Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Skaka

Re: Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Postautor: Skaka » 05 lut 2021, 8:03

pozdro pisze:Serio ktos sie korkami w miescie przejmuje. Praca zdalna rower, wiatr we włosach. Nie po to sie mieszka w miescie, zeby sie interesować Korkami na Zakopiance w mogilanach.

W tym miescie żyją nie tylko smutni samotni Panowie, ale także rodziny - wożące dzieci do szkoł, na baseny, logopedów i szczepienia. Nie wszystko da się zrobić rowerem. Korkami na Zakopiańce zaś interesują się wszyscy, którzy jakies życie mają i od czasu do czasu chca pojechac na narty, skitury, w Gorce czy Tatry.

dvyprt

Postautor: dvyprt » 10 lut 2021, 13:13

W tej chwili w pobliżu Lokum salsa znajdują się 3 nowe inwestycje ( Casa Feliz Zablocie, Greendustry, Lofthaus Zablocie ) , a ceny sa na poziomie 13-14 tys. za m2, dla mnie to bez sensu.

W tej lokalizacji ceny powinny wynosić około 9-10 tys

Czy ktoś kupił mieszkanie w tej inwestycji?

Bartab

Postautor: Bartab » 10 lut 2021, 18:34

Aktualne ceny w Lokum Salsa to między 9200 a 11000 za mieszkania 40-80 m2 i 12000-13000 za mieszkania poniżej 40 m2. I to są w tym momencie najniższe ceny z wszystkich obecnych inwestycji na Zabłociu.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2021, 22:38 przez Bartab, łącznie zmieniany 2 razy.

Eps

Postautor: Eps » 10 lut 2021, 20:04

Bartab pisze:Aktualne ceny w Lokum Salsa to między 9200 a 11000 za mieszkania 40-80 m2 i 12000-13000 za mieszkania poniżej 40 m2. I to są w tym momencie najniższe ceny z wszystkich obecnych inwestycji na Zabłociu.

Ale też jest to lokalizacyjnie najgorsza inwestycja na zabłociu. O wiele lepsza lokalizacja to Lofthaus czy Casa feliz. Nie mówiąc już o Ataku. Plus to ze już prawie skonczona

Eps

Postautor: Eps » 10 lut 2021, 20:06

Eps pisze:
Eps pisze:
Bartab pisze:Aktualne ceny w Lokum Salsa to między 9200 a 11000 za mieszkania 40-80 m2 i 12000-13000 za mieszkania poniżej 40 m2. I to są w tym momencie najniższe ceny z wszystkich obecnych inwestycji na Zabłociu.

Ale też jest to lokalizacyjnie najgorsza inwestycja na zabłociu. O wiele lepsza lokalizacja to Lofthaus czy Casa feliz. Nie mówiąc już o Atalu. Tam tez zaczyna sie od 12 Plusem Salsy jest to ze budowa już prawie skonczona

Bartab

Postautor: Bartab » 10 lut 2021, 21:03

Nie widzę specjalnej różnicy między lokalizacją Salsy a Lofthaus Zabłocie czy Casa Feliz, to jest 150 metrów w linii prostej po przeciwnych stronach Klimeckiego:) Byłem w obu miejscach i mam wrażenie że w Lofthaus i Casa Feliz znacznie bardziej słychać szum ulicy, co w sumie nie jest dziwne bo to naprawdę blisko Powstańców. Oczywiście w Salsie w mieszkaniach od strony Klimeckiego na pewno będzie głośno ale nie trzeba kupować akurat tych mieszkań. Salsa wydaje mi się też lepsza pod kątem dojazdu/wyjazdu samochodem - będzie można od razu włączyć się w Nowohucką i wjechać na osiedle prosto z Klimeckiego. Dodatkowo jeśli urzeczywistnią się plany z nowego MPZP to z Salsy będą dwa kroki do parku nad Wisłą.

Co do Atala to zgadzam się że to najfajniejsze miejsce (choć znów mam wrażenie że o wiele łatwiej będzie tam utknąć np w porannych korkach wyjeżdzając z uliczek dojazdowych) i faktycznie ceny są w miarę rozsądne jak na dzisiejsze standardy ale po pierwsze ta inwestycja ma zaskarżone pozwolenie na budowę a po drugie kontakt i traktowanie potencjalnego klienta jest tam dramatyczne co mnie osobiście też zniechęca.

dvyprt

Postautor: dvyprt » 11 lut 2021, 16:04

Bartab pisze:Nie widzę specjalnej różnicy między lokalizacją Salsy a Lofthaus Zabłocie czy Casa Feliz, to jest 150 metrów w linii prostej po przeciwnych stronach Klimeckiego:) Byłem w obu miejscach i mam wrażenie że w Lofthaus i Casa Feliz znacznie bardziej słychać szum ulicy, co w sumie nie jest dziwne bo to naprawdę blisko Powstańców. Oczywiście w Salsie w mieszkaniach od strony Klimeckiego na pewno będzie głośno ale nie trzeba kupować akurat tych mieszkań. Salsa wydaje mi się też lepsza pod kątem dojazdu/wyjazdu samochodem - będzie można od razu włączyć się w Nowohucką i wjechać na osiedle prosto z Klimeckiego. Dodatkowo jeśli urzeczywistnią się plany z nowego MPZP to z Salsy będą dwa kroki do parku nad Wisłą.

Co do Atala to zgadzam się że to najfajniejsze miejsce (choć znów mam wrażenie że o wiele łatwiej będzie tam utknąć np w porannych korkach wyjeżdzając z uliczek dojazdowych) i faktycznie ceny są w miarę rozsądne jak na dzisiejsze standardy ale po pierwsze ta inwestycja ma zaskarżone pozwolenie na budowę a po drugie kontakt i traktowanie potencjalnego klienta jest tam dramatyczne co mnie osobiście też zniechęca.

czy masz jakiś link do planu parku nad Wisłą ?

Bartab

Postautor: Bartab » 11 lut 2021, 16:55

Tutaj jest link do nowego PZP dla tego rejonu, który właśnie wczoraj wszedł w życie: bip.krakow.pl/?dok_id=136921 Zielony teren na rysunku to planowany park i zrewitalizowane bulwary, ma do niego iść prosto od Salsy alejka spacerowa.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 lut 2021, 13:00

wygląda świetnie - no może nie dla tej części mieszkań które będą mieć widok na monitory i vice versa.
ale architektonicznie miłe, bo na razie to ta okolica wygląda średnio

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”