Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
projekty1

Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Postautor: projekty1 » 28 wrz 2022, 11:06

ydrus pisze:
Master pisze:
ydrus pisze:Dzisiaj dzwonilem do nich bo maja fajna promocje na mieszkania

A co za promocja na mieszkania, napiszesz coś więcej?

Jest mieszkanie numer 32, ktore jako jedyne z pozostalych nie ma widoku na smietniki z pobliskiej farmacji, a na domy jednorodzinne i drzewa, a z drugiej strony mieszkania na dziedziniec.
Drugie pietro, 81,13m2 za 644 984zl to wychodzi 7950zl/m2 promocja z poprzedniej ceny jaka byla 726tys.

Nawet doliczajac miejsce parkingowe i jakas komorke wychodzi fajnie cenowo, tylko ze trzeba sie liczyc z niewiadoma data oddania budynku.

Tak czytam z przerażeniem o tych promocjach. A czy Wy widzieliście układy tych mieszkań w promocji? Pościnane, nieforemne, to się do niczego nie nadaje. Jedyne sensowne układy będące w promocji dotyczą dużych 80 metrowych mieszkań nr 26,32 i jednego mniejszego 47,25 m2 nr 38, cała reszta nie polecam. Martwi mnie też fakt, że ta inwestycja ma nieciekawa historię - pojawia się i znika, a info o niej było już na jesieni 2020, potem na wiosnę w maju 2021 info o inwestycji zniknęło ze strony dewelopera, żeby potem jak topielec w listopadzie 2021 znowu wypłynąć. A "promocje", które teraz niby się pojawiają, świadczą o tym, że nie ma zbyt dużego zainteresowania. Przeraża mnie również fakt, że można zainwestować kilkaset tysięcy i nie wiedzieć kiedy i czy inwestycja powstanie. Jak dla mnie spora odwaga. Osobiście uważam, ze ta inwestycja została źle wyceniona i ceny są mocno przestrzelone i teraz deweloper zaczyna się orientować...

Obrazek

ydrus

Re: Bagry – ul. Lipska / Siemienowicza Kraków od HSD Inwestycje - opinie na forum

Postautor: ydrus » 28 wrz 2022, 12:09

projekty1 pisze:(...)Pościnane, nieforemne, to się do niczego nie nadaje. Jedyne sensowne układy będące w promocji dotyczą dużych 80 metrowych mieszkań nr 26,32 i jednego mniejszego 47,25 m2 nr 38, cała reszta nie polecam. Martwi mnie też fakt, że ta inwestycja ma nieciekawa historię - pojawia się i znika, a info o niej było już na jesieni 2020, potem na wiosnę w maju 2021 info o inwestycji zniknęło ze strony dewelopera, żeby potem jak topielec w listopadzie 2021 znowu wypłynąć. A "promocje", które teraz niby się pojawiają, świadczą o tym, że nie ma zbyt dużego zainteresowania. Przeraża mnie również fakt, że można zainwestować kilkaset tysięcy i nie wiedzieć kiedy i czy inwestycja powstanie. Jak dla mnie spora odwaga. Osobiście uważam, ze ta inwestycja została źle wyceniona i ceny są mocno przestrzelone i teraz deweloper zaczyna się orientować...

Oni finansuja budowe z zakupow mieszkan. Troche balbym sie ze ze wzgledu na podwyzszone ceny materialow brakowalo im na budowe i naciagaja ludzi promocja w pulapke, a mieszkania zobacza moze w 2027 w tym tempie. I tak jak najbardziej, fatalne uklady sa tych mieszkan, juz lepiej isc na City Vibe, ktore jest po drugiej stronie Lipskiej, ktore dostarcza terminowo i te uklady jakies normalniejsze.

a_mngh

Postautor: a_mngh » 28 wrz 2022, 13:02

projekty1 pisze:
ydrus pisze:
Master pisze:A co za promocja na mieszkania, napiszesz coś więcej?

Jest mieszkanie numer 32, ktore jako jedyne z pozostalych nie ma widoku na smietniki z pobliskiej farmacji, a na domy jednorodzinne i drzewa, a z drugiej strony mieszkania na dziedziniec.
Drugie pietro, 81,13m2 za 644 984zl to wychodzi 7950zl/m2 promocja z poprzedniej ceny jaka byla 726tys.

Nawet doliczajac miejsce parkingowe i jakas komorke wychodzi fajnie cenowo, tylko ze trzeba sie liczyc z niewiadoma data oddania budynku.

Tak czytam z przerażeniem o tych promocjach. A czy Wy widzieliście układy tych mieszkań w promocji? Pościnane, nieforemne, to się do niczego nie nadaje. Jedyne sensowne układy będące w promocji dotyczą dużych 80 metrowych mieszkań nr 26,32 i jednego mniejszego 47,25 m2 nr 38, cała reszta nie polecam. Martwi mnie też fakt, że ta inwestycja ma nieciekawa historię - pojawia się i znika, a info o niej było już na jesieni 2020, potem na wiosnę w maju 2021 info o inwestycji zniknęło ze strony dewelopera, żeby potem jak topielec w listopadzie 2021 znowu wypłynąć. A "promocje", które teraz niby się pojawiają, świadczą o tym, że nie ma zbyt dużego zainteresowania. Przeraża mnie również fakt, że można zainwestować kilkaset tysięcy i nie wiedzieć kiedy i czy inwestycja powstanie. Jak dla mnie spora odwaga. Osobiście uważam, ze ta inwestycja została źle wyceniona i ceny są mocno przestrzelone i teraz deweloper zaczyna się orientować...

Już kiedyś wypowiadałam się w tym wątku na temat HSD, ale powtórzę - może ktoś kto będzie o krok od kupna od nich mieszkania przemyśli temat i podejmie świadomą decyzję.
Opóźnienia to efekt zaniedbań, opieszałości i niekompetencji.
Ja na swoje mieszkanie miałam czekać niecałe dwa lata, czekałam cztery. Oczywiście na końcu deweloper za powód opóźnień wskazywał pandemię, ale covid (błogosławieństwo dla HSD) pojawił się na ostatnie pół roku tej inwestycji. Wcześniej miesiącami na budowie hulał wiatr. Więcej konkretnych informacji można było uzyskać od robotników (jak już się pojawili) lub kierownika. Nie pokrywały się one z tym co przekazywało biuro..
Od HSD oczywiście zapewnienia terminowości i nawijanie makaronu na uszy, dopiero po zatrudnieniu prawnika doszło do jakiejkolwiek sensownej konwersacji, którą i tak można było sobie darować gdyż podejście dewelopera pozostało bez zmian. Ilość błędów i niedoróbek w mieszkaniu jeszcze przed odbiorem ogromna.
Finalnie inwestycja wykończona najniższym kosztem, materiałami najniższej jakości (np. płytki na korytarzu wchłaniają wodę....). Rok po odebraniu nadal nie wykonano wszystkich napraw zgłoszonych przy odbiorze. Rok !.. Nie jest to tylko moje odczucie, u sąsiadów podobne historie. Wiem, że szykują się pozwy.

lestatt

Postautor: lestatt » 06 lut 2023, 22:33

Ktoś ma informacje co się dzieje z tą inwestycją?
Ostatnio kontaktowałem się z deweloperem i otrzymałem informacje, że koniec budowy na koniec 2023r., oddanie 2024 wrzesień (tłumaczył to papierologią związaną z przyłączami itp.)
Czy opinie o deweloperze faktycznie są tak złe, czy jednak przesadzone?

keram

Postautor: keram » 13 lut 2023, 8:35

lestatt pisze:Ktoś ma informacje co się dzieje z tą inwestycją?

Byłem niedawno obok i w zasadzie stan surowy otwarty gotowy.
Zresztą na stronie są zdjęcia z postępami.
hsd-inwestycje.pl/aktualnosc/budowa-bagry-ul.-siemienowicza-styczen-20223,1061.html
W pierwotnej wersji to chyba miało już być skończone na ten moment.

niesasanka

Postautor: niesasanka » 21 cze 2023, 18:56

Współczuję przyszłym mieszkańcom... W DPSie, który stoi naprzeciwko, są czasem tacy pacjenci, że uszy więdną od krzyków ;)

Cwana

Postautor: Cwana » 12 paź 2023, 23:28

Czy ktos kupił lub zamierzał kupić tu mieszkanie? Widze, ze rezerwacje sie pojawiają i znikaja, ceny najwyzsze w okolicy, ale zastanawiam sie nad kupnem

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 15 paź 2023, 20:45

Ten blok umieszczony jest bardzo blisko prywatnego domu (normalnie można zaglądnąć do domu sąsiada :D) i tego DPSu. Jest tam dosłownie wciśnięty. Nie wiem czy chciałbym tam mieszkać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

radosławk

Postautor: radosławk » 19 paź 2023, 13:03

a pisał już ktoś jak tam aromatycznie pachnie z oczyszczalni i sortowni śmieci?

realista

Postautor: realista » 19 paź 2023, 14:47

radosławk pisze:a pisał już ktoś jak tam aromatycznie pachnie z oczyszczalni i sortowni śmieci?

a po co skoro tam kupowali tylko desperaci lub tacy co mieszkać nie będą?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”