Osiedle 7 Życzeń Kraków od EkoPark forum i mieszkaniaw Bronowicach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
golotap

Re: Osiedle 7 Życzeń Kraków od EkoPark forum i mieszkaniaw Bronowicach

Postautor: golotap » 02 lip 2019, 10:24

My tez czekamy na decyzje z banku wiec Deweloper spokojnie dal nam czas do 15ego Lipca. Nie wiem jak teraz wyglada sytuacja w biurze ale wiem ze Pani z ktora wszystko podpisywalismy jest na urlopie jeszcze. Pewnie jak wroci wszystko sie spowrotem zacznie :-)

@ddevil Daj znac jak bedziesz wiedzial cos apropo domofonu. Wiesz moze ile pilotow nam sie nalezy na mieszkanie? Czy mozna miec 2/3?

ddevil

Postautor: ddevil » 04 lip 2019, 12:16

Dostałem odpowiedzi z Ekoparku nt. klimatyzacji, że oni jednak tego nie wykonują (jak wcześniej mnie informowali) i trzeba sobie to ogarnąć we własnym zakresie. Szkoda, bo trzeba w takiej sytuacji kuć tynki.

Co do bramy to są na etapie (cytuję) "wyboru wykonawcy instalacji elektrycznych i wideodomofonowych. Dążymy do tego aby system wideodomofonowy umożliwiał otwieranie bramy i furtki osiedlowej za pomocą panelu zamontowanego w mieszkaniu." Potwierdzą to w późniejszym terminie.

Więc znów sprzeczne informacje.

Poza tym widzę na stronie, że chyba parę osób wycofało się, bo jeszcze w zeszłym tygodniu były wolne 22 mieszkania, wczoraj 23 a dziś już 26 (na 36 mieszkań ogółem). Czyżby ludzie zaczęli tracić cierpliwość?

golotap

Postautor: golotap » 04 lip 2019, 12:35

Tez zauwazylem ze teraz jest 26 mieszkan. Zwolnilo sie jedno z mieszkan na parterze (na poludnie). :?:

pioloc

Postautor: pioloc » 04 lip 2019, 14:11

Myślę, że polityka sprzedażowa polegająca na wyłącznej negocjacji ceny w górę przynosi efekty.

ddevil

Postautor: ddevil » 09 lip 2019, 15:04

Już 27 wolnych mieszkań, co na tle początkowych 22 zarezerwowanych (z 36 mieszkań ogółem) wygląda dość niepokojąco. Jest ktoś na forum, kto wycofał się z rezerwacji?Czyżby na jaw wyszły jakieś niespodzianki?

golotap

Postautor: golotap » 10 lip 2019, 11:38

O niespodziankach nic nie wiem chociaz jest to troche niepokojace (27 wolnych mieszkan). Moze komus nie odpowiada 12m miedzy budynkami? Moze kredyty/cena?

My nadal czekamy na decyzje z banku. Troche udalo sie poczytac na grupach . ArtCity i 7 Zyczen. Nic specjalnie zle nie widze. Nic czego trzeba sie bac. Bylo pare problemow z rurami ale nic czego deweloper by nie naprawil.

Nadal jestem dobrej mysli i czekamy. Jestem chetny zadzwonic do Pani z Ekoparku i wypytac co nieco.

izabi

Postautor: izabi » 10 lip 2019, 12:31

Też się zastanawiam dlaczego tyle osób zrezygnowało. Chociaż tak jak poprzednik nie widzę żadnych niepokojących informacji. Nam udało się, dzięki rezygnacji innych osób, zarezerwować na parterze z ogródkiem większe mieszkanie :) Na forum obecnych mieszkańców Osiedla 7 Życzeń tak naprawdę wszyscy sobie chwalą mieszkanie na osiedlu. Jedyny minus to chyba tylko samoloty. Zamknięty rachunek powierniczy też daje pewnego rodzaju bezpieczeństwo. Może tylko kontakt z deweloperem nie zawsze przebiega tak jak powinien.

Jeśli uda Wam się czegoś dowiedzieć to proszę o informację Ja też napiszę jak będę coś wiedziała.

golotap

Postautor: golotap » 16 lip 2019, 10:51

Czy ktos umowil sie juz na podpisanie umowy deweloperskiej? My juz mamy wyznaczony termin. :D

izabi

Postautor: izabi » 16 lip 2019, 11:47

My nawet jeszcze nie mamy informacji co z naszymi uwagami do umowy deweloperskiej. Ale może coś się w końcu ruszy, skoro już jakiś termin został wyznaczony :)

pozdro

Postautor: pozdro » 16 lip 2019, 12:04

Pewnie tych osób nigdy nie było. Deweloperzy często fikcyjnie rezerwują mieszkania, żeby to pokazać jaką to niesamowitą popularnością się cieszą, w praktyce nie ma popytu. Popyt nie jest znowu tak wielki na te mieszkania. Dużo to byli inwestorzy na mieszkania 2 pokoje 40m2 w ścisłym centrum po 7-8 tys. zł. Jak są po 10 tys. zł i jeszcze stopy procentowa straszą, że wzrosną to po prostu inwestorów nie ma, normalsów jest nie tylu, żeby popyt zapewnić, a deweloperzy sztucznie robią tłum, żeby pokazać jak to się super inwestycja sprzedaje. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”