Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum
Re: Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum
Rozważam zakup mieszkania w tej inwestycji, czy może mi ktoś powiedzieć (najlepiej z okolicznych mieszkańców) jakich usług tam brakuje oraz czy wiadomo czy na tej sąsiedniej działce, gdzie obecnie jest budka Ekopark i kilka łąwek, pozostanie jak jest, czy to pole na kolejny blok?
Paradoksalnie ta inwestycja + inne w okolicy (i ew. Płaszów) mogą dużo zyskać na projekcie BK2%, gdyż mają duże mieszkania dla rodzin (M4, 70+ m2) w cenie w okolicy limitu dla rodziny (~800 tyś zł).
-
SirCinek pisze:Paradoksalnie ta inwestycja + inne w okolicy (i ew. Płaszów) mogą dużo zyskać na projekcie BK2%, gdyż mają duże mieszkania dla rodzin (M4, 70+ m2) w cenie w okolicy limitu dla rodziny (~800 tyś zł).
Zgadzam się ale smutne jest to że inwestycja która kompletnie się nie sprzedaje zostanie kiełbasą wyborczą ;/
JanuszBiznesu pisze:SirCinek pisze:Paradoksalnie ta inwestycja + inne w okolicy (i ew. Płaszów) mogą dużo zyskać na projekcie BK2%, gdyż mają duże mieszkania dla rodzin (M4, 70+ m2) w cenie w okolicy limitu dla rodziny (~800 tyś zł).
Zgadzam się ale smutne jest to że inwestycja która kompletnie się nie sprzedaje zostanie kiełbasą wyborczą ;/
Co jest nie tak w tej inwestycji, że się nie sprzedaje? Lokalizacja wydaje się ok, mieszkania nienajgorsze?
knighteq pisze:JanuszBiznesu pisze:SirCinek pisze:Paradoksalnie ta inwestycja + inne w okolicy (i ew. Płaszów) mogą dużo zyskać na projekcie BK2%, gdyż mają duże mieszkania dla rodzin (M4, 70+ m2) w cenie w okolicy limitu dla rodziny (~800 tyś zł).
Co jest nie tak w tej inwestycji, że się nie sprzedaje? Lokalizacja wydaje się ok, mieszkania nienajgorsze?
Realia, rodzin nie stać na zakup dużych mieszkań, a małych tam nie ma + to nie miejsce dla inwestorów, a lokalizacja typowo pod rodziny (liczne przedszkola, żłobki, tereny zielone, szerokie ścieżki, tramwaj, kościół, osiedlowe (piekarnia, warzywniak, itp.) oraz wielkopowierzchniowe sklepy. Ale nie ma w pobliżu biurowców, ani modnych restauracji, więc taki korpoludek tam nie wynajmie, a inwestor nie kupi żeby korposzczur mógł wynająć. Ot cała filozofia.
Aha, no i mieszkania dla rodzin nie obejmą programu 2% czy jak on się tam zwie, w dużych miastach gdzie ceny za m2 są >10k.
Też się zastanawiałem aż się tam przejechałem.
Otóż. Ulica Witosa jest duża i głośna.
Mieszkania 4-pokojowe są w dwóch typach:
1) 3 okna na Witosa, balkon na dziedziniec
2) 3 okna na zachód z widokiem na kolejny wysoki blok (może bardzo wysokie piętra widzą za ten blok, ale aktualnie najwyższe dostępne to 5), balkon bezpośrednio na ścianę kolejnego bloku, oddalonego dosłownie o parę metrów.
Bezpośrednia okolica to stare blokowisko.
Na plus Park Kurdwanów i ogólnie dużo zielonego między blokami. Dobra komunikacja. Ceny <10k.
Jakby mieszkania były lepiej zorientowane to można rozważyć, jeżeli komuś nie przeszkadza brzydkie wysokie blokowisko.
Otóż. Ulica Witosa jest duża i głośna.
Mieszkania 4-pokojowe są w dwóch typach:
1) 3 okna na Witosa, balkon na dziedziniec
2) 3 okna na zachód z widokiem na kolejny wysoki blok (może bardzo wysokie piętra widzą za ten blok, ale aktualnie najwyższe dostępne to 5), balkon bezpośrednio na ścianę kolejnego bloku, oddalonego dosłownie o parę metrów.
Bezpośrednia okolica to stare blokowisko.
Na plus Park Kurdwanów i ogólnie dużo zielonego między blokami. Dobra komunikacja. Ceny <10k.
Jakby mieszkania były lepiej zorientowane to można rozważyć, jeżeli komuś nie przeszkadza brzydkie wysokie blokowisko.
Rodziny to z reguly z mniejszego na wieksze przechodza wiec ich nie obejmie i tak. Wie rodziny beda w Strefie Euro. Choc tam tez juz wysokie stopy
Ja tam widzę spoko mieszkania dla mnie 50-60m2 i jestem singlem, są one od strony wschodniej od kościoła, mi się wydaje spoko, ale czy widzicie jakieś zagrożenia w moim przypadku?
btw. dzięki za odpowiedzi
btw. dzięki za odpowiedzi
Tak. Ponoć do tak małego mieszkania nie możesz dokupic miejsca parkingowego . Szkoda. To trochę minus

Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”