysponuje jakimś materiałem, to chętnie zobaczę.
Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
march pisze:Podbijam. Też jestem ciekawa jak to teraz wygląda. Deweloper mało chwali się realnymi zdjęciami i postępami z budowy. Dużo stocka na socialach. A dobrze zobaczyć konkrety – jeśli ktoś był w okolicy i dysponuje jakimś materiałem, to chętnie zobaczę.
Dzisiaj przejeżdżałem w okolicy i postanowiłem podjechac pod tę budowę. Niby mają termin na 11/2025 ale tam sporo jeszcze do zrobienia mają. Fakt, że widać spory ruch pracowników na inwestycji (co widac po zaparkowanych po obu stronach samochodach robotników, mimo znaku zakaz zatrzymywania) ale to juz powinien być czas na kosmetyke i koszenie trawy a nie na ciężki sprzęt jaki tam wciąż jest potrzebny. NAwet drogi porządnej jeszcze nie wyasfaltowali pod samą inwestycją, tylko jakieś kamienie nasypane tam wciąż leżą. Nie wiem, może to ma tak być na 2 miesiące przed oddaniem. A obok (po prawej na zdjęciu za tą nasypaną ziemią) już wykopane głębokie doły pod następna płytę garażową, zapewne następne minimum 2-3 lata "zabawy" i walki z ciężkim sprzętem, pod samym nosem, czeka szczęśliwych nabywców. Zresztą tam cała najbliższa okolica to jeden ogromny plac budowy a końca nie widać.

tonyxxl pisze:Dzisiaj przejeżdżałem w okolicy i postanowiłem podjechac pod tę budowę. Niby mają termin na 11/2025 ale tam sporo jeszcze do zrobienia mają. Fakt, że widać spory ruch pracowników na inwestycji (co widac po zaparkowanych po obu stronach samochodach robotników, mimo znaku zakaz zatrzymywania) ale to juz powinien być czas na kosmetyke i koszenie trawy a nie na ciężki sprzęt jaki tam wciąż jest potrzebny.
Dzięki za zdjęcie, fajnie to wygląda, to na elewacji to jakiś klinkier czy farba?
A co do kończenia budowy, to po jej formalnym zakończeniu często zostaje jeszcze do zrobienia np. zagospodarowanie terenu. I tak od zakończenia budowy do odbiorów mieszkań, to mija jeszcze zazwyczaj kilka miesięcy. Wszystkie odbiory, strażaków, UDT i tak dalej, pozwolenie na użytkowanie, to wszystko czas zabiera.
Nowy pisze:Dzięki za zdjęcie, fajnie to wygląda, to na elewacji to jakiś klinkier czy farba?
płytki

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”