Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Kethael

Re: Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: Kethael » 03 mar 2023, 21:57

Ma ktoś jakieś newsy odnośnie tej inwestycji? Cisza na forum od paru miesięcy :D Lokalizacja bardzo fajna, aż się zastanawiam nad kupnem. Koło wakacji powinna ruszyć sprzedaż drugiego etapu.

Scream2

Postautor: Scream2 » 04 mar 2023, 10:06

Cisza bo ceny kosmos i huk pociągów oraz ulicy przy inwestycji :D

Kethael

Postautor: Kethael » 04 mar 2023, 17:58

Scream2 pisze:Cisza bo ceny kosmos i huk pociągów oraz ulicy przy inwestycji :D

Nie wiem jak pociągi, ale mieszkam dosłownie naprzeciwko tej inwestycji, po drugiej stronie Wybickiego i ulica totalnie w niczym nie przeszkadza, nic nie słychać. A tam będzie jeszcze ten fort i drzewa pomiędzy ulicą a blokami.

pozdro

Postautor: pozdro » 05 mar 2023, 20:50

Bez jaj na tej ulicy ciągły ruch. To juz bym wolal na pociagi patrzec bo te sa w miare daleko.

Kethael

Postautor: Kethael » 06 mar 2023, 20:49

pozdro pisze:Bez jaj na tej ulicy ciągły ruch. To juz bym wolal na pociagi patrzec bo te sa w miare daleko.

Byłem oglądać, pierwsze torowisko dla pociągów towarowych jest równo 30 metrów od ściany budynku - chociaż fakt faktem jest jakieś 5 metrów poniżej poziomu parterowego.

Na Wybickiego jest spory ruch w godzinach szczytu - ale powtarzam, mieszkam w bloku dość blisko ulicy (bliżej niż te z pierwszego etapu) i ulica jest zerowym problemem.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 0:28 przez Kethael, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdro

Postautor: pozdro » 07 mar 2023, 15:57

Hałas jak na każdej ulicy. Wiec nie wiem jak można pisać o zerowym problemie. Tam jeszcze motocykle i inne. Dodatkowo od polnocy ekspozycja. Jak juz tam brac to od torow lub zachod, blizej torow.
Co do torów to najbliżej jest obwodnica towarowa po ktorej jest znikomy ruch kolo pociagow dziennie. Tymczasowo pewnie objazd jak buduja średnice i tramwaj na gorke narodowa. Pozniej sa bocznice. Normalne tory sa w sporej odleglosci i tam odbywa sie rzeczywisty ruch pociagow pasażerskich. Auta to ciągły halas, moze w nocy mniejszy, ale jak ci scigaczem wyjedzie to bez zatyczek do uszu się nie obędzie. Do tego spaliny i tlenki azotu.

ALejaCzyzek

Postautor: ALejaCzyzek » 13 mar 2023, 20:54

realista pisze:Mam doświadczenie na zasadzie kontaktu z biurem, nie doszło do zakupu.
Deweloper/biuro sprzedaży nierzetelne, nie dotrzymuje terminów, obietnic, spychologia na koleżanki z biura, itp.
Praktyki sprzedażowe również nie najwyższych lotów (ale może taka obecna pozostałość po latach prosperity), wystawić jak najdrożej może znajdzie się jeleń, jak nie to wtedy spuszczamy nieco z tonu, wcześniej szukając oczywiście po znajomych królika. Klient z ulicy dostaje ochłapy lub ofertę, którą inni odrzucili.
Lokalizacja jest OK, ale jak ktoś chce się "czepiać" to długo szukać nie trzeba, wciśnięte bloki blisko siebie między stację benzynową, a tory, raczej nie licuje to z prestiżem. Natura tylko z nazwy, bo jedyne drzewa tam rosnące pójdą pod wycinkę rewitalizacji lub czegoś w ten deseń fortu.
Zresztą deweloper samowolnie bez uzyskanych zgód niszcząc resztki fortu chyba nie wykazał się rzetelnością?
Odradzam.

jeśli można wiedzieć, co Cię skłoniło- żeby odpuścić?

nie wywiazali się z umowy, czy coś innego
deweloper wydaje sie byc ślizki.

poliloli

Postautor: poliloli » 16 mar 2023, 11:10

Witam, poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Czy ktoś z forum już tam kupił i mógłby coś powiedzieć? Patrząc na dostępność mieszkań to raczej nie rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, mimo że położenie atrakcyjnego (jeżeli komuś nie przeszkadza bliskość torów). Zastanawiam się jak jest z kondycją finansową dewelopera, bo pewnie planował szybszą sprzedaż.

Garo

Postautor: Garo » 16 mar 2023, 13:07

Dzień dobry,
zakupiłem mieszkanie w wymienionej inwestycji. Jak na dzień dzisiejszy inwestycja jest realizowana ze środków własnych dewelopera, a ukończono już około 70% całości także wydaje się być ok. Co do czasu realizacji są sporo do przodu. Odnośnie hałasu i innych niedogodności przytoczonych na forum mogę powiedzieć, że trochę to wyolbrzymione. Spędziłem tam trochę czasu przed decyzją w pobliżu inwestycji jak również w mieszkaniu i mogę powiedzieć, że nie mam większych zastrzeżeń, ale jak to się mówi"są gusta i guściki".
Pozdrawiam

prezydent

Postautor: prezydent » 16 mar 2023, 14:34

Dzień dobry,
zakupiłem mieszkanie w wymienionej inwestycji.

A jak cenowo wychodzi, jest szansa na rabaty?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”