Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
swaze

Re: Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji

Postautor: swaze » 20 lip 2023, 19:01

teqnix pisze:
swaze pisze:
teqnix pisze:
Nie mam teraz dostępu do aktu notarialnego ale naprawdę spora..

rozumiem, że zakupiłeś tutaj nieruchomość? :D

Dobrze rozumiesz, kupiłem (a w zasadzie kupuję, bo akt przenoszący własność w październiku) przedostatnie dwupokojowe.

to witam przyszłego sąsiada ;)

teqnix

Postautor: teqnix » 20 lip 2023, 19:10

swaze pisze:
teqnix pisze:
swaze pisze:
rozumiem, że zakupiłeś tutaj nieruchomość? :D

Dobrze rozumiesz, kupiłem (a w zasadzie kupuję, bo akt przenoszący własność w październiku) przedostatnie dwupokojowe.

to witam przyszłego sąsiada ;)

Heh, Piona :D
Na razie mieszkanie będzie raczej pod moją mamę lub trochę inwestycyjnie. No i tak jestem atm spłukany, że trochę potrwa zanim wykończę, chyba, że coś od rodziny pożyczę. Kredytów/pożyczek bankowych nie biorę. Chyba, że jak się z żoną pokłócę to ekspresowo sam zamieszkam ;)

kazimiera

Postautor: kazimiera » 28 lip 2023, 9:24

Szanowni forumowicze, świat się kończy, żeby na takim za przeproszeniem zadupiu na Podgórzu Duchackim, gdzie jeszcze niedawno strach było rower na ulicy zostawić idąc do mięsnego, ktoś żądał i o zgrozo, ktoś płacił takie pieniądze.

teqnix

Postautor: teqnix » 28 lip 2023, 9:45

kazimiera pisze:Szanowni forumowicze, świat się kończy, żeby na takim za przeproszeniem zadupiu na Podgórzu Duchackim, gdzie jeszcze niedawno strach było rower na ulicy zostawić idąc do mięsnego, ktoś żądał i o zgrozo, ktoś płacił takie pieniądze.

Dziękuje osobom celowo odpowiedzialnym za trollowanie za "aktywowanie" Kazimiery :lol: . Swoją drogą coraz fajniejsze te nicki. Zakładam, że Kazimiera to najpewniej realista ale czasem te powiązania trudno wyłapać. Ale ponieważ lubię ten wątek to chętnie pokonwersuję. Mieszkam w okolicy gdzieś dopiero od 10 lat to z ciekawości, gdzie tam ten mięsny był? Wieś słynęła z rzeźników od Kazimierza Wielkiego ale mięsnego tam nie kojarzę. No i technicznie ten budynek to już chyba Prokocim.

kazimiera

Postautor: kazimiera » 28 lip 2023, 9:49

teqnix pisze:
kazimiera pisze:Szanowni forumowicze, świat się kończy, żeby na takim za przeproszeniem zadupiu na Podgórzu Duchackim, gdzie jeszcze niedawno strach było rower na ulicy zostawić idąc do mięsnego, ktoś żądał i o zgrozo, ktoś płacił takie pieniądze.

Dziękuje osobom celowo odpowiedzialnym za trollowanie za "aktywowanie" Kazimiery :lol: . Swoją drogą coraz fajniejsze te nicki. Zakładam, że Kazimiera to najpewniej realista ale czasem te powiązania trudno wyłapać. Ale ponieważ lubię ten wątek to chętnie pokonwersuję. Mieszkam w okolicy gdzieś dopiero od 10 lat to z ciekawości, gdzie tam ten mięsny był? Wieś słynęła z rzeźników od Kazimierza Wielkiego ale mięsnego tam nie kojarzę. No i technicznie ten budynek to już chyba Prokocim.

Przepraszam bardzo, czy Pan do mnie kieruje powyższą wiadomość?
Rozumiem, że to jakaś nowomowa, którą trudno przeciętnemu człowiekowi zrozumieć i niekoniecznie jest to na temat tej nieruchomości? Jestem realistką i staram się oceniać obiektywnie okolicę mi dobrze znaną, gdzie pracuję, także moje twierdzenia mają swoje podstawy.
Jedyne co mogę przyznać, to fakt, że to już nie do końca Podgórze Duchackie, a pachnie nieprzyjemnie kolażem Rżąki, na Kozłówce i Piaskami, czyli miksem - jak zapewne ludzie mieszkający w Krakowie wiedzą doskonale - najmniej pożądanych do zamieszkania lokalizacji na mapie.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 10:08 przez kazimiera, łącznie zmieniany 3 razy.

teqnix

Postautor: teqnix » 28 lip 2023, 9:55

kazimiera pisze:Przepraszam bardzo, czy Pan do mnie kieruje powyższą wiadomość?
Rozumiem, że to jakaś nowomowa, którą trudno przeciętnemu człowiekowi zrozumieć i niekoniecznie jest to na temat tej nieruchomości?

