Inwestycja SenToTu Kraków (deweloper Sento) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
norbi53

Re: Inwestycja SenToTu Kraków (deweloper Sento) - opinie na forum

Postautor: norbi53 » 20 gru 2021, 17:47

Mondzik pisze:
norbi53 pisze:Na czym polega ta promocja, jakieś zniżki? ;)

Zastanawia mnie fakt czemu te mieszkania się tak średnio sprzedają, na stronien jest jeszcze sporo wolnych.Może to cena prawie 10k to sporo jak na tą lokalizacje, może to być typowa sypialnia Krakowa bez żadnych usług, a wszędzie będzie daleko.

4% od ceny, zawsze cos.
Ja sama rozkminiam to osiedle, podoba mi się całość przestrzeni przemyślenia zrealizowane wraz z Banacha, alw jednak odległość.. Drugie w głowie mamy Centralną, tylko dużo bloków jeden na drugim mam wrażenie będzie. Jakoś ta pierwsza część osiedla dla mnie ok (teraz mieszkam na Soltysowskiej to znam okolice) i jednak blizej "cywilizacji" Galerii, sklepów, ulicy przelotowej i parków.
Chociaż na Gorce Narodowej jak skończą wszystkie inwestycje też może być ciekawiej

Właśnie tez oprócz Sentotu zastanawiamy się na Centralną, jak Ci się żyje w tamtych rejonach? :)

Mondzik

Postautor: Mondzik » 21 gru 2021, 16:05

norbi53 pisze:
Mondzik pisze:
norbi53 pisze:Na czym polega ta promocja, jakieś zniżki? ;)

Zastanawia mnie fakt czemu te mieszkania się tak średnio sprzedają, na stronien jest jeszcze sporo wolnych.Może to cena prawie 10k to sporo jak na tą lokalizacje, może to być typowa sypialnia Krakowa bez żadnych usług, a wszędzie będzie daleko.

4% od ceny, zawsze cos.
Ja sama rozkminiam to osiedle, podoba mi się całość przestrzeni przemyślenia zrealizowane wraz z Banacha, alw jednak odległość.. Drugie w głowie mamy Centralną, tylko dużo bloków jeden na drugim mam wrażenie będzie. Jakoś ta pierwsza część osiedla dla mnie ok (teraz mieszkam na Soltysowskiej to znam okolice) i jednak blizej "cywilizacji" Galerii, sklepów, ulicy przelotowej i parków.
Chociaż na Gorce Narodowej jak skończą wszystkie inwestycje też może być ciekawiej

Właśnie tez oprócz Sentotu zastanawiamy się na Centralną, jak Ci się żyje w tamtych rejonach? :)

Mieszkam na Sołtysowska Park więc przestrzenie między blokami duże, jest zielony placyk, biedra na przeciwko i ewentualnie jak ktos chce tonautobus pod osiedlem a tramwaj 10 min. Dla mnie super, bo szybko na wylot na autostradę albo aby objechać kraków, do tras rowerowych też świetnie. Jedyny minus to aby dojść do większej "cywilizacji" Czy terenow zielonych To trzeba właśnie przejść ta Centralną słabym wąskim chodnikiem, nie znoszę tam np.z psem iść. Brakuje usług i mniejszych zroznicowanych sklepów, zawsze trzeba do tego M1 iść dobrze ze blisko. Fajnie też że w blolach Atalu są teraz usluhi, korzystam z kosmetyczki i dentysty. Na Sento podobno ma być może nawet Rosaman, jakiś fryzjer, kosmetyczka i to na plus bo na miejscu. Nie wiem czy kiedyś zrobią jakiś wiekszy sklep spożywczy w okolicy..

Natasha

Postautor: Natasha » 27 gru 2021, 9:43

Venya97 pisze:
Mondzik pisze:
Natasha pisze:jak wygląda sytuacja z przedszkolami w tej okolice? Czy można znaleźć miejsca?
Slychałam, ze planują budowę szkoły obok. Czy to jest 100%?

Oficjalnie z tego co się dowiedziałam przydział jest do szkoły w Witkowicach? Ale na osiedlu Gotyk (po drugiej sttobie 29go listopada) ma być wieksza szkoła. Na tych osiedlach dużo jest lokali usługowych to pewnie jakieś przedszkola powstaną.

Btw teraz na Sentotu jest promka świąteczna ;)

Tam będzie druga szkoła? Bo już jedna nowopowstała jest na Meiera bodajże

krakow.pl/aktualnosci/251554,26,komunikat,miasto_wybuduje_szkole_na_gorce_narodowej.html

Anka098

Postautor: Anka098 » 11 sty 2022, 12:49

Mondzik pisze:
norbi53 pisze:
Mondzik pisze:4% od ceny, zawsze cos.

Mieszkam na Sołtysowska Park więc przestrzenie między blokami duże, jest zielony placyk, biedra na przeciwko i ewentualnie jak ktos chce tonautobus pod osiedlem a tramwaj 10 min. Dla mnie super, bo szybko na wylot na autostradę albo aby objechać kraków, do tras rowerowych też świetnie. Jedyny minus to aby dojść do większej "cywilizacji" Czy terenow zielonych To trzeba właśnie przejść ta Centralną słabym wąskim chodnikiem, nie znoszę tam np.z psem iść. Brakuje usług i mniejszych zroznicowanych sklepów, zawsze trzeba do tego M1 iść dobrze ze blisko. Fajnie też że w blolach Atalu są teraz usluhi, korzystam z kosmetyczki i dentysty. Na Sento podobno ma być może nawet Rosaman, jakiś fryzjer, kosmetyczka i to na plus bo na miejscu. Nie wiem czy kiedyś zrobią jakiś wiekszy sklep spożywczy w okolicy..

Wydaje mi się że z Zauchy do Auchan czy Biedronki (wszystko w okolicach Siewnej) jest jednak bliżej niż z Sołtysowskiej do M1. W jednym z bloków Ozonu otwierała się ostatnio też Stokrotka, także ze spożywką nie powinno być problemu chociaż dodatkowy Lidl w odległości max kilkuset metrów byłby ekstra.

Mondzik

Postautor: Mondzik » 11 sty 2022, 16:00

Anka098 pisze:
Mondzik pisze:
norbi53 pisze:Właśnie tez oprócz Sentotu zastanawiamy się na Centralną, jak Ci się żyje w tamtych rejonach? :)

Wydaje mi się że z Zauchy do Auchan czy Biedronki (wszystko w okolicach Siewnej) jest jednak bliżej niż z Sołtysowskiej do M1. W jednym z bloków Ozonu otwierała się ostatnio też Stokrotka, także ze spożywką nie powinno być problemu chociaż dodatkowy Lidl w odległości max kilkuset metrów byłby ekstra.

Z Soltysowskiej biedra była po drugiej stronie ulicy :)
Ta stokrotka na Ozonie to wersja express czyli jak Żabka..

Wiguś

Postautor: Wiguś » 11 sty 2022, 16:48

Największy lokal użytkowy na tych osiedlach jest wykorzystany przez sklep "Premium", całkiem duży sklep i asortyment, właściciele mają też olbrzymi fajny sklep w okolicy osiedla nowy przewóz więc, może również tutaj się sprawdzą...

Mixstep

Postautor: Mixstep » 27 mar 2022, 22:32

Czy ktos cos wie na temat mastepnych etapow Sento na Gorce Narodowej? Macie jakies mapki lub info dalszych planow?

kwrona

Postautor: kwrona » 23 kwie 2022, 23:21

Byłem dzisiaj chwilę na osiedlu więc pomyślałem że podzielę się zdjęciami. Jedno zdjęcie wrzuciłem też z parku / placu zabaw koło Przestrzeni Banacha.

PS: Limit rozmiarów zdjęć jakie można wrzucać na forum to chyba 250KB? Strasznie nisko, Musiałem dość mocno skompresować zdjęcia żeby móc je wrzucić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oxygen

Postautor: oxygen » 24 kwie 2022, 10:42

kwrona pisze:Byłem dzisiaj chwilę na osiedlu więc pomyślałem że podzielę się zdjęciami. Jedno zdjęcie wrzuciłem też z parku / placu zabaw koło Przestrzeni Banacha.

Dzięki za zdjęcia, całkiem przyzwoicie to wygląda, ten skwerek przyjemny, na pewno mieszkańcom się przyda.

Mixstep

Postautor: Mixstep » 24 kwie 2022, 23:44

A czy cos juz wiadomo na temat kolejnego etapu ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”