Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum
-
Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum
A jest tam ktoś kto w maju dostaje mieszkanie?jakieś wiecej szcegółów oprócz 3zl za metr czynszu co do.oplat?
-
Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum
[quote="dzin-dzinn"]Witam my jesteśmy w trakcie kupna.Póki co spodobało nam się i czekamy na odzew Pani w sprawie umowy.W banku coprawda Pani się dziwiła ze podpisujemy odrazu deweloperką a nie rezerwacyjną ale jesteśmy zecydowani więc po co czekać jeśli nie wyjadą jakieś schody.
My mieszkanko kupujemu w bloku nr 2.Liczymy ze do pazdziernika oddadza bo na lostopad umówimu fachmistrzów ktorzy nam to mieszkanko wykończą.Co do dojazdy to jeszcze nie ppkonalam drogi do trawaju ale autbus ktory zatrzymuje sie na wprost osiedla calkiem dobrze wywozi w cywilizacj.
My mieszkanko kupujemu w bloku nr 2.Liczymy ze do pazdziernika oddadza bo na lostopad umówimu fachmistrzów ktorzy nam to mieszkanko wykończą.Co do dojazdy to jeszcze nie ppkonalam drogi do trawaju ale autbus ktory zatrzymuje sie na wprost osiedla calkiem dobrze wywozi w cywilizacj.
-
dzin-dzinn pisze:.Ciekawi mnie jak wygląda sprawa prądu bo w domu nie chce korzystać z kuchanni gazowej tylko płyty na prąd.
Z tego co wiem to w mieszkaniach nie bedzie mozliwosci podlaczenia kuchenki gazowej. Jest natomiast wyprowadzenie sily do plyty indukcyjnej i mozliwosc podlaczenia plyty grzewczej.
Chcialbym natomiast zapytac czy ktos z Panstwa korzystal z uslug doradcy finansowego ktorego rekomenduje deweloper podczas ubiegania sie o kredyt?
Wielkie dzieki za jakiekolwiek informacje.
Cruelakron pisze:Chcialbym natomiast zapytac czy ktos z Panstwa korzystal z uslug doradcy finansowego ktorego rekomenduje deweloper podczas ubiegania sie o kredyt?
Wielkie dzieki za jakiekolwiek informacje.
Jeżeli chodzi o doradców finansowych proponowanych przez dewelopera, to dopytaj o ofertę, a jak ją dostaniesz, to przejdź się z nią po kilku dobrych banków / doradców i poproś, żeby dali Ci lepszą, jeżeli są w stanie. Warto to zweryfikować.
-
Ja nie korzystałam.Poszłam do banku i tam załatwiam wszystko ,tyle ,że ja chciałam w tym banku bo już mam z nimi doświadczenie tam z kredytem hipotecznym.
Co do gazu to fajnie .
A ktoś już z obecnych podpisał umowę deweloperską wstępną?Ja czekam właśnie aż Pani Renata ją prześle. Trochę to trwa.
Na coś zwrócić uwagę?
Czy te mieszkania które miały być oddane w marcu a potem ostatecznie w maju zostały już oddane?
I myślicie zę termin oddanie w październiku 1 i 2 jest realny?
Co do gazu to fajnie .
A ktoś już z obecnych podpisał umowę deweloperską wstępną?Ja czekam właśnie aż Pani Renata ją prześle. Trochę to trwa.
Na coś zwrócić uwagę?
Czy te mieszkania które miały być oddane w marcu a potem ostatecznie w maju zostały już oddane?
I myślicie zę termin oddanie w październiku 1 i 2 jest realny?
-
Nowy pisze: dopytaj o ofertę, a jak ją dostaniesz, to przejdź się z nią po kilku dobrych banków / doradców i poproś, żeby dali Ci lepszą, jeżeli są w stanie. Warto to zweryfikować.
Mądrego i to dobrze posłuchać

dzin-dzinn pisze:I myślicie zę termin oddanie w październiku 1 i 2 jest realny?
W umowie deweloperskiej napisane jest, że powinny być oddane do 30 października i patrząc na postęp prac to wydaje mi się, że jest to realne, ale wydaje mi się, że jeśli chcesz umawiać ekipę do wykończenia, to spokojnie kierownik budowy Cię wpuści, żeby mogli wszystko zwymiarować, jak tylko Twoje mieszkanie uzyska finalne gabaryty. Ewentualnie możesz posłużyć się rzutem architektonicznym - jeśli go nie masz, mogę Ci przesłać, bo są one w formie uwzględniającej całe kondygnacje. Na którym piętrze kupujesz mieszkanie konkretnie? Mam plany piętra 2 i 3.
