KlientS pisze:No bo niektórym włączają się dosyć niezdrowe emocje, jak przychodzi do dyskusji o mieszkaniach. A konkretne inwestycje mają zarówno swoje zalety, jak i wady.
Mieszkanie przy pętli / linii tramwajowej, to bardzo subiektywna sprawa, zależy od odległości, od natężenia ruchu, stanu torowiska i taboru, który po nim jeździ. Niedawno miałem taką refleksję, że osoby, które kupiły mieszkania nad Pętlą Wieczysta - ta przy Parku Lotników, wykorzystywana w dosyć ograniczony sposób, to wygrały. Zdecydowanie wolałbym mieć taką pętlę pod oknem, niż drugi blok w bliskiej odległości albo ruchliwą ulicę z samochodami pod oknem. Ale Pewnie są i gorsze lokalizacje z tramwajem, nie przesądzam, bo to moje subiektywne zdanie.
Lokalizacja inwestycji Merite Serena mi zupełnie nie odpowiada, to nie moje rejony miasta. Ale w porównaniu do Bluszczu od Bryksy, to ze względu na dewelopera bym nie brał. Zwróćcie uwagę, że oni potrafią w częściach wspólnych wykładzinę kłaść na podłogach (Domosfera), albo na daszki nad balkonami na ostatnich piętrach im żal, bo parę złotych oszczędzą, a że klient będzie miał pod górkę, to co by się mieli przejmować. Widać, że np. na balkonach deweloper Merite nie oszczędza w taki sposób, więc jak dla typowałbym w tą stronę.
Ale chętnie poznam też wady, poza pętlą tramwajową, o której już swoje zdanie napisałem. Jak macie inne zdanie, to po prostu je opiszcie, nie trzeba sobie do gardeł skakać.
Tak, to prawda, tyle że forum nie jest odpowiednim miejscem do wylewania swoich frustracji. Jasne, że każda inwestycja ma swoje wady i zalety, dla jednych pętla to plus, dla innych minus. Każdy ma prawo napisać co mu się podoba lub nie poda, a druga strona powinna to szanować, bo to SUBIEKTYWNE opinie, niestety nie każdy to rozumie, a co gorsza atakuje osoby o odmiennym zdaniu.
Co do Merite, to na stronie w zakładce inwestycje zrealizowane jest podgląd dotychczasowych inwestycji:
merite.info.pl/inwestycje-zrealizowane