Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kwk

Re: Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum

Postautor: kwk » 19 cze 2020, 16:27

rydler32 pisze:apartamenty z marmurami dla studentów ? rozumiem, że to sarkazm ; )

a co? nie nalezy im sie? : D chociaz kluczowy tutaj moze byc metraz i podzial na male mieszkania : )

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 19 cze 2020, 17:26

Oj, zapewniam Ciebie, że jest/była grupa studentów, i to całkiem spora, która jest w stanie najmować po absurdalnych cenach. Chodzi przede wszystkim o tych zza granicy. Dla studenta spod Krakowa 3000 zł za 35 m2 to kwota astronomiczna, ale w skali europejskiej to 670 euro. Kraków jest miastem wybitnie turystyczno-akademickim stąd w ostatnich latach wysyp kurników w nowych inwestycjach. A Piastowska Residence to takie ukoronowanie tych absurdów. Marmury przy Piastowskiej. : D
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

rydler32

Postautor: rydler32 » 22 cze 2020, 13:38

pewnie tak, są różni klienci, więc może komuś się zepnie, jeśli myśli o czymś typu lokata na 10 lat na 2-3% ; )
generalnie okolica do pomieszkiwania raczej spoko,
minus to dość duża cena (aczkolwiek niby segment premium)
no i przy planach tramwaju może się okazać, że jednak jest głośno,
z drugiej strony komunikacja będzie lepsza.

tak nawiasem mówiąc, to spoko działka na biurowiec ; )

Nowy

Postautor: Nowy » 17 sty 2021, 23:32

Tymczasem budynek już gotowy, i jest przed nim nawet jakaś rzeźba. Swoją drogą czytałem gdzieś, że deweloper współpracować z jakąś krakowską artystka, której prace znajdują się w bloku.

Obrazek

Jak się Wam podoba taka architektura? Nie wygląda to źle, choć po drugiej stronie ulicy Biedronka, akademik Piast, jakieś domki w pobliżu. Okolica niezła, choć mocno "zróżnicowana".

Obrazek

No i jakieś świąteczne gwiazdki na klatkach schodowych. Nie wiecie, były już odbiory mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, a jeśli tak, to jak poszły?

Ciekawe też, co powstanie w lokalach usługowych na parterze, przydałaby się jakaś miła knajpka. Myślicie, że będzie żabka, jako pierwsza?

rydler32

Postautor: rydler32 » 18 sty 2021, 9:19

odbiorów chyba jeszcze nie było, z tego co pytałem znajomego znajomego to planowane są wstępnie w lutym

Trabb

Postautor: Trabb » 18 sty 2021, 9:24

Mam wrażenie, że wizki tej inwestycji były mocno przy tuningowane i cały budynek prezentował się znacznie bardziej "szlachetnie". Ale to raczej nie pierwszy i nie ostatni rozjazd rzeczywistości vs wizualizacja.

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 19 sty 2021, 17:14

Dla mnie to może być zaraz pseudo Premium akademik w tych okolicach.. Do airbnb okolica średnia.

Co do mieszkań- Piastowska to jedna z większych patologii w tym mieście. Metraże: 2 pokoje 31 metrów :lol: , 3 pokoje 49 metrów :D , masakra.
To już chyba nawet klitki na Kozłówku w mieszaniach ze ślepymi kuchniami, gdzie jest 500 mieszkań w bloku są większe ;)

Mar G

Postautor: Mar G » 19 sty 2021, 17:51

taka muza musi kosztować

lovekrakow.pl/aktualnosci/zdjecie/51162#photo

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 24 sty 2021, 12:18

Atakowali mnie niedawno pośrednicy z dwóch różnych stron, abym tu kupił, gdzieś koło 13k+.

Kilka mieszkań, które są ok były sprzedane jeszcze przed pandemią. Reszta sobie czeka.

W ciągu kolejnych kwartałów będziemy mieli w tej okolicy wysyp tego typu budynków - wszystko to było / jest budowane pod najem.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 24 sty 2021, 14:37

Myślałem, ale raczej w kontekście odkupienia od kogoś kto wziął na wczesnym etapie. 15k za metr to bez przesady, wolałbym w tej cenie wtórny na Kazimierzu, ale tylko teoretycznie, bo nie chcę tyle wydawać na lokum.

Wracając do Piastowskiej,
- w czerwcu @Rydel32 pisał tu, że sprzedali 31 mieszkań na 58
- teraz sprawdziłem i jest 36 sprzedanych na 58

Sprzedaż ruszyła grubo przed pandemią. W ciągu pandemii sprzedali 5 mieszkań.

Na konkurencyjnych inwestycjach wygląda to podobnie, tj. Tętnowski nieco bliżej centrum sprzedał chyba 12 lokali. Des przy KW 51 sprzedał 4. A gdzieś tak 40% tego, co się buduje w okolicy, będzie oddana do końca tego roku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”