Na co zwrócić uwagę w umowie deweloperskiej? Ja w swoim wzorze nie dopatrzyłem się jakichś poważnych kwestii, ot kilka drobiazgów wymagających doprecyzowania. Niestety notariusz była na urlopie, więc się sprawa trochę przeciąga, ale liczę, że do końca tygodnia wątpliwości będą wyjaśnione a umowę podpisze się w przyszłym tygodniu. Zawsze możesz pójść z umową do prawnika i potwierdzić, czy wszystko jest w porządku.
Chciałbym natomiast zapytać, czy ktoś z Was orientuje się jaka jest izolacja termiczna dachu - wiem tyle, że wata i folia izolacyjna, ale czy ktoś może wie jaką ma grubość?
pozdrawiam
Witam
Jestem na etapie oczekiwania na umowę przedwstępną.
Pani Renata jest miła, ale oczywiście nieco naciskała na wykorzystanie ich doradcy finansowego z którym póki co się spotkałem, ale chcę jeszcze zweryfikować co inni mi mogą zaproponować.
Udało się Wam co nieco utrącić z ceny? Zakładam, że deweloper nie jest skory do negocjacji przy obecnej koniukturze...
Interesuję się budynkiem dwa i dostałem info odnośnie oddania październik-listopad, czyli zgadza się z wersjami innych.
Patrzyłem też na plan zagospodarowania - nie jestem pewny czy dobrze go czytam, ale wychodzi na to, że mimo tego iż wokół inwestycji są pola uprawne to całość jest przeznaczone na zabudowę mieszkalną, ktoś to może potwierdzić?
Pozdrawiam
Jestem na etapie oczekiwania na umowę przedwstępną.
Pani Renata jest miła, ale oczywiście nieco naciskała na wykorzystanie ich doradcy finansowego z którym póki co się spotkałem, ale chcę jeszcze zweryfikować co inni mi mogą zaproponować.
Udało się Wam co nieco utrącić z ceny? Zakładam, że deweloper nie jest skory do negocjacji przy obecnej koniukturze...
Interesuję się budynkiem dwa i dostałem info odnośnie oddania październik-listopad, czyli zgadza się z wersjami innych.
Patrzyłem też na plan zagospodarowania - nie jestem pewny czy dobrze go czytam, ale wychodzi na to, że mimo tego iż wokół inwestycji są pola uprawne to całość jest przeznaczone na zabudowę mieszkalną, ktoś to może potwierdzić?
Pozdrawiam
-
GV_Adams pisze:Patrzyłem też na plan zagospodarowania - nie jestem pewny czy dobrze go czytam, ale wychodzi na to, że mimo tego iż wokół inwestycji są pola uprawne to całość jest przeznaczone na zabudowę mieszkalną, ktoś to może potwierdzić?
Pozdrawiam
Wg planu zaspodarowania terenu dzialki dookola inwestycji sa przenzaczone do zabudowy jedno bądź wielorodzinnej o wysokosci max 13... Jesli mnie pamiec nie myli. Z tego co udalo mi sie dowiedziec od dewelopera to wlasciicel terenu sasiadujacego z inwestycja od strony poludniowo wsxhodniej nie byl zainteresowany sprzedaza gruntu, wiec przynajmniej przez jakis czas wydaje sie ze niczego nowego tam nie wybuduja... Mowiac jednak szczerze sadze ze jest to kwestia czasu - jak zbuduja wezel S7 i polnocna obwodnice Krk to ceny gruntow tez na pewno wzrosna... Pewnie wtedy cos za balkonami powstanie.
-
My zarezerwowaliśmy mieszkanie w bloku nr 2 na pierwszym piętrze;)
Dziś mamy dostać umowę do zapoznania się.
Dziś mamy dostać umowę do zapoznania się.
Rozumiem, że ceny podane na stronie to ceny netto?
Czy ktoś negocjował cenę?
Oraz pytanie czy ktoś faktycznie skorzystał z usług doradcy finansowanego mocno rekomendowanego przez dewelopera?
Czy ktoś negocjował cenę?
Oraz pytanie czy ktoś faktycznie skorzystał z usług doradcy finansowanego mocno rekomendowanego przez dewelopera?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”