Szanowna Pani
Przecież to całkowicie normalne zachowanie przeciętnego człowieka, żeby zakładać sobie konto o 9:50 w piątek tylko po to, żeby powitalną wypowiedzią od razu skrytykować inwestycję na zadupiu ale skąd inąd bardzo jak na zadupie i konkurencyjne zadupia fajną. Nawiązała Pani do swojej znajomości okolicy a że mieszkam nie daleko i chociaż rodzina na wpół wegetariańska to od czasu do czasu bym chętnie jakąś wędlinę zakupił nawet na święta. A, że nie kojarzę tam mięsnego to po prostu jak człowiek o podpowiedź proszę. Bez urazy ;)

kazimiera

Postautor: kazimiera » 28 lip 2023, 10:02

teqnix pisze:
kazimiera pisze:Przepraszam bardzo, czy Pan do mnie kieruje powyższą wiadomość?
Rozumiem, że to jakaś nowomowa, którą trudno przeciętnemu człowiekowi zrozumieć i niekoniecznie jest to na temat tej nieruchomości?

Szanowna Pani
Przecież to całkowicie normalne zachowanie przeciętnego człowieka, żeby zakładać sobie konto o 9:50 w piątek tylko po to, żeby powitalną wypowiedzią od razu skrytykować inwestycję na zadupiu ale skąd inąd bardzo jak na zadupie i konkurencyjne zadupia fajną. Nawiązała Pani do swojej znajomości okolicy a że mieszkam nie daleko i chociaż rodzina na wpół wegetariańska to od czasu do czasu bym chętnie jakąś wędlinę zakupił nawet na święta. A, że nie kojarzę tam mięsnego to po prostu jak człowiek o podpowiedź proszę. Bez urazy ;)

Szanowny Panie, wietrzenie wszędzie spisku i insynuacji to pewnego rodzaju choroba, ale nie chcę być złośliwa, więc nie będę stawiać diagnozy (chociaż mam w tym pewne niemałe doświadczenie). Uprzejmie proszę o informację w jakich godzinach i dniu powinnam była się zarejestrować, by udzielić skromnej wypowiedzi w temacie, który jest mi o tyle "bliski" iż zahacza o moje pobliskie miejsce pracy w Służbie Zdrowia. Oczywiście "mięsny" to przenośnia, bo jak zapewne Pan wie - będąc mieszkańcem owego - ponownie za przeproszeniem - śmietnika Krakowskiej urbanizacji - przy tamtej ulicy jedyne usługi pełnią akwizytorzy o śniadym kolorze skóry. Podsumowując przepraszam, że przed napisaniem wiadomości, nie wygłosiłam odpowiedniej komparycji.
Z poważaniem.

teqnix

Postautor: teqnix » 28 lip 2023, 10:26

kazimiera pisze:Szanowny Panie, wietrzenie wszędzie spisku i insynuacji to pewnego rodzaju choroba, ale nie chcę być złośliwa, więc nie będę stawiać diagnozy (chociaż mam w tym pewne niemałe doświadczenie). Uprzejmie proszę o informację w jakich godzinach i dniu powinnam była się zarejestrować, by udzielić skromnej wypowiedzi w temacie, który jest mi o tyle "bliski" iż zahacza o moje pobliskie miejsce pracy w Służbie Zdrowia. Oczywiście "mięsny" to przenośnia, bo jak zapewne Pan wie - będąc mieszkańcem owego - ponownie za przeproszeniem - śmietnika Krakowskiej dzielnicy - przy tamtej ulicy jedyne usługi pełnią akwizytorzy o śniadym kolorze skóry. Podsumowując przepraszam, że przed napisaniem wiadomości, nie wygłosiłam odpowiedniej komparycji.
Z poważaniem.

Niedługo muszę do pracy lecieć ale jeszcze odrobinę czasu mam. Akurat na tyle, że nawet sole litu zdążę łyknąć, żeby nie widzieć za dużo tych spisków :D Szkoda, że Pani Kazimiera swoje spostrzeżenia dodaje już praktycznie na ukończeniu inwestycji ale może się to komuś przydać przy ocenie etapu 2. Słyszałem od okolicznych autochtonów, że w okolicy dawniej były bardzo przyjemne stawy kąpielowe, niestety zanikły. Może coś na ten temat wiadomo Pani z dawnych lat pracy? I tak całkowicie serio, nie tylko nie widziałem tu nigdy akwizytora o śniadym kolorze skóry ale nawet tego jebańca listonosza ciężko zobaczyć bo sk....i nie chce się nawet dzwonka używać, przynajmniej u mnie ale może mnie nie lubi. Co do branży medycznej to ona akurat obecnie się tutaj rękami i nogami pcha co powinno być osobie będącej w temacie znajome. Tak jak z Nowej Huty Tauron Arena zrobiła premium, tak z tutejszej wioski szpital i te jakieś budowy przy farmacji robi bo ja wiem, powiedzmy, że cenowo Bochenka. Też w Pani ocenie ta sama marna dzielnica ale kilometr już bliżej mitycznego rynku gdzie jak wiadomo każdy szanujący się krakus musi codziennie zjeść obwarzanka. Krąży też taka legenda, miejski mit, że niby przy dawaniu kasy na szpital dziecięcy (pewnie tutaj Pani pracowała bo przecież ten nowszy to w dawnych czasach nie istniał :P ) amerykanie zlecili badania powietrza i im wyszło, że tutejsze podgrodzie ma je najlepsze w całym Krakowie. No ale od tego czasu troszkę tych lasów przetrzebili ale i tak ich w koło, a szczególnie przy tej inwestycji sporo zostało.

Muszę też przyznać, że zmiana stylu pisania aby nie odpowiadał dotychczasowym tutejszym ancymonom całkiem, całkiem.

realista

Postautor: realista » 28 lip 2023, 11:05

@teqnix trzeba przyznac, że od czasu zniknięcia ghd (też tesknie) wyrastasz na lidera i bez ciebie forum nie byloby takie radosne :D takze ludzie uwazajcie kiedy i co piszecie, bo byc moze jestescie z branzy i bierzecie udzial w spisku przeciwko domoroslemu inwestorowi z okolic kozlowki (swoja droga ghd tez mieszkal w tych okolicach, widocznie jakies płodne nieskażone technologią rejony :lol: )
widze ze pupa do dnia dzisiejszego boli, od kiedy obnazylem twoj zmysl inwestorki, najbardziej zaluje ze twojej odpowiedzi nie widzialem, widocznie tak cisnienie skoczylo ze moderator (kto tam wg ciebie nim jest? pozdro? :lol: ) musial usunac
poswiecisz sie dla mnie i wrzucisz prosze raz jeszcze wytlumaczenie swojej osobliwej strategi? :D
jak kiedys bede mial kase na inwestycje to daj prosze cynk gdzie kupowac i gdzie nie kupowac, wystarczy tylko nalezy zrobic dokladnie odwrotnie by nie wtopic i zarobic

teqnix

Postautor: teqnix » 28 lip 2023, 11:26

realista pisze:@teqnix trzeba przyznac, że od czasu zniknięcia ghd (też tesknie) wyrastasz na lidera i bez ciebie forum nie byloby takie radosne :D takze ludzie uwazajcie kiedy i co piszecie, bo byc moze jestescie z branzy i bierzecie udzial w spisku przeciwko domoroslemu inwestorowi z okolic kozlowki (swoja droga ghd tez mieszkal w tych okolicach, widocznie jakies płodne nieskażone technologią rejony :lol: )
widze ze pupa do dnia dzisiejszego boli, od kiedy obnazylem twoj zmysl inwestorki, najbardziej zaluje ze twojej odpowiedzi nie widzialem, widocznie tak cisnienie skoczylo ze moderator (kto tam wg ciebie nim jest? pozdro? :lol: ) musial usunac
poswiecisz sie dla mnie i wrzucisz prosze raz jeszcze wytlumaczenie swojej osobliwej strategi? :D
jak kiedys bede mial kase na inwestycje to daj prosze cynk gdzie kupowac i gdzie nie kupowac, wystarczy tylko nalezy zrobic dokladnie odwrotnie by nie wtopic i zarobic

Nie wiem czy zdążę coś sensowniejszego odpisać przed zarobieniem bana bo muszę już lecieć ale żeby było dla potomnych bo gdzie akurat z twoim nickiem jest dyskusja to zaraz admin hurtowo kasuje. Może ktoś zdąży przeczytać zanim i to zostanie usunięte. No i rozumiem, że jak realista pisze to Kazimiera już jest wylogowana chyba, że innego urządzenia albo rozdwojenie jaźni :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”