Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Użytkownik1

Re: Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Postautor: Użytkownik1 » 03 gru 2019, 15:24

Nowi przyszli mieszkańcy, gdzie szukacie fachowców? Nie znam się na temacie w ogóle :(

marcinkr

Postautor: marcinkr » 03 gru 2019, 15:45

Użytkownik1 pisze:
NOWY 2018 pisze:można rękę podać z bloku do bloku,ja zrezygnowałem dodatkowe 150 samochodów na wąskiej K. Kołłątajowskiej i do tego te korki rano.
Atrakcją są tylko ceny mieszkań.

Gdzie tą odległość że można rękę podać?
Obrazek

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 03 gru 2019, 17:52

marcinkr pisze:
Użytkownik1 pisze:
NOWY 2018 pisze:można rękę podać z bloku do bloku,ja zrezygnowałem dodatkowe 150 samochodów na wąskiej K. Kołłątajowskiej i do tego te korki rano.

Gdzie tą odległość że można rękę podać?
Obrazek

Pomiędzy blokiem B i C :) Na rysunku tego nie widać, ale w rzeczywistości te twa budynki są baaardzo blisko siebie. Pozostałe odległości są ok. No i pomiędzy budynkiem B i nową inwestycją Wisdomic Elixir też prawie nie ma przestrzeni. Rozmawialiśmy o tym z deweloperem Nokturn, ale oni powiedzieli, że Wisdomic nawet ich nie poinformował o tym, że będzie tam nowy blok, no i budują prawie okno w okno :x

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 14 gru 2019, 19:06

Użytkownik1 pisze:
NOWY 2018 pisze:Ogólnie ciasno bloki upchane ,wizualizacja odbiega od rzeczywistości,gdzie te trawniki po drugiej stronie ulicy,mają zamiar wyburzyć domy po drugiej stronie??? można rękę podać z bloku do bloku,ja zrezygnowałem dodatkowe 150 samochodów na wąskiej K. Kołłątajowskiej i do tego te korki rano.

Cześć. Wizualizacją bym się nie sugerowała u żadnego dewelopera. Sprawdzałam dużo ofert, jeździłam po inwestycjach patrząc na żywo jak wyglądają. Każdy deweloper rysuje trawę, drzewka itd. Nigdzie tego w rzeczywistości nie ma. Trawnik pół biedy - dobrze, że parku nie narysowali obok :lol: Piszesz, że zrezygnowałeś z tej inwestycji, a którą wybrałeś?

Mam rezerwacje na OZON II ( drugi etap) bardziej przestrzennie i lepsza droga dojazdowa ( ul.Banacha) os . częściowo zamknięte. dedykowane miejsce w hali garażowej w cenie.
Co do korków na K. Kołłątajowskiej to koszmar trwa od paru lat. Wiem co mówię mieszkam tu od 14 lat i od paru lat poranny koszmar.
No i układ mieszkań mi nie odpowiada małe pokoje ,ciasno. Nikt mi nie powie że szczytem marzeń każdego jest w mieszkaniach 53 m2 lub podobnych
3 pokojowych pokój 6,9 m2 drugi 11 z hakiem m2 pseudo salon z aneksem, brak drugiej toalety, ale za to garderoba jest, jeżeli mieszka sie w 3 osoby to 2 toaleta to standard na innych budowach.
Zresztą ,, każda potwora znajdzie amatora"

paul1989

Postautor: paul1989 » 17 gru 2019, 20:22

NOWY 2018 pisze:
Użytkownik1 pisze:
NOWY 2018 pisze:Ogólnie ciasno bloki upchane ,wizualizacja odbiega od rzeczywistości,gdzie te trawniki po drugiej stronie ulicy,mają zamiar wyburzyć domy po drugiej stronie??? można rękę podać z bloku do bloku,ja zrezygnowałem dodatkowe 150 samochodów na wąskiej K. Kołłątajowskiej i do tego te korki rano.

Cześć. Wizualizacją bym się nie sugerowała u żadnego dewelopera. Sprawdzałam dużo ofert, jeździłam po inwestycjach patrząc na żywo jak wyglądają. Każdy deweloper rysuje trawę, drzewka itd. Nigdzie tego w rzeczywistości nie ma. Trawnik pół biedy - dobrze, że parku nie narysowali obok :lol: Piszesz, że zrezygnowałeś z tej inwestycji, a którą wybrałeś?

Mam rezerwacje na OZON II ( drugi etap) bardziej przestrzennie i lepsza droga dojazdowa ( ul.Banacha) os . częściowo zamknięte. dedykowane miejsce w hali garażowej w cenie.
Co do korków na K. Kołłątajowskiej to koszmar trwa od paru lat. Wiem co mówię mieszkam tu od 14 lat i od paru lat poranny koszmar.
No i układ mieszkań mi nie odpowiada małe pokoje ,ciasno. Nikt mi nie powie że szczytem marzeń każdego jest w mieszkaniach 53 m2 lub podobnych
3 pokojowych pokój 6,9 m2 drugi 11 z hakiem m2 pseudo salon z aneksem, brak drugiej toalety, ale za to garderoba jest, jeżeli mieszka sie w 3 osoby to 2 toaleta to standard na innych budowach.
Zresztą ,, każda potwora znajdzie amatora"

Znam takich co w jednym mieszkaniu są w 4-6 osob i nie narzekają na brak 2 wc. No cóż... W pałacach często jest więcej toalet niż mieszkańców.

mar

Postautor: mar » 17 gru 2019, 21:40

paul1989 pisze:...w jednym mieszkaniu są w 4-6 osob i nie narzekają na brak 2 wc...

W Polsce był też taki sekretarz, który budował bloki z jedną łazienką na kilka mieszkań, bo on sam wychował się w domu bez łazienki. Myślę jednak, że obecnie w mieszkaniu dla rodziny dwie łazienki, albo łazienka + toaleta to nie luksus tylko minimalny standard.

Xneta

Postautor: Xneta » 05 sty 2020, 15:03

Cześć. Na kiedy umawiacie fachowców do wykończenia mieszkania? Deweloper nie chce podać żadnych konkretnych terminów, kiedy można wejść i zacząć remontować mieszkania. Czy ktoś ma doświadczenie ile mniej więcej będziemy czekać jeśli budowa zakończy się tak jak mówią końcem stycznia?

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 11 sty 2020, 10:05

Xneta pisze:Cześć. Na kiedy umawiacie fachowców do wykończenia mieszkania? Deweloper nie chce podać żadnych konkretnych terminów, kiedy można wejść i zacząć remontować mieszkania. Czy ktoś ma doświadczenie ile mniej więcej będziemy czekać jeśli budowa zakończy się tak jak mówią końcem stycznia?

My póki co nikogo nie umawialiśmy, bo też czekamy na bardziej konkretne informacje. Wiem, że wszyscy piszą, że z fachowcami trzeba się umawiać pół roku wcześniej, no ale jak, skoro nie wiadomo kiedy nas wpuszcza do mieszkań. Myślę, że odbiory nie zaczną się wcześniej niż sierpień. Zgodnie z umową, mają czas do końca września?

michau

Postautor: michau » 11 sty 2020, 16:05

Juz poruszyłem w tym temacie terminy odbiorów. Na moje oko z odbiorami wyrobia się w maju. Termin z umowy jest mocno przestrzelony, żeby mieli zapas czasu jakby coś nieprzywidzianego nie pozwoliło im szybko zdać budynku do użytkowania.

czaja

Postautor: czaja » 21 sty 2020, 14:03

Witam,

Napisałam do developera w sprawie oddania mieszkań , dostałam taka informacje :

Dzień dobry,

Czekamy na informacje od generalnego wykonawcy, otrzymają Państwo wiadomość 31 stycznia.
Od zakończenia budowy około 3 miesięcy czeka się w Krakowie na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie, dopiero po jego otrzymaniu przystępuje się do przekazywania lokali.

Pozdrawiam

Także 31 będziemy może więcej coś wiedzieć ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”