Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od Develia (kiedyś LC Corp) w Krakowie forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Surimi

Re: Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od LC Corp w Krakowie forum

Postautor: Surimi » 23 lut 2021, 20:02

pudel pisze:
Czy komuś udało się cokolwiek zarezerwować po uruchomieniu przedsprzedaży czy to już wszystko przyszło zarezerwowane? Bo to wygląda na jakiś ponury żart że po jednym dniu już nie ma z czego wybierać.

Ja dziś byłem osobiście na spotkaniu w biurze i udalo mi sie zarezerwować jedno. Na drugie mieszkanie zostałem wpisany jako 3 do kolejki.
Na prawde sporo bylo już zarezerwowanych. Tylko trzeba pamiętać że to rezerwacje " 3-dniowe" bez wpłaty. Po weekendzie pewnie trochę się zwolni, pytanie tylko ile?
Co do cen to mnie interesowały mieszkania 3-4 pokojowe i te wycenione są od 12 000 do 13 200 zł za najfajniejsze na samej górze.

Ktoś pisze że może być ciemnawo. Widzialem projekt budynku i nie jest on w kształcie litery "C" tak jak te bliżej Wisły, tylko przypomina literę "L", więc "podwórko" będzie otwarte.

Czesc! tez dzisiaj bylam w biurze i rowniez otrzymalam infomacje ze mieszkania mnie interesujace sa juz zarezerwowane i moga mnie wpisac do kolejki jako 5,6 osoba i zastanawiam sie jak to mozliwe skoro to wszystko ruszylo dopiero wczoraj?
Tak z ciekawosci - ktore mieszkanie udalo Ci sie zarezerwowac? I czy byles juz moze wczesniej ich klientem :)?

koscoff

Postautor: koscoff » 23 lut 2021, 20:24

Wybaczcie ale gdzie widzicie rzuty i ofertę nowego etapu na Grzegórzeckiej?

develia.pl/pl/znajdz?rodzaj=1&inwestycje%5B%5D=500&typ%5B%5D=5&typ%5B%5D=7&miasto=27&liczba_pokoi_min=1&liczba_pokoi_max=4&metraz_min=26&metraz_max=85

Ten link nie daje mi możliwości wyboru tej inwestycji, są za to 3 inne.

Pzdr

Mar G

Postautor: Mar G » 23 lut 2021, 20:30

koscoff pisze:Wybaczcie ale gdzie widzicie rzuty i ofertę nowego etapu na Grzegórzeckiej?

develia.pl/pl/znajdz?rodzaj=1&inwestycje%5B%5D=500&typ%5B%5D=5&typ%5B%5D=7&miasto=27&liczba_pokoi_min=1&liczba_pokoi_max=4&metraz_min=26&metraz_max=85

Ten link nie daje mi możliwości wyboru tej inwestycji, są za to 3 inne.

Pzdr

no faktycznie usunęli. ale uwierz, były. ale tak jak czytasz porezerwowane z kolejką chętnych

develia.pl/pl/grzegorzecka-77#o-inwestycji

Na + w cenie nie ma powierzchni pod ściankami w lokalu , ale ściany działowe międzylokalowe ceramika - to mogłoby być lepiej akustycznie dobrane.

Czekamy na opinie wieszczy krachu - kiedy ceny spadną na 6k - latem czy jesienią. milczą na razie.

Ps. jak refreshujesz stronę pojawia się lista mieszkań i rzutów - i po sekundzie znika

pozdro

Postautor: pozdro » 23 lut 2021, 20:58

Ja dostalem cynk na miala. Ceny sa ok takie nie za niskie nie za wysokie. Jak na jedna z najbardziej prestiżowych miejscówek w Krakowie po Krowodrzy Parku.

takanator

Postautor: takanator » 23 lut 2021, 22:29

pozdro pisze:Ja dostalem cynk na miala. Ceny sa ok takie nie za niskie nie za wysokie. Jak na jedna z najbardziej prestiżowych miejscówek w Krakowie po Krowodrzy Parku.

Czy może ktoś króciutko napisać dlaczego Krowodrza Park jest taka prestiżowa i skąd te ceny Grzegórzeckiej 77? Dotychczas myślałem ze najbardziej prestiżowe inwestycje w Krakowie są na Zabłociu, a patrząc na ceny i tępo w jakim mieszkania w tej inwestycji zostały zarezerowane zaczynam mieć wątpliwości. 13k za metr jest praktycznie po drugiej stronie Wisły w ATALu a tutaj Deveila, mniejszymi mieszkaniami mocno przebiła 13k. 800metrów dalej mamy Fabryczną, ceny podobne, oddanie niedługo a sprzedaż stoi.

pudel

Postautor: pudel » 24 lut 2021, 0:13

Czesc! tez dzisiaj bylam w biurze i rowniez otrzymalam infomacje ze mieszkania mnie interesujace sa juz zarezerwowane i moga mnie wpisac do kolejki jako 5,6 osoba i zastanawiam sie jak to mozliwe skoro to wszystko ruszylo dopiero wczoraj?
Tak z ciekawosci - ktore mieszkanie udalo Ci sie zarezerwowac? I czy byles juz moze wczesniej ich klientem :)?

Zarezerwowałem G29 a trzeci w kolejce jestem do G84 :lol: A jak u Ciebie?

pozdro

Postautor: pozdro » 24 lut 2021, 7:41

Ja to ogolnie blizej takiemu rozwiązaniu sie kieruje
domy.pl/dom/krakowski-zabierzow-5-pokoje-650000-pln-111m2-sba/dol1735108796

650 tys 111m2 blisko Las Zabierzowski. 1.5km do Zabierzow SKA. Jakies 10-15min na dworzec glowny. :D

Jak powiedziałem kobiecie o Grzegorzeckiej to sie zdziwiła, ze ludzie sie tam rzucili na mieszkania. Bo brak parkow w okolicy. Jak usłyszała cene to powiedziała, ze wolałaby wole justowska. Wiec ten tego. Opanujcie sie chłopaki z kupowaniem. Moze w podobnej cenie uda sie cos blisko lasu wolskiego wyhaczyc. Przykladowo Przybyszewskiego 64? Tak chyba po 10 tys zl, a 2 kroki nad rudawe i 15min spacerkiem na Sikornik Zachodni. :mrgreen:

W czasach popandemicznych, pracy w pełni zdalnej ludzie cenią bliskosc lasu i terenow rekreacyjnych, a nie opustoszałych biurowcow.

rejem

Postautor: rejem » 25 lut 2021, 12:41

pudel pisze:

Zarezerwowałem G29 a trzeci w kolejce jestem do G84 :lol: A jak u Ciebie?

Pudel - nie mogę wysłać pw do Ciebie, mógłbyś się proszę odezwać na maila do mnie rejem84@interia.pl ? Chciałbym podpytać o kilka rzeczy związanych z rezerwacja itp

Od siebie dodam, że wizytę w biurze miałem w środę i już na większość mieszkań powyżej 1,2 piętra sa kolejki na kilka osób :D

Giovanna

Postautor: Giovanna » 25 lut 2021, 13:44

pozdro pisze:Ja to ogolnie blizej takiemu rozwiązaniu sie kieruje
domy.pl/dom/krakowski-zabierzow-5-pokoje-650000-pln-111m2-sba/dol1735108796

650 tys 111m2 blisko Las Zabierzowski. 1.5km do Zabierzow SKA. Jakies 10-15min na dworzec glowny. :D

Jak powiedziałem kobiecie o Grzegorzeckiej to sie zdziwiła, ze ludzie sie tam rzucili na mieszkania. Bo brak parkow w okolicy. Jak usłyszała cene to powiedziała, ze wolałaby wole justowska. Wiec ten tego. Opanujcie sie chłopaki z kupowaniem. Moze w podobnej cenie uda sie cos blisko lasu wolskiego wyhaczyc. Przykladowo Przybyszewskiego 64? Tak chyba po 10 tys zl, a 2 kroki nad rudawe i 15min spacerkiem na Sikornik Zachodni. :mrgreen:

W czasach popandemicznych, pracy w pełni zdalnej ludzie cenią bliskosc lasu i terenow rekreacyjnych, a nie opustoszałych biurowcow.

Dokladnie...i w dodatku w pandemii trzeba jezdzic Tesla.
Pozdro, zaloz watek Dom (pod Krakowem) + Tesla i juz zostan w nim, zamiast zasmiecac multum dyskusji.
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html

pozdro

Postautor: pozdro » 25 lut 2021, 18:21

Przeciez nie zaśmiecam pisze na pytanie co ludzie widza w Grzegorzeckiej. No i w sumie tez nie wiem. Ja bym Przybyszewskiego wolal lub Krowodrza Park.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”