mateuszf pisze:
Pytałem Ciebie, tylko nie ogarniam jeszcze jak działa to forum. Dzięki za odpowiedź, sprawdzę te inne opcje. Jak dla mnie plusem Snycerskiej jest bliskość stacji SKA i pętli tramwajowej - około 10min piechotą do obu miejsc. Co do ceny to nie mam teraz samochodu więc nie potrzebuję miejsca postojowego, a w innych inwestycjach zakup jest zazwyczaj wymagany. To prawie tysiąc różnicy na m2 w tym metrażu jakiego szukam.
Dlaczego "Start City" to inwestycja do polecenia w ciemno?
Jasne- sprawdź resztę. Jeszcze z tańszych opcji jest "Aleksandry Park", o którym zapomniałem, ale to już też nie takie kameralne i chyba lokalizacja najsłabiej skomunikowana ze wszystkich (nie znaczy, że źle).
W zasadzie każda z tych inwestycji gwarantuje Ci dostęp do SKA w 10-15min (może faktycznie bliżej tych 15min).
O Start City możesz poczytać w wątku poświęconym inwestycji. Dobry znajomy kupił tam duże mieszkanie i rozeznawał bardzo konkretnie temat tego dewelopera- łącznie z wnikliwymi wywiadami mieszkańców poprzednich bloków

Wychodzi na to, ze przede wszystkim Start to solidny sprawdzony deweloper, który po prostu buduje dobrze i schludnie.
Tutaj na forum też na pewno nie narzekano na jakość- co najwyżej jakieś kwestie formalne typu wymuszenie "własnego" notariusza, ale to raczej detale do przeżycia.
Samo Start City mnie się oczywiście wizualnie nie podoba- trudno, żeby było inaczej a i taka prawda, że ładnych wieżowców w Krakowie po prostu nie ma- ale poza tym inwestycja wygląda bardzo rozsądnie.
Jeśli myślałeś o Snycerskiej, to przekonanie się do Start City może wymagać pewnej re-aranżacji priorytetów

Jakość wykończenia części wspólnych u tego dewelopera również stoi na naprawdę dobrym poziomie. Tak się złożyło, że byłem w "Enklawie Rodzinnej" i klatki schodowe zrobione są z klasą i jajem- bardzo bardzo pozytywnym.
BTW nie każdy deweloper w Krakowie umie w klatki schodowe- wiem, co mówię. Byłem w "Mieszkaj w Mieście". Magazynowe industrialne klimaty po taniości to nie dla mnie.
Z tego co widziałem, mają tam naprawdę ustawne mieszkania 55-metrowe i trochę ich jeszcze zostało.
Podobne mieszkania znajdziesz w nowej inwestycji PM Development na Małej Górze. Ta inwestycja może Ci przypaść do gustu z racji architektury.
Od siebie dodam jeszcze, że gdybym miał kupować mieszkanie właśnie w tym obszarze, to chyba też opaska na oczy i Start City... z racji lokalizacji.
III etap wydaje się być położony naprawdę rozsądnie. Nie przy samej Wielickiej jak Teligi3 (skądinąd też mega ciekawy budynek, ale wyprzedany 2-3 lata temu), a jednak wciąż z dostępem do mnóstwa autobusów i tramwajów. Komunikacyjnie jednak lepiej niż głęboki Bieżanów.
Oprócz tego w bezpośredniej wręcz bliskości masz 2 bardzo ciekawe parki- Lilli Wenedy i Jerzmanowskich. Po rewitalizacji tego drugiego, okolica będzie prawdziwą zieloną petardą. Życzyć każdemu blokowisku w Polsce dostępu do tak pięknej i licznej zieleni w bezpośredniej okolicy.