Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JaroSD

Re: Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Postautor: JaroSD » 03 mar 2019, 16:33

Cavalliaa pisze:Jestem tylko ciekawa skąd się wziął ten pierwszy termin, że nieoficjalne odbiory rozpoczną się w listopadzie :D Skoro mamy marzec a nic nowego nie słychać. W mailu poinformowali o niekorzystnych warunkach atmosferycznych ale chyba nie spodziewano się innych w miesiącach listopad grudzień styczeń?

Jeśli mają "niekorzystną zimę" to sory... mało co deszczu, temperatura też całkiem w porządku( mrozów mało co)

gdyby, ktoś coś się dowiedział dajcie znać, sami czekamy
pozdrowienia!

nmz

Re: Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Postautor: nmz » 08 mar 2019, 15:12

Prawdopodobny powód opóźnień, artykuł z końca grudnia, nie mam pojęcia jak potoczyła się sprawa.

gazetakrakowska.pl/krakow-wywlaszczeni-za-prl-scigaja-sie-teraz-z-urzednikami-i-deweloperem-miala-tam-powstac-petla-tramwajowa/ar/13754805

Rodzina pani Agnieszki Serczyk posiadała niewielką działkę na Prądniku Białym. W roku 1985 władza komunistyczna bez pytania wywłaszczyła ich z tego terenu, podobnie jak okolicznych sąsiadów. Miała tam powstać baza autobusowa i zajezdnia tramwajowa w rejonie ulicy Łokietka. Nigdy do tego nie doszło. Teraz rodzina próbuje odzyskać działkę. Sprawa jest w toku i zmierza ku oddaniu terenu byłym właścicielom. Okazało się jednak, że zajął go deweloper. Buduje drogę do osiedla, które wybudował. Urzędnicy miejscy nic nie robią w tej sprawie, choć inwestycję nakazał wstrzymać starosta wadowicki, który prowadzi sprawę pani Serczyk.

Chodzi o niewielką działkę pomiędzy ulicami Starego Wiarusa i Pękowicką na Prądniku Białym w Krakowie.
(...)
Wywłaszczona działka trafiła do miasta. W późniejszych latach została podzielona. Planowana tam baza autobusowa i zajezdnia MPK nigdy nie powstały. W ostatnich latach w okolicy pojawiła się m.in. firma, która nielegalnie zajęła gminną działkę i składowała na niej odpady wtórne. W rejonie działać zaczęli także deweloperzy. Jeden z nich wybudował już trzy bloki przy ulicy Pękowickiej. Teraz zamierza połączyć je nową drogą z ulicą Starego Wiarusa. Ta przejdzie m.in. przez grunty, o zwrot których zabiega rodzina pani Agnieszki. I tu rodzi się problem.

Lorakko

Postautor: Lorakko » 08 mar 2019, 16:27

Z moich informacji nie ma to żadnego wpływu. Deweloper posiada wszystkie niezbędne zgody.

Vip

Postautor: Vip » 18 mar 2019, 15:42

Czy ktoś posiada jakieś nowe informacje od Dewelopera czy nadal cisza?

Cavalliaa

Postautor: Cavalliaa » 18 mar 2019, 18:41

Póki co żadnych nowych oficjalnych informacji...

JaroSD

Postautor: JaroSD » 27 mar 2019, 11:58

wchodzimy pomału w okres burzowy;)
czyżby cisza przed burzą??;)

ani słychu ani widu

Vip

Postautor: Vip » 27 mar 2019, 12:28

Deweloper zaczął umawiać odbiory na początek kwietnia.

Cavalliaa

Postautor: Cavalliaa » 29 mar 2019, 7:35

Ja mam termin na początku kwietnia. Jest godzina czasu lecz wiadomo, że na pewno się to rozciągnie i będzie można być chwilę dłużej

JaroSD

Postautor: JaroSD » 29 mar 2019, 17:40

Cavalliaa pisze:Ja mam termin na początku kwietnia. Jest godzina czasu lecz wiadomo, że na pewno się to rozciągnie i będzie można być chwilę dłużej

wspomagasz się kimś na odbiór? zastanawiam się czy wziąć fachowca czy kogoś obcykanego w tych normach ustawach itd.
myślę, że godzinka to mało, no chyba -że na kawalerke

Cavalliaa

Postautor: Cavalliaa » 29 mar 2019, 19:24

Tak, będę z firmą, która specjalizuje się w odbiorach. Oni poza dokładnym pomiarem mieszkania, sprawdzają wszystkie ewentualnie niedociągnięcia plus posiadają mierniki wilgoci itp. Godzina to rzeczywiście mało ale to pewnie też zależy kto jak duże ma mieszkanie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”