Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
platinium

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: platinium » 06 lis 2020, 13:17

Anubis, wiesz to od znajomego, prezydenta USA? To forum się skończyło.
Jednym z moich kontrahentów jest jedna z większych korpo farmaceutycznych na świecie i szczepionka jest już gotowa. Spamują codzienie korpomailami, aktualnie składane są zamówienia. A węgry w ciągu miesiąca będą miały dostawy ruskiego shitu szczepionkowego.

Inną sprawą jest to kto się będzie szczepić, bo wątpie żeby dużo ludzi <50 roku życia się pchało nakłówać kiedy śmiertelność wynosi < 0.2% dla tych grup. Ja idę o zakład (możesz robić screena) - o 100zł że do końca marca albo w PL będzie szczepionka, albo gastronomia, fitness etc będzie działać normalnie. Zakład może być jednostronny, mogę przelać w btc w razie przegranej.

Wiem że chcesz katastrofy, ale może pomódl się o coś straszniejszego, np nagłe wygaszenie słońca. Ukryjesz się gdzieś i będziesz miał wszystkie mieszkania świata dla siebie. W końcu swoje 4 ściany...i to w takiej ilości. Codziennie nowe.

Awatar użytkownika
anubis

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: anubis » 06 lis 2020, 13:57

platinium pisze:Anubis, wiesz to od znajomego, prezydenta USA? To forum się skończyło.

Ja nie wiem jak można tak komentować wpis, gdzie jednocześnie jest link do opracowania BBC. To może jeszcze jedno, masz listę kandydatów:
nationalgeographic.com/science/health-and-human-body/human-diseases/coronavirus-vaccine-tracker-how-they-work-latest-developments-cvd

Najczęściej cytowanymi w mediach badaniami jest szczepionka Pfizer opracowywana wspólnie z niemieckim BioNTech. "The project is aiming to seek regulatory review before the end of the year—and hopes to supply 1.3 billion doses by the end of 2021." A więc jeżeli dobrze pójdzie, wirus nie zmutuje, testy międzynarodowe będą ok itd. to dystrybucja potrwa do końca 2021.

Zwróć też uwagę na co zwraca uwagę NG, podawanie różnych, bardzo wczesnych terminów jest motywowane politycznie (wybory w USA, widać pewną analogię do wydarzeń pewnego kraju z Europy Środkowej, co? :D). Szef CDC cytowany jest za to tak: "CDC director Robert Redfield, vaccine developers, and the FDA have also said it’s unlikely a vaccine will be widely available until the middle of 2021."
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

mac_kow

Postautor: mac_kow » 06 lis 2020, 14:16

anubis pisze:Cała nadzieja głównie w tym, że nad tą szczepionką pracuje praktycznie cały świat. Mamy obecnie prawie 200 szczepionek w różnych fazach testów, a i tak naukowcy są raczej zgodni, że jeżeli którakolwiek będzie się nadawała do szerokiego zastosowania to będzie to ogromne osiągnięcie.

"Cała nadzieja" w tym, że świat wreszcie się opamięta a ludzie otworzą oczy i nie będą lykać każdego kawałka najbardziej prymitywnej kretyńskiej propagandy.
Jeśli wszystkim pasuje Nowy, Wspaniały Świat i "tak już będzie zawsze" albo "aż do szczepionki", która powstanie za 20 lat, to naprawdę ceny mieszkań w Krakowie są najmniejszym problemem, jaki nas czeka.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 06 lis 2020, 16:37

Czytam te wpisy anubisa i mam wrażenie że gdyby tylko mógł zainfekowałby i zgładził pół świata i wywołał katastroficzny kryzys byle by sobie kupić mieszkanie 30 % taniej.
Ja sie pytam skąd na swiecie ciągle biorą się takie szumowimy bez moralności i odrobiny etyki? :shock:

platinium

Postautor: platinium » 06 lis 2020, 17:29

Czytam te wpisy anubisa i mam wrażenie że gdyby tylko mógł zainfekowałby i zgładził pół świata i wywołał katastroficzny kryzys byle by sobie kupić mieszkanie 30 % taniej.
Ja sie pytam skąd na swiecie ciągle biorą się takie szumowimy bez moralności i odrobiny etyki? :shock:

Pewnie takich ludzi jest sporo, ale takich którzy tym emanują na forum dot. inwestycji, generując w pół roku 400 postów z analizami długimi na kilkadziesiąt linijek, braniem udzialu w wojnach że dom pod miatem jest 100x lepszy czy wróżeniem terminu wprowadzenia szczepionek - to jeszcze nie spotkałem.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 06 lis 2020, 17:36

Krakus44 pisze:Czytam te wpisy anubisa i mam wrażenie że gdyby tylko mógł zainfekowałby i zgładził pół świata i wywołał katastroficzny kryzys byle by sobie kupić mieszkanie 30 % taniej.

Naprawdę myślisz że jakiekolwiek wpisy na tym forum mają wpływ na cokolwiek :lol: , te wszystkie inwektywy świadczą tylko o tym ze inwestorom i handlarzom cesjami zaczynają puszczać nerwy. Spokojnie, w marcu będzie szczepionka i wszystko wróci do normy. Będzie już tylko drożej. 8-)

platinium

Postautor: platinium » 06 lis 2020, 18:16

Naprawdę myślisz że jakiekolwiek wpisy na tym forum mają wpływ na cokolwiek :lol: , te wszystkie inwektywy świadczą tylko o tym ze inwestorom i handlarzom cesjami zaczynają puszczać nerwy. Spokojnie, w marcu będzie szczepionka i wszystko wróci do normy. Będzie już tylko drożej. 8-)

No pewnie że nie mają, inaczej jakakolwiek prognoza anubisa by się sprawdziła :D
A tak na poważnie to nie wiem kogo Ty przekonujesz, przejrzyj ostatnie kilkadziesiąt stron wątku i zobacz kto najwięcej się udziela i kto pisze najdłuższe posty. To nie Krakus44 myśli że posty mają wpływ na cokolwiek...

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 06 lis 2020, 19:31

Uspokajam: posty na forum nie mają wpływu na nic. Będzie kryzys i będą leciały ceny, nawet gdyby anubis we własnej osobie zaczął naganiać do zakupów.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

rydler32

Postautor: rydler32 » 06 lis 2020, 20:12

anubis pisze:Uspokajam: posty na forum nie mają wpływu na nic. Będzie kryzys i będą leciały ceny, nawet gdyby anubis we własnej osobie zaczął naganiać do zakupów.

no tak, kiedyś będzie, zawsze kiedyś jest, pytanie czy ceny polecą 1-5% czy 30% jak głosisz ;)

abc

Postautor: abc » 06 lis 2020, 20:37

Troche niesprawiedliwie podchodzicie do goscia, moze jego przewidywania sie lekko oderwane od rzeczywistosci, ale poza tymi 30% wypowiada sie calkiem rzeczowo. Obecna sytuacja musi sie w dluzszej perspektywie w jakis sposob odbic na cenach nieruchomosci, tyle ze nie az tak w takim stopniu jak Anubis glosi.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”