Ceny jak dla mnie z kosmosu! Okolica średnia, niby centrum, ale nic wokoło nie ma. Komunikacja żadna - żeby gdzieś się wydostać trzeba dojść do Matecznego. Nie ma połączenia z ul. Wadowicką, ani pieszego ani ulicznego - chwilowo jest otwarta brama obok TAURON, ale tylko chwilowo na czas składowania tam materiałów budowlanych. Docelowo ten teren jest zamknięty i nieprzejezdny, więc droga kończy się na wysokości biura obsługi Klienta TAURON i chcąc dojechać od centrum trzeba jechać do Matecznego albo na Tischnera. Dodatkowo tam jest bardzo głośno. Sąsiedztwo głośnej Tischnera i Wadowickiej, które są bardzo ruchliwymi ulicami daje o sobie znać. Nie wiem jak tu otworzyć okno, albo odpocząć na balkonie. O spalinach nie wspomnę. Dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę ruch samochodów do Biura Obsługi TAURON na ul. Łagiewnickiej, czyli centralnie pod oknami inwestycji i jeszcze jeden problem związany z Klientami TAURON podjeżdżającymi pod punkt obsługi jakim jest parkowanie samochodów. Regularnie pod tymi obskurnymi garażami, które nie zostaną wyburzone stoją samochody Klientów TAURONA i blokują wyjazd, bo TAURON nie ma swojego parkingu, więc myślę że to się nie zmieni i Klienci będą parkowali pod inwestycją, czyli będzie tłoczno. Generalnie na ul. Łagiewnickiej jest problem z parkowaniem, bo nie ma gdzie i ta ulica jest obstawiona od 7-16 z lewej i z prawej sznurem samochodów pracowników okolicznych firm, co utrudnia swobodne poruszanie się tą ulicą. I jeszcze jeden smaczek - zanim zaczęli pojawiały się tam patrole saperskie. Obok jest stara bocznica kolejowa i ten teren w czasie wojny był narażony na szczególne zainteresowanie i ostrzał. W kategorii zalet - zdarzają się mieszkania o dobrym układzie, jest to dobry rejon pod wynajem, bo sporo wokół firm. Czy to wystarczy, aby zapłacić 20 tys za metr, pozostawiam do dyskusji. Jak to ktoś napisał - w Krakowie wszystko się sprzeda, a na to forum zaglądają tylko mocno dociekliwi, większość przy zakupie ogląda rzut mieszkania i kolorowe foldery. Bardziej dociekliwi pojadą zobaczyć działkę, jeszcze bardziej obejrzą okolicę, ale mało jest takich którzy drążą temat, więc i to się sprzeda