pojawił się fajny film z drona w okolicy inwestycji Atala i budowy drogi S7.
youtu.be/UkXG0-bzZ0k?t=235 od 3:55
Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
Bylem dzisiaj na miejscu i porobiłem trochę fotek;
Zdziwiła mnie obecność tej ogromnej wieży zaraz obok bloków (wcześniej o niej nigdzie nie słyszałem)

Wrzucam w tej postaci bo strona nie przepuściła załączników (rzekomo za duże
)
Zdziwiła mnie obecność tej ogromnej wieży zaraz obok bloków (wcześniej o niej nigdzie nie słyszałem)

Wrzucam w tej postaci bo strona nie przepuściła załączników (rzekomo za duże

Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum
Stanley pisze:Bylem dzisiaj na miejscu i porobiłem trochę fotek;
wieża jest na Googlach od dość dawna , na fotkach developera w galerii.
nic zaskakującego wydaje się.
- Załączniki
-
- Zeslawicee.jpg (210.98 KiB) Przejrzano 4390 razy
-
- Zeslawice.jpg (241.28 KiB) Przejrzano 4390 razy
Stanley pisze:Bylem dzisiaj na miejscu i porobiłem trochę fotek;
Dzięki za zdjęcia, chwilę nie byłem w okolicy, a widzę, że zmian trochę jest. Tak, ten maszt to niezła dominanta w okolicy, choć faktycznie, stoi tam nie od wczoraj. Może na święta założy się jakieś lampki i będzie choinka ; ) A tak poważniej, to o ile jest to brzydkie i nie chciałoby się mieć czegoś takiego w sąsiedztwie, to podobno takie maszty, jeżeli są tylko dobrze ustawione, to nie jest tak, że jakoś specjalnie bardzo promieniują pod siebie
Do tego po sąsiedzku będzie jeszcze przebiegała droga ekspresowa, a to może być nawet gorsze niż maszt.
I jak takie wrażenia ogólne ze spaceru po okolicy. Ja szedłem piechotą od strony Krakowa, to jakaś mordęga iść tam poboczami wzdłuż sznurów samochodów. Najbliższe sąsiedztwo osiedla, z tymi składami budowlanymi, to też padaka. Może kiedyś cegielnia zostanie lepiekj zagospodarowana, były na forum jakieś wizualizacje, ale czy tak będzie i kiedy, to chyba trudno powiedzieć realnie.
Komunikacja się dostać stamtad to chyba z 3 przesiadkami i autobus co 40 minut ? Tramwaj najbliższy na piastów z 4 km ?
Wyjście z osiedla na spacer z psem lub na bieganie ? Nie ma chodników .
Na północ nie pójdzie się bo linia kolejowa
Zachód S7
Człowiek zablokowany z każdej ze stron
I tak jak np skwer harmonia są szanse na linie tramwajowe że ten rejon odzyje w perspektywie 5 lat to tu ... Obrzeża Krakowa
Wyjście z osiedla na spacer z psem lub na bieganie ? Nie ma chodników .
Na północ nie pójdzie się bo linia kolejowa
Zachód S7
Człowiek zablokowany z każdej ze stron
I tak jak np skwer harmonia są szanse na linie tramwajowe że ten rejon odzyje w perspektywie 5 lat to tu ... Obrzeża Krakowa
fotka z budowy S7 ...
- Załączniki
-
- Cegielniaa.jpg (129.65 KiB) Przejrzano 3932 razy
gazetakrakowska.pl/krakow-malownicze-pola-wokol-zalewu-w-zeslawicach-zamieniaja-sie-w-droge-ekspresowa-zdjecia/ar/c1-17528557
Bylem dzisiaj w okolicy. Trzeba nazywac rzeczy po imieniu - to jest tragedia i porażka.
Dojazd porazka, komunikacji sensownej zero. Chodników zero. W okolicy pelno pijaczkow i dzialkowiczow. Zrozumialbym ceny moze 5 moze 6 tys za metr. Ale nie 8 czy 9. Bez jaj. Przeciez juz lepiej kupic ar ziemi nawet za te 30 tys zl i postawic domek 2-3 km dalej.
Mimo wszystko atal w planach ma budowe kolejnych bloczkow. I mimo wszystko ktos to kupuje. Niestety nie wiem kto. Desperacja lvl max.
nie widze tam zadnej perspektywy nawet w promieniu 10 lat.
Dojazd porazka, komunikacji sensownej zero. Chodników zero. W okolicy pelno pijaczkow i dzialkowiczow. Zrozumialbym ceny moze 5 moze 6 tys za metr. Ale nie 8 czy 9. Bez jaj. Przeciez juz lepiej kupic ar ziemi nawet za te 30 tys zl i postawic domek 2-3 km dalej.
Mimo wszystko atal w planach ma budowe kolejnych bloczkow. I mimo wszystko ktos to kupuje. Niestety nie wiem kto. Desperacja lvl max.
LQS pisze:Bylem dzisiaj w okolicy. Trzeba nazywac rzeczy po imieniu - to jest tragedia i porażka.
2 % czyni cuda
kwestia czasu po 10 k będą
- Załączniki
-
- Cegielnia.jpg (22.62 KiB) Przejrzano 2498 razy
-
LQS pisze:Bylem dzisiaj w okolicy. Trzeba nazywac rzeczy po imieniu - to jest tragedia i porażka.
Dla zmotoryzowanych dojazd do centrum Krakowa jest lepszy niż np. ze Złocienia. Za półtora roku wjazd na ekspres będzie w zasięgu 5-7 minut jazdy autem. Pijaczki jakieś się tam krzątają (raczej niegroźni), ale przeważają normalne osoby. Nie rozumiem co jest nie tak z działkowiczami? Rozmawiałem z mamuśkami na placu zabaw, wg nich spokojna okolica. Chodników brak, ale też mają nieco przebudować pętlę autobusową i przynajmniej tam powstaną. Generalnie nadal uważam że jest to przyzwoita opcja dla poruszających się głównie samochodem i pracujących pod Krakowem, np. w Niepołomicach, gdzie jest masa zakładów produkcyjnych.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”