Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
sky83

Re: Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum

Postautor: sky83 » 11 maja 2020, 13:19

Co do osiedla na rogu Mysliwskiej i Przewozu to wiem z pewnego źródła, że firmy wynajmujące tam powierzchnię na warsztaty i magazyny dostały wypowiