Nie mają dachówki na dokończenie pierwszego budynku, a drugi w ogóle nie jest rozpoczęty. Poza tym jeszcze sporo rzeczy na około budynków jest do zrobienia i nie ma mowy żeby zdążyli w terminie, a gdzie przyłącza (szerzej nie ma sensu pisać bo to nic nie zmieni)
12.10 - pojawiła się dachówka i od razu jest zakładana
Nooo.... i to na początek o kilka miesięcy. Zwalili winę na przyłącze prądu, a tym samym będą mieli więcej czasu na dokończenie inwestycji. Szkoda bo naprawdę robili do pewnego momentu szybkie postępy.
Typowe postepowanie w przypadku zawartych umów. Z przyczyn niezależnych odpowiedzialności nie ma. A z winnym nie masz umowy to nic mu nie zarzucisz. Tak wygląda nasze prawo. W niektórych krajach żądzą prawnicy a u nas politycy są specjalistami od wszystkiego.
Witam, też tam kupiłam mieszkanie. To pismo o przedłużeniu Tauron to fikcja. Tam nie ma dróg dojazdowych, balkony niedokończone i prądu też nie ma. Zdjecia z dziś podesłał mi też czekający na odbiór.
Część, powiem tak, zaczyna mi się to coraz mniej podobać. Rozumiem małe opóźnienia z przyczyn niezależnych, ale tam od 3 miesięcy nic się nie dzieje(bywałem i widziałem). Jest koniec stycznia... zero informacji na temat przybliżonego terminu oddania inwestycji, równie dobrze może się ktoś bawić tak przez następny rok dwa. Nabywca też ma prawa. Pozdrawiam
A mnie trochę przeraziły wszystkie negatywne komentarze osób które zakupiły mieszkania w poprzedniej inwestycji. Niestety, w momencie zakupu mieszkania tych komentarzy jeszcze nie było.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2022, 22:13 przez AggieD, łącznie zmieniany 1 raz.
Myśle, że musiał upłynąć jakiś czas zanim kupujący inne inwestycje się wprowadzili wykończyli i mieli szanse zobaczyć ewentualne mankamenty które później podniesiono.