Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
aro_kr

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: aro_kr » 16 paź 2019, 12:52

niesasanka pisze:No na przykład gdzie te lepsze oferty?

Atal – Aleja Pokoju
Develia – Aleja Pokoju
Armada – ul. Koszykarska
Cenny mieszkań dwupokojowych w tych lokalizacjach ok. 40m2 to koszt ok. 7.500 – 7.900 za m2

niesasanka

Postautor: niesasanka » 16 paź 2019, 13:53

Jak dla mnie "ta okolica" to z tych wymienionych jedynie Armada, która jednak jest gorsza komunikacyjnie. I zupełnie inny wygląd będzie mieć ta budowa.
Ciekawe, jakie ceny zaproponuje deweloper dla kolejnego etapu Lemon House.

aro_kr

Postautor: aro_kr » 16 paź 2019, 14:42

Z tego co wiem Lemon House nie mają zgody na budowę, więc jeszcze poczekamy kilka miesięcy na kolejny etap. Myślę że za taką cenę jak Bryksy nie wystawią bo nikt by nie kupił.

lukago

Postautor: lukago » 17 paź 2019, 8:36

O ile dobrze pamiętam, to pierwszy Lemon miał ceny wyższe niż Bryksy na Lipskiej.
BTW czy ktoś wie, kiedy zaczną wreszcie budować Saską?

pozdro

Postautor: pozdro » 17 paź 2019, 11:43

Czyżyny lepsze do życia bardziej przyjemne. Saska to takie mieszkanie przy autostradzie wylotowej do Rzeszowa. i Obwodnicy Śródmiejskiej. Ogólnie mi się tubanami kurzy i Pyłu kojarzy oraz hałasem z tych autostrad. Jedyna zaleta to bliskość Kraków Płaszów. Tam się faktycznie rozwija pewnie będą te biurowce koło estakady może idąc w tą strone będzie można trochę odetchnąć od zgiełku podmiejskiego z tych obwodnic. Znaczy ja bym miał dylemat w sumie. Z jednej strony Faktycznei Czyżyny super do mieszkania, tramwaj do centrum i na hutę, blisko Tauorn i Park Lotinków. Tu z drugiej strony dostep do Pendolino do Warszawy i SKM więc nieco lepsza komunikacja. Tylko pytanie czy komunikacja ważniejsza niż komfort najbliższego otoczenia. Jedyna nadzieja w przekształceniu i rewitalizacji Płaszowa bo terez tam jest tragicznie. Aczkolwiek cena nie adekwatna bo rewitalizacja jest nie pewna i powinna być jakaś premia za ryzyko.

owen1011

Postautor: owen1011 » 17 paź 2019, 14:18

@pozdro to wszystko kwestia gustu, ja osobiscie wybieralem pomiedzy czyzynami, plaszowem, prokocim i innymi lokalizacjami (stosunek cena, odleglosc do centrum oraz ogolna jakosc zycia byl dla mnie najwazniejszy), dla mnie osobiscie duzo ciekawsza opcja jest plaszow, a czyzyny odpadly w przedbiegach

pozdro

Postautor: pozdro » 17 paź 2019, 14:34

Ja wiem jak dla mnie Czyżyny są lepsze, choć w sumie z Saskiej trochę lepszy dojazd. Ale nie wiem czy bym tam chciał mieszkać. W sumie w Czyżynach coś masz dookoło. Choc to też zależy jakie czyżyny. Tam co budowali avie to jest spoko, natomiast okolice Centralnej to już w sumie podobnie jak w Płaszowie, pola i bilbordy reklamowe.

owen1011

Postautor: owen1011 » 17 paź 2019, 14:39

masz rzut beretem na bagry, staw plaszowski kiedys odrestauruja
sklepow jest duzo w okolicy, z wiekszych, lidl, biedronka itd.. BLisko do Bonarki, M1, jak juz bierzesz auto...

tomcyja

Postautor: tomcyja » 17 paź 2019, 16:25

Czy ktoś z Państwa się orientuję, czy będą powstawać w najbliższym czasie jakieś nowe inwestycje w okolicy Płaszowa ( m .in. Lipska, saska...?)

pozdro

Postautor: pozdro » 17 paź 2019, 17:38

Będzie chyba 8 biurowców więc całkiem spoko. A tam sklepy miasta nie ma i przestrzeni publicznej w sensie place, deptaki, ale powinno się zmienić za pare lat

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”