Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp / Develia deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
painkar

Re: Osiedle Przy Mogilskiej Kraków od LCCorp deweloper - opinie na forum

Postautor: painkar » 25 cze 2019, 8:52

Dostalam email z lc corp z wolnymi mieszkaniami . Chyba sporo osób sie rozmyslilo co do tej inwestycji . Mieszkania teraz o 300zl drozej za m2 ( tak mi sie wydaje bo dostalam oferte innych mieszkan niz bylam zainteresowana)

rainbownail

Postautor: rainbownail » 26 cze 2019, 15:45

Przy omawianiu szczegółów podkreślali, że to przedsprzedaż i ceny pójdą w górę o około 500zł/m. Nawet jak ktoś był na liście rezerwowej w przypadku jakiegoś mieszkania to cena już ulegała zmianie. A czy tak sporo osób zrezygnowało to nie sądzę, jak patrzyłam wczoraj to były wolne tylko 4 mieszkania, prawie wszystkie na parterze, może dla tego ceny wyższe tylko o około 300zł/m.

painkar

Postautor: painkar » 26 cze 2019, 18:16

Rozumiem, ale chodzi mi o to ze 2 dni po wystawieniu oferty wszystkie mieszkania byly zarezerwowane, a przed wczoraj dostalam maila z lista 6 wolnych kawalerek . I najpierw mnie to ucieszylo a potem zaczelam sie zastanawiac dlaczego potencjalni klienci rezygnuja.

rainbownail

Postautor: rainbownail » 27 cze 2019, 12:10

Potencjalnych przyczyn rezygnacji może być wiele, może ktoś miał zarezerwowane też mieszkanie w innej inwestycji i zdecydował się na tamto, może po prostu się rozmyślił, może coś nie zagrało, skoro to głównie parter to może ktoś liczył, że zwolni się coś wyżej a jak tak się nie stało, to zrezygnował z parteru.
6/65 mieszkań to stosunkowo bardzo niewiele, patrząc na inne inwestycje, gdzie te mieszkania jednak czasem długo czekają na swoich nabywców.
Ja osobiście zdecydowałam się na zakup mieszkania w tej inwestycji.

painkar

Postautor: painkar » 28 cze 2019, 11:37

No wlasnie juz nie 6 a 16 wolnych mieszkań. Tez sie zdecydowalam na zakup ale targały mna mieszane emocje.
Cena nie jest zła ale weźmy pod uwage ze administracyjnie to już Pradnik Czerwony a nie Grzegórzki i to mnie hamowalo dlugo do podjecia decyzji. Jedynym plusem jest komunikacja miejska ktora jest blisko i szybko mozna dojechac do centrum.
Obym nie żałowała decyzji :lol:

kwk

Postautor: kwk » 28 cze 2019, 16:20

painkar pisze:No wlasnie juz nie 6 a 16 wolnych mieszkań.

Nie ma co się sugerować rezerwacjami, bo to w całości kontroluje deweloper. Równie dobrze może oznaczyć wszystkie jako zarezerwowane, aby...

painkar

Postautor: painkar » 03 lip 2019, 10:14

kwk pisze:
painkar pisze:No wlasnie juz nie 6 a 16 wolnych mieszkań.

Nie ma co się sugerować rezerwacjami, bo to w całości kontroluje deweloper. Równie dobrze może oznaczyć wszystkie jako zarezerwowane, aby...

Może masz rację, ale być może potencjalni nabywcy zmienili zdanie. Zarezerwowali od razu żeby mieć pierwszenstwo a po przeanalizowaniu stwierdzili że za ta kwote mieszkanie ktore niczym się nie wyróżnia bo ma bardzo przecietmy wygląd budynkow do tego niewiadomo czy będzie swiatlo dzienne docierać poprzez inwestycje obok . A jak to mój szwagier powiedział " to już Pradnik Czerwony nie Grzegorzki więc nie ma co "( chociaz ja uważam ze nie ma to znaczenia bo komunikacja miejska do centrum jest rewelacyjna.
Coraz więcej mieszkań na stronie widnieje jako "wolne" . Więc powodow tak naprawde moze byc mnóstwo

pozdro

Postautor: pozdro » 03 lip 2019, 11:59

Budynek standardem i architekturą to są lata 90 lub jak budynki w ramach Mieszkania Plus/komunalne na wsiach 20 tys. mieszkańców. To nie sa nowoczesne apartamenty z szerokim wejsciem, 2 poziomowym garażem podziemnym, przeszkolnymi balkonami, dużymi przeszkleniami, automatyką przeciwpożarową i innymi bajerami. Prawie jak taki ze spadzistymi dachami. To za tą cenę można mieć dużo fajniejsze opcje w Krakowie w lepszych miejscówkach. :D :D

Anbella

Postautor: Anbella » 03 lip 2019, 17:45

Pozdro, a jakie opcje w jakich miejscówkach? Tylko nie wymianiaj fredry :lol: :lol:

painkar

Postautor: painkar » 03 lip 2019, 21:51

pozdro pisze:Budynek standardem i architekturą to są lata 90 lub jak budynki w ramach Mieszkania Plus/komunalne na wsiach 20 tys. mieszkańców. To nie sa nowoczesne apartamenty z szerokim wejsciem, 2 poziomowym garażem podziemnym, przeszkolnymi balkonami, dużymi przeszkleniami, automatyką przeciwpożarową i innymi bajerami. Prawie jak taki ze spadzistymi dachami. To za tą cenę można mieć dużo fajniejsze opcje w Krakowie w lepszych miejscówkach. :D :D

Jak znasz jakies fajne to mnie proszę oświeć ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”