Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mig1984_111

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: mig1984_111 » 26 kwie 2021, 21:07

AdamKownacik pisze:
Bodzioo pisze:Inwestycja ma swoje plusy i minusy i każdy musi sam sobie odpowiedzieć co jest dla niego ważniejsze dlatego nie ma sensu przekonywać na forum jednostek co do swoich racji. O atrakcyjności danej oferty decyduje przede wszystkim tempo sprzedaży, które jak widać po stronie inwestycji jest dość znaczne mimo wystartowania sprzedaży ostatniego etapu w szczycie pandemii ;)

Jakie plus? Obok jest centralna od lc corpa która jest taniej średnio 2k z metra

Gdzie widzisz taką różnicę? Ja widzę mieszkania od lc corp w promocji! 2 pokojowe za prawie 9 k/m, 1 pokojowe za 10 k/m

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 26 kwie 2021, 21:45

mig1984_111 pisze:
AdamKownacik pisze:
Bodzioo pisze:Inwestycja ma swoje plusy i minusy i każdy musi sam sobie odpowiedzieć co jest dla niego ważniejsze dlatego nie ma sensu przekonywać na forum jednostek co do swoich racji. O atrakcyjności danej oferty decyduje przede wszystkim tempo sprzedaży, które jak widać po stronie inwestycji jest dość znaczne mimo wystartowania sprzedaży ostatniego etapu w szczycie pandemii ;)

Jakie plus? Obok jest centralna od lc corpa która jest taniej średnio 2k z metra

Gdzie widzisz taką różnicę? Ja widzę mieszkania od lc corp w promocji! 2 pokojowe za prawie 9 k/m, 1 pokojowe za 10 k/m

Ok, nie wiedziałem że robisz kawalerkę na flipa w takiej lokalizacji.
Większe dla rodzin mają całkiem spoko ceny :)

iti

Postautor: iti » 27 kwie 2021, 0:28

Ale jednak z os. Aleja Pokoju 83 jest znacznie bliżej na tramwaj i ogólnie do komunikacji publicznej, niż z Galicyjskiej. Znacznie bliżej jest też do Parku Lotników Polskich. Samo osiedle też jest zupełnie inne, mniejsze bloki, mniej parkingów pomiędzy nimi, moim zdaniem też znacznie lepsza architektura (choć wiadomo, że to sprawa gustu), ale tam jest trochę różnorodności.

pozdro

Postautor: pozdro » 27 kwie 2021, 6:08

Bzdury.
1. Na co komu tramwaj wolne, mozna covida lub grype złapać
2. Osiedle jest dużo bardziej upchane okno w okno jak wszystkie od Atala
3. Atal robi bardziej efektowne wizualizacje w realu to zwykle bloki z tynkiem, te nowe na Galicyjskiej bloki maja juz zielen, w realu nie wygladaja źle.
4. Galicyjska sie zmienia. Jest blizej nad wisle do Zablocia itd. Calkiem porownywalne. Jakbym mial kupowac w okolicy to bym wybral Avie Orlinskiego bo tam maja cos budowac. Przynajmniej jest infrastruktura w poblizuo

mig1984_111

Postautor: mig1984_111 » 27 kwie 2021, 6:17

AdamKownacik pisze:
mig1984_111 pisze:
AdamKownacik pisze:Jakie plus? Obok jest centralna od lc corpa która jest taniej średnio 2k z metra

Kupiłem mieszkanie 4 pokojowe w tej inwestycji, wg mnie nie ma porównania do Galicyjskiej - super układ , stosunkowo duży balkon, cisza, drzewa - oczywiście do kiedy ich Tauron nie zetnie, z całym szacunkiem ale Galicyjska trąci mi trochę lokalami socjalnymi i ten widok bezpośredni na elektorciepłownie

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 27 kwie 2021, 10:37

mig1984_111 pisze:
AdamKownacik pisze:
mig1984_111 pisze:Gdzie widzisz taką różnicę? Ja widzę mieszkania od lc corp w promocji! 2 pokojowe za prawie 9 k/m, 1 pokojowe za 10 k/m

Kupiłem mieszkanie 4 pokojowe w tej inwestycji, wg mnie nie ma porównania do Galicyjskiej - super układ , stosunkowo duży balkon, cisza, drzewa - oczywiście do kiedy ich Tauron nie zetnie, z całym szacunkiem ale Galicyjska trąci mi trochę lokalami socjalnymi i ten widok bezpośredni na elektorciepłownie

No czyli zapłaciłeś 2k więcej z metra :)

mig1984_111

Postautor: mig1984_111 » 27 kwie 2021, 11:08

AdamKownacik pisze:
mig1984_111 pisze:
AdamKownacik pisze:Ok, nie wiedziałem że robisz kawalerkę na flipa w takiej lokalizacji.

Chyba góra 700-900 zł :)

klientkrk

Postautor: klientkrk » 27 kwie 2021, 11:20

AdamKownacik pisze:
mig1984_111 pisze:
AdamKownacik pisze:Ok, nie wiedziałem że robisz kawalerkę na flipa w takiej lokalizacji.

Też z ciekawości sprawdziłem te "2k więcej" . Okazało się że to informacja tak rzetelna jak wiadomości TVP ;-)

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 27 kwie 2021, 11:44

klientkrk pisze:
AdamKownacik pisze:
mig1984_111 pisze:Kupiłem mieszkanie 4 pokojowe w tej inwestycji, wg mnie nie ma porównania do Galicyjskiej - super układ , stosunkowo duży balkon, cisza, drzewa - oczywiście do kiedy ich Tauron nie zetnie, z całym szacunkiem ale Galicyjska trąci mi trochę lokalami socjalnymi i ten widok bezpośredni na elektorciepłownie

Też z ciekawości sprawdziłem te "2k więcej" . Okazało się że to informacja tak rzetelna jak wiadomości TVP ;-)

Pokaż mi takie ceny w atalu :)
Załączniki
Centralna.PNG
Centralna.PNG (18.32 KiB) Przejrzano 4553 razy

klientkrk

Postautor: klientkrk » 27 kwie 2021, 11:56

Nikt nie pisał że jest ta sama cena. Kłamstwem jest "2k więcej"

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”