Craft Zabłocie Kraków / deweloper Cordia - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
BMX

Re: Craft Zabłocie Kraków / deweloper Cordia - opinie na forum

Postautor: BMX » 21 sie 2024, 23:05

pierre pisze:
fjrc pisze:Wrzucili wszystkie piętra do sprzedaży

I obniżyli ceny..o 5% do II piętra.. chyba jednak źle się dzieje na rynku. Ogólnie robi się dobry moment na zakup

Czyżby jednak stwierdzili, że to nie jest najlepszy czas na kiszenie mieszkań na później, żeby drożej sprzedać? Pewnie jeszcze zmiany w projektach wprowadzali ; ) A przestrzeń do obniżek, to jeszcze niemałą mają. Swoją drogą, czy to przypadek, że najpierw wrzucają do sprzedaży niższe piętra za wyższą cenę, a później wrzucają wyższe, a cenę niższych obniżają? No ale każdy sobie sprzedaje, jak chce, prosta sprawa.

plaszak

Postautor: plaszak » 27 gru 2024, 23:23

To jeszcze kilka zdjęć z tej budowy, tj. inwestycji Craft Zabłocie w Krakowie.

Obrazek

Jak widać, przygotowują się do betonowania płyty stropowej nad kondygnacją podziemną. Swoją drogą tam ma być jeden poziom garażu podziemnego czy dwa?

Obrazek

Czytałem ostatnio, że chyba przeciwko tej inwestycji protestują mieszkańcy sąsiednich bloków, a że mieszkaniówki to tam nie ma dużo, więc rozumiem, że chodzi o osiedle Riverside - tak się chyba nazywało, jak je budowano. Podobno chodzi o dostęp do światła, choć wydawało mi się, że tamte budynki, to są dosyć daleko od budowy, przynajmniej jak na krakowskie standardy.

Mar G

Postautor: Mar G » 28 gru 2024, 8:16

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/zablocie-plan-widmo-umozliwil-budowe-bloku-radny-bulwersujace-zdjecia_59638.html

plaszak

Postautor: plaszak » 28 gru 2024, 23:13

Widzę, że mi się drugi post ze zdjęciami nie opublikował, więc wrzucam jeszcze raz.

Obrazek

Dzięki za artykuł, ciekawe czy skarżący coś wskórają, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby wygrali z deweloperem.

Obrazek

W każdym razie na pewno warto obserwować, jak takie sprawy toczą się dalej.

micho88

Postautor: micho88 » 24 lut 2025, 16:42

Czy ma ktoś posiada informacje jak sprawa się toczy ? Widać, że powstaje już pierwsze piętro.

StachuCapan

Postautor: StachuCapan » 24 lut 2025, 22:20

Byłem ostatnio. Sporo już zbudowali, ale ceny bardzo wygórowane. Ponad 20k za metr.

micho88

Postautor: micho88 » 24 lut 2025, 23:31

Też niedawno byłem. Budynek idzie do góry. Pytanie tylko czy zgodnie z przepisami i nagle budowa nie stanie ? Wie ktoś może jak wygląda sytuacja ?

NeVeS

Postautor: NeVeS » 25 lut 2025, 8:07

Póki co zgodnie z prawem, ale zapewne mieszkańcy Riverside będą walczyli do końca by zablokować budowę. Realistycznie patrząc, na tym etapie, szanse są bardzo małe, że im się uda.

fjrc

Postautor: fjrc » 25 lut 2025, 9:07

Oczywiste, że im się to nie uda ale mogą się łudzić.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 25 lut 2025, 15:01

Pamiętam czasy kiedy trzeba było się ich prosić o kilka złotych upustu, o lepszym harmonogramie płatności nie wspominając.

Ale pamiętam też czasy końca zeszłego roku, kiedy każdą propozycję łykali jak pelikany proszę by cokolwiek tam kupić.

Miło się patrzy na tak słabą sprzedaż.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”