Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: Mar G » 26 paź 2021, 16:41

Nowy pisze:
Mar G pisze:pięknieje ... kościół już obudowany

investmap.pl/krowodrza-park.i12007/zdjecia/523617

Nie żeby podobała mi się skala tej inwestycji, ale jednak te budynki przy kościele były już wcześniej. Dawny szpital kolejowy w Krakowie, też nie robił specjalnie dobrego wrażenia i nie był mały, choć oczywiście znacznie mniejszy od tego, co teraz tam zbudowano.

poprzednie budynki liczyły 4 kondygnacje - nie 10.
nie przygniatały skalą otoczenia jak to monstrum

Mar G

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: Mar G » 18 gru 2021, 22:02

już stoi ...

investmap.pl/inwestycja/krowodrza-park,12007.html

Obrazek

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 19 gru 2021, 18:13

Studenci AGH lubią to :)

Nowy

Postautor: Nowy » 11 sty 2022, 9:33

Kilka nowszych zdjęć z budowy tej inwestycji:

Obrazek

Tu widok od strony skrzyżowania Lea z Kijowską.

Obrazek

Budynek faktycznie robi wrażenie rozmiarami.

Obrazek

Choć te studnie, to takie sobie.

traker

Postautor: traker » 11 sty 2022, 12:05

Tak budynek robi wrażenie jest bardzo brzydki, czy niektórzy wiedzą ,że cena ostateczna za m2 będzie mogła ulec zmianie w trakcie budowy/są odpowiednie zapisy w umowach notarialnych / i na pewno będzie wyższa patrząc np na koszty desek , cegieł ,drutu stalowego, materiałów izolacyjnych przy elewacji , prądu ,wyposażenia w instalacje , wind, wykończenia technicznego garaży podziemnych , siły roboczej itd ... :(

Mar G

Postautor: Mar G » 11 sty 2022, 12:10

traker pisze:Tak budynek robi wrażenie jest bardzo brzydki, czy niektórzy wiedzą ,że cena ostateczna za m2 będzie mogła ulec zmianie w trakcie budowy/są odpowiednie zapisy w umowach notarialnych / i na pewno będzie wyższa patrząc np na koszty desek , cegieł ,drutu stalowego, materiałów izolacyjnych przy elewacji , prądu ,wyposażenia w instalacje , wind, wykończenia technicznego garaży podziemnych , siły roboczej itd ... :(

też uważam niezmiennie, że wielki potencjał tego miejsca (sam czekałem na tę inwestycję od 2016) został kompletnie zmarnowany.
a ceny od początku absurdalne (16-17 k w 2019 to była abstrakcja) - skoro mogą je indexować - absurdalność nie przemija.

ostatnie foto najbardziej przygnębiające

Dziadek

Postautor: Dziadek » 20 sty 2022, 10:55

Rozważałem w zeszłym roku zakupu mieszkania dla naszej rodziny w tej inwestycji.
Zrezygnowałem z trzech powodów:
- ilość mieszkań w tym budynku jest olbrzymia i za takie pieniądze wymagał bym dużo większej prywatności.
- szpital po sąsiedzku nie jest dla mnie
- i ten stadion Cracovii niedaleko. Co tydzień strach z domu było by wyjść. Byłem na inwestycji w momencie gdy miał być mecz , dla mnie coś strasznego, chordy pijanych chamskich ludzi, do tego jak któryś już był trzeźwy to parkował samochody gdzie bądź. Nie wyobrażam sobie by moje dzieci spotkały te osoby na ulicy co tydzień.

Bartab

Postautor: Bartab » 20 sty 2022, 14:43

Dziadek pisze:Rozważałem w zeszłym roku zakupu mieszkania dla naszej rodziny w tej inwestycji.
- ilość mieszkań w tym budynku jest olbrzymia i za takie pieniądze wymagał bym dużo większej prywatności.
- i ten stadion Cracovii niedaleko. Co tydzień strach z domu było by wyjść. Byłem na inwestycji w momencie gdy miał być mecz , dla mnie coś strasznego, chordy pijanych chamskich ludzi, do tego jak któryś już był trzeźwy to parkował samochody gdzie bądź. Nie wyobrażam sobie by moje dzieci spotkały te osoby na ulicy co tydzień.

Zależy jak definiujesz prywatność bo jak dla mnie to raczej trudniej o prywatność może być w małej kameralnej inwestycji natomiast w takim molochu raczej będzie duża anonimowość.

Dziadek

Postautor: Dziadek » 20 sty 2022, 21:41

Bartab pisze:
Dziadek pisze:Rozważałem w zeszłym roku zakupu mieszkania dla naszej rodziny w tej inwestycji.

Zależy jak definiujesz prywatność bo jak dla mnie to raczej trudniej o prywatność może być w małej kameralnej inwestycji natomiast w takim molochu raczej będzie duża anonimowość.

Możliwe że źle się wyraziłem, chodzi mi o to że przy takiej ilości mieszkań czuł bym się jak w takim wielkim bloku z lat 80 . Nie to że one są jakieś złe sami do tej pory mieszkaliśmy w takowym ale tu jeszcze kwestia tych balkonów blisko siebie i okien . Generalnie nie podobało się nam to.
Ps. Przepraszam kibiców Cracovii, właśnie żona uświadomiła mi że ten ,, kontrowersyjny" stadion to jest Wisły. W ogóle się na sporcie nie znam.

Peace

Postautor: Peace » 21 sty 2022, 10:30

Dziadek pisze:Ps. Przepraszam kibiców Cracovii, właśnie żona uświadomiła mi że ten ,, kontrowersyjny" stadion to jest Wisły. W ogóle się na sporcie nie znam.
Mecze też nie są co tydzień, raptem ~20 w roku (no chyba że liczymy razem Wisłę i Cracovię), powszechne bicie przypadkowych ludzi w drodze na stadion to też niezłe science-fiction, zdecydowanie za dużo Wyborczej ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”