Osiedle Ozon Kraków - Megapolis Deweloper - opinie i forum mieszkańców
Re: Osiedle Ozon Kraków - Megapolis Deweloper - opinie i forum mieszkańców
w okresie wakacyjnym proponowali zniżkę maksymalnie 3 % od ceny mieszkania i ewentualnie miejsca parkingowe jeśli takowe koś chciał zakupić
irt pisze:Witam,
W etapie 2gim dalej sporo dostępnych mieszkań (gotowe od początku grudnia). Czy ktoś z Was zakupił m w ostatnim czasie z II lub IV etapu? Można coś wynegocjować poza zniżką na wykończenie?
Witam,
Kupiłam mieszkanie na etapie IV, negocjacje trwały bardzo długo, ale udało się wynegocjować 4.5% na mieszkaniu od strony wschodniej ( od pólnocy myśle ze mogą zejść wiecej), tysiąć złoty na komórce i 3 tysiące na miejscu postojowym. Łatwo z negocjacją nie było.
A mieszkanie metrażowo jakie mniej więcej? Piętro wysokie czy raczej niższe? No i gratuluję 

Jak zapatrujecie się na okolicę ul. Banacha? Obecnie komunikacyjnie (bez obwodnicy, przebudowanej al. 29 i tramwaju) bardzo kiepsko. Słabo też wygląda kwestia około usługowa. Jednak za jakiś czas jest nadzieje, że zrobi się tam fajnie miejsce do życia.
Mieszkałem kiedyś w okolicy, czyli na osiedlu Mozarta przy Siewnej i dojazd był fatalny (cały czas korki na alejach). Na Płaszowie dużo lepiej z komunikacją.
4,5 % to pewnie się udało załatwić po podwyżkach (podwyżki były w okolicach wakacji) lub duży metraż podejrzewam ,
moim zdaniem to na chwilę obecną Płaszów jest dużo lepiej zorganizowany pod względem komunikacji , może coś tam ulegnie zmianie po przebudowie Alei 29 i całej obwodnicy ,na razie to jest tam wieczny korek ....
moim zdaniem to na chwilę obecną Płaszów jest dużo lepiej zorganizowany pod względem komunikacji , może coś tam ulegnie zmianie po przebudowie Alei 29 i całej obwodnicy ,na razie to jest tam wieczny korek ....
oxygen pisze:A mieszkanie metrażowo jakie mniej więcej? Piętro wysokie czy raczej niższe? No i gratuluję
II piętro, 62.5m2, na IV piętrze kosztowało już 10 tys. więcej.
Od roku dojeżdżam do pracy samochodem z Bronowic Małych na Dobrego Pasterza w 20 min. Wiadomo ze przed świętami, dłuższymi weekendami wracam trochę dłużej, ale wydaje mi się ze nie jest źle ( rano jadę alejami, wracam opolską). Mam nadzieje ze to się nie zmieni jak wszyscy wrócą normalnie do pracy i szkoły.
Cena mieszkania od czerwca na pewno się nie zmieniła, a czy podwyżki były wcześniej to nie wiem.
b_222 pisze:II piętro, 62.5m2, na IV piętrze kosztowało już 10 tys. więcej.
Czyli wychodzi na to, że w tym przypadku mieszkania wyżej zlokalizowane, to jakieś 160 zł do metra kwadratowego. Niby nie tak dużo, biorąc pod uwagę, jaka to inwestycja, z drugiej strony, to też trzeba zarobić.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2021, 0:25 przez oxygen, łącznie zmieniany 1 raz.
b_222 pisze:Od roku dojeżdżam do pracy samochodem z Bronowic Małych na Dobrego Pasterza w 20 min. Wiadomo ze przed świętami, dłuższymi weekendami wracam trochę dłużej, ale wydaje mi się ze nie jest źle ( rano jadę alejami, wracam opolską). Mam nadzieje ze to się nie zmieni jak wszyscy wrócą normalnie do pracy i szkoły.
No właśnie też się zastanawiam co się stanie, jak dzieci wrócą do szkoły, studenci na uczelnie, a wszyscy pracujący zdalnie do biur, albo większość, ale trzeba sobie będzie z tym jakoś radzić.
b_222 pisze:irt pisze:Witam,
W etapie 2gim dalej sporo dostępnych mieszkań (gotowe od początku grudnia). Czy ktoś z Was zakupił m w ostatnim czasie z II lub IV etapu? Można coś wynegocjować poza zniżką na wykończenie?
Witam,
Kupiłam mieszkanie na etapie IV, negocjacje trwały bardzo długo, ale udało się wynegocjować 4.5% na mieszkaniu od strony wschodniej ( od pólnocy myśle ze mogą zejść wiecej), tysiąć złoty na komórce i 3 tysiące na miejscu postojowym. Łatwo z negocjacją nie było.
Czy można prosić o szczegóły dotyczące negocjacji na priv?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”