Przewóz 6 Kraków od dewelopera Proins - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
SirCinek

Re: Przewóz 6 Kraków od dewelopera Proins - opinie na forum

Postautor: SirCinek » 05 lip 2023, 23:30

Tuzinek pisze:
bartekrk pisze:
SirCinek pisze:Z ciekawości, tam były dostępne jakieś sensowne układy?
Patrząc na to co zostało to jakaś tragedia..
Przykładowe M3:
proins.pl/inwestycje/ul_przewoz_6_41/budynek_6/mieszkanie_18.html
proins.pl/inwestycje/ul_przewoz_6_41/budynek_6/mieszkanie_09.html

:roll: :?

ale przecież u proins to standard, zresztą adekwatny do wykwalifikowania kadry (rodem z prl)
oni też fajne kwiatki wypuścili na rynek przy centralnej, ale chyba dużo pseudoinwestorów na fali z 2021-2022 pokupiło tam w przedsprzedaży, więc deweloper się rozbestwił na maxa :D

Oj tak obsługa klienta i generalnie cała firma rodem z PRL. Zero profesjonalizmu, a ludzie z infolinii nie potrafią odpowiedzieć często na najprostsze rzeczy.

A ty skąd masz te doświadczenia i czemu uważasz ze centralna proins to bubel? Tam są akurat normalne układy, spore balkony większość mieszkań już sprzedana.

Lpesze niż na przewozie, ale osobiscie szukam małego M4 (do 80m2) i no mozna ta przestrzen bylo lepiej zagospodarować.. proins.pl/inwestycje/ul_centralna_-_etap_1_40/budynek_b2/mieszkanie_49.html

mop

Postautor: mop » 06 lip 2023, 7:34

SirCinek pisze:
Tuzinek pisze:
bartekrk pisze:ale przecież u proins to standard, zresztą adekwatny do wykwalifikowania kadry (rodem z prl)
oni też fajne kwiatki wypuścili na rynek przy centralnej, ale chyba dużo pseudoinwestorów na fali z 2021-2022 pokupiło tam w przedsprzedaży, więc deweloper się rozbestwił na maxa :D

Oj tak obsługa klienta i generalnie cała firma rodem z PRL. Zero profesjonalizmu, a ludzie z infolinii nie potrafią odpowiedzieć często na najprostsze rzeczy.

A ty skąd masz te doświadczenia i czemu uważasz ze centralna proins to bubel? Tam są akurat normalne układy, spore balkony większość mieszkań już sprzedana.

Lpesze niż na przewozie, ale osobiscie szukam małego M4 (do 80m2) i no mozna ta przestrzen bylo lepiej zagospodarować.. proins.pl/inwestycje/ul_centralna_-_etap_1_40/budynek_b2/mieszkanie_49.html

Teraz zostały już najgorsze układy. Ale takich jednopoziomowych 70-80 i tak chyba było niewiele i nieciekawe układy. Natomiast z racji tego, że bloki są stosunkowo małe, to dużo narożnych mieszkań było do wyboru. 3 pok. można było naprawdę fajne znaleźć.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 11 lip 2023, 21:19

Czy ktoś z tu obecnych zdecydował się na zakup od Proins (centralna lub przewóz) pod kredyt 2%? Zwlekam cały czas z ostateczną decyzją bo wszędzie głosy ze w bankach chaos i pewnie środki nie zostaną wypłacone na czas a oni nadal się nie zgadzają wydłużyć terminu - tylko 8 tygodni

bambik

Postautor: bambik » 19 lip 2023, 21:13

Tuzinek pisze:Czy ktoś z tu obecnych zdecydował się na zakup od Proins (centralna lub przewóz) pod kredyt 2%? Zwlekam cały czas z ostateczną decyzją bo wszędzie głosy ze w bankach chaos i pewnie środki nie zostaną wypłacone na czas a oni nadal się nie zgadzają wydłużyć terminu - tylko 8 tygodni

Gdy dzwoni się do proinsu, pierwsze o co pytają, to czy chce się kupić mieszkanie na 2% i że jeśli tak to u nich "nie ma takiej możliwości," - cokolwiek to znaczy, bo nie powinno ich interesować czy pieniądze mam z bk2% czy z wygranej w totka. Oni chyba nie wiedza jak skutecznie takie podejście zniechęca potencjalnych kupujących - może dlatego wciąż mają sporo mieszkań niesprzedanych. Ja bym próbowała z bk2%, niezależnie od preferencji dewelopera.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 19 lip 2023, 21:40

bambik pisze:
Tuzinek pisze:Czy ktoś z tu obecnych zdecydował się na zakup od Proins (centralna lub przewóz) pod kredyt 2%? Zwlekam cały czas z ostateczną decyzją bo wszędzie głosy ze w bankach chaos i pewnie środki nie zostaną wypłacone na czas a oni nadal się nie zgadzają wydłużyć terminu - tylko 8 tygodni

Gdy dzwoni się do proinsu, pierwsze o co pytają, to czy chce się kupić mieszkanie na 2% i że jeśli tak to u nich "nie ma takiej możliwości," - cokolwiek to znaczy, bo nie powinno ich interesować czy pieniądze mam z bk2% czy z wygranej w totka. Oni chyba nie wiedza jak skutecznie takie podejście zniechęca potencjalnych kupujących - może dlatego wciąż mają sporo mieszkań niesprzedanych. Ja bym próbowała z bk2%, niezależnie od preferencji dewelopera.

Ja kupiłem od nich pod BK2% i pani z biura o tym wiedziała. Na początku też mówili ze się nie zgadzają a w końcu stanęło na tym że dają tylko 8 tyg na uzyskanie finansowania i podpisałem umowę. Wszystko na zaliczce więc zwrotna jeśli nie dojdzie do skutku, ale podejście do klienta zdecydowanie odstraszające

Nie wiem o co chodzi że teraz mówią że się nie da. Ja kupowałem Centralną i może dlatego? Ona do oddania dopiero za rok a przewóz już oddany do użytkowania.

bambik

Postautor: bambik » 20 lip 2023, 11:59

Tuzinek pisze:
bambik pisze:

Ja kupiłem od nich pod BK2% i pani z biura o tym wiedziała. Na początku też mówili ze się nie zgadzają a w końcu stanęło na tym że dają tylko 8 tyg na uzyskanie finansowania i podpisałem umowę. Wszystko na zaliczce więc zwrotna jeśli nie dojdzie do skutku, ale podejście do klienta zdecydowanie odstraszające

Nie wiem o co chodzi że teraz mówią że się nie da. Ja kupowałem Centralną i może dlatego? Ona do oddania dopiero za rok a przewóz już oddany do użytkowania.

@Tuzinek mogę się z Tobą skontaktować w tym temacie? Nie mogę Ci wysłać wiadomości prywatnej.

plaszak

Postautor: plaszak » 20 lip 2023, 12:01

Napisz tu co i jak, pewnie więcej osób będzie zainteresowanych tym, jak można to ogarnąć. Może da się bez wchodzenia w prywatność to zrobić?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 20 lip 2023, 22:36

plaszak pisze:Napisz tu co i jak, pewnie więcej osób będzie zainteresowanych tym, jak można to ogarnąć. Może da się bez wchodzenia w prywatność to zrobić?

Tylko że ja nic specjalnego nie zrobiłem. Dzwoniłem w zasadzie raz w tygodniu od końca kwietnia z przekonaniem że już zaraz wprowadzą tą możliwość i będę mógł na spokojnie kupić. Podczas którejś rozmowy dostałem informację że zarząd nie zgadza się na wydłużenie terminu a decyzje w bezpiecznym kredycie mogą być później ale umówiliśmy spotkanie w biurze gdzie dałem znać o zamiarze zakupu pod ten program. Dodam że to było już ponad 2 tygodnie temu, więc może uznali że nie chcą ryzykować sprzedaży większej ilości mieszkań pod ten program co jest w sumie logiczne jeżeli jest popyt na zwykły kredyt w którym decyzja jest po 2 tygodniach to z perspektywy proins po co ryzykować czekanie 2 miesiące jak można sprzedać komuś innemu na zwykły kredyt.

plaszak

Postautor: plaszak » 21 lip 2023, 9:46

Tuzinek pisze:Ja kupiłem od nich pod BK2% i pani z biura o tym wiedziała.

A samo branie tego kredytu, to był bardzo skomplikowany i długi proces?

SirCinek

Postautor: SirCinek » 21 lip 2023, 12:03

plaszak pisze:
Tuzinek pisze:Ja kupiłem od nich pod BK2% i pani z biura o tym wiedziała.

A samo branie tego kredytu, to był bardzo skomplikowany i długi proces?

Nie wiem czy są tu szczesliwcy ktorzy maja juz podpisana umowe, ale samo składanie wniosku wiele się nie różni, poza stertą papierów które trzeba podpisać (warunki i obostrzenia).

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”