Felipe pisze:PaniPanda pisze:a z ciekawości skoro odpuściłeś sobie Piasta Park to z jakiego powodui co wybrałeś jako alternatywę
Nie wybrałem Piasta Park
1) lokalizacja - daleko do centrum, z którym póki co wiążę życie i pewnie tak jeszcze pozostanie przez jakiś czas![]()
2) słaba komunikacja z centrum miasta - 40 minut tramwajem 52 to sporo, samochód jak już się włączy na Piasta Kołodzieja to stoi. To wylotówka z miasta, będzie tylko gorzej,
3) plan zabudowy okolicy - kilkanaście nowych bloków, obok kilkanaście/dziesiąt starych, będzie tam ciasno i tłoczno. Ale tu podkreślam - mieszkanie z widokiem na park będzie w miarę okej. Przynajmniej park/fort wpisany jest to MPZP, więc raczej nie tak łatwo będzie zabudować ten teren.
Wybrałem Bieńczycką Murapolu![]()
1) bardzo dobra lokalizacja, nie ma co komentować, pewnie będzie się dało ew.kiedyś wynająć komuś innemu,
2) blisko do przystanków mpk, ścieżek rowerowych
3) blisko usługi - CH Czyżyny, Tomex
4) widziałem co biorę - mieszkanie było już gotowe, ma dość fajny układ
Szukałem tak dla siebie - kawalera - na teraz, czyli ok. 40 m2, coś co potem będzie się dało wynająć (bo przy rodzinie priorytety się zmienią - wtedy trzeba będzie szukać czegoś większego i w bardziej zacisznej okolicy). Tak więc bardzo ważne było dla mnie skomunikowanie inwestycji z centrum.
Mam nadzieję, że nie nadzialiśmy się na minę jak Felipe

lovekrakow.pl/aktualnosci/zdjecie/25694#photo