Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
matkow

Re: Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum

Postautor: matkow » 14 kwie 2020, 21:21

Grejfrut pisze:myślał że zarobi na wzrostach łatwy, darmowy 1000 na metrze, bez prawie żadnej pracy

Bo w życiu jest tak, że albo pracujesz ciężko albo mądrze z akceptując pewne ryzyko. Na flipowaniu ryzyko jest spore i albo jestes go swiadom albo uprawiasz hazard.

Grejfrut pisze:Akurat takich 'biznesmenów' mi nie szkoda

Dziękujemy za opinię :) To może podziel się kogo Ci w takim razie szkoda? Nikt nie robił łapanki jak Gestapo i nie zmuszał ludzi do kupowania mieszkań od złych fliperów. Jeżeli ludzie nie kontestowali, że coś tu nie tak, gdy ceny szły kilkadziesiąt % w górę przez okres 2 lat to znaczy że nie odrobili lekcji z historii. Za braki się płaci. A jak świat stary, znajdą się ludzie przedsiębiorczy, którzy wszędzie zwęszą interes i na niewiedzy innych zarobią.

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 14 kwie 2020, 21:44

Mi nie przeszkadzają fliperzy, poza tym, że niepotrzebnie pompują rynek. No może poza fliperami, którzy kłamią w żywe oczy, że sprzedadzą po cenie wynegocjowanej w 2019 roku, a tak naprawdę jest ona wyższa, niż w roku 2020 :lol: Tak, to jest oszustwo, a nie mądre pracowanie.

Fliper, który remontuje ruderę i sprzedaje z dużym zyskiem jest dla mnie jak najbardziej super, bo wytwarza dobro. Jednak handel cesjami, masowe blokowanie mieszkań jest dla mnie moralnym upadkiem i osobiście bym nie umiał. Nie jest to oczywiście oszustwo, bo każda ze stron akceptuje cenę oraz ryzyko, więc to jest ok. Jednak moralnie jest to typowe cwaniactwo. Proszę nie mylić z fliperami remontującymi mieszkania, bo tutaj fliper sprzedaje tak naprawdę mieszkanie + usługę, a nie każdy ma głowę do wykończeń.

ghd

Postautor: ghd » 14 kwie 2020, 22:07

Ty Grejfrut, ale zostaw człowieka. O co tobie chodzi? Przecież nie chciał dwadzieścia za metr, tylko dziewięć. Mniej niż połowę ceny. Bardzo tanio policzył. Ludzie w Polsce się bogacą i nie powinni mieć kłopotu z zapłaceniem takiej kwoty. Kręcisz awanturę z obcym jegomościem o głupi tysiąc, którego i tak nie wydasz. W dodatku rzecz się dzieje na forum w internecie. Więcej powagi.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 14 kwie 2020, 22:14

ghd pisze:Ty Grejfrut, ale zostaw człowieka. O co tobie chodzi? Przecież nie chciał dwadzieścia za metr, tylko dziewięć. Mniej niż połowę ceny. Bardzo tanio policzył. Ludzie w Polsce się bogacą i nie powinni mieć kłopotu z zapłaceniem takiej kwoty. Kręcisz awanturę z obcym jegomościem o głupi tysiąc, którego i tak nie wydasz. W dodatku rzecz się dzieje na forum w internecie. Więcej powagi.

Czyli jednak troll, do tego z kompleksami. To był mój ostatni post do Ciebie w jakimkolwiek wątku. Nie mam czasu na małych ludzi.

ghd

Postautor: ghd » 14 kwie 2020, 22:24

Nie dąsaj się. Nie mogłem się powstrzymać. Takie typowe podejście. Jest przecież bardzo tanio, ale przyczepię się, że ktoś przytulił tysiąc za "nicnierobienie", a na koniec uwaga o małości. Czy ja wiem? Wcale taki mały nie jestem.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

radik

Postautor: radik » 18 kwie 2020, 19:58

Zdjęcia z inwestycji (kwiecień 2020)

Obrazek

Obrazek

sky83

Postautor: sky83 » 08 maja 2020, 13:53

Witam. Pracuje u GW na tej budowie. Prace idą bardzo dobrze. Jak macie jakieś pytania to postaram się pomóc. Pozdrawiam.

PS. Mieszkam na ul.Myśliwskiej (około 500 m od obecnej budowy) od 6 lat , także znam ta okolicę i jest wg mnie mocno niedoceniona. Do rynku w linii prostej jest chyba 3,5 km, także to nie są przedmieścia (chociaż pewna część tej ulicy może budzić takie skojarzenia ze względu na liczne domy jednorodzinne).

55piotras

Postautor: 55piotras » 09 maja 2020, 11:52

Ta i sąsiednia (jeszcze nierozpoczęta) inwestycja to kilkanaście kolejnych bloków. W promieniu kilometra - kolejne kilkanaście. Wiec za dwa lata ta okolica będzie bardzo przeludniona.

sky83

Postautor: sky83 » 11 maja 2020, 10:02

Owszem są plany dogęszczenia okolicy, ale też są w planach dodatkowe 2 drogi wyjazdowe (jedna łącząca Lipską z Koszykarską, a druga Myśliwską z Przewóż). Pytanie, czy lepiej aby nadal były tu stare przemysłowe budynki, czy ucywilizowana zabudowa mieszkaniowa. Dogęszczenie jak na Ruczaju raczej tutaj nie wchodzi w grę (nie liczę osiedla na ul. Przewóz od Instalu).

55piotras

Postautor: 55piotras » 11 maja 2020, 11:45

Jak Budimex postawi wszystkie bloki to dojdzie do Instalu. A jest jeszcze jedna hala do wyburzenia (PGD) i postawienia kolejnego osiedla.
Po drugiej stronie ulicy będzie zabudowa prawie do samych wałów na 10 bloków. Jeśli za tym pójdzie budowa szkoły, przedszkoli, przychodni, itp to źle nie będzie. Ale z tego co mi wiadomo takich planów nie ma.
W dalszych planach jest jeszcze budowa osiedla na rogu Myśliwskiej i Przewozu ale oczywiście obecna sytuacja może to tylko wyhamować.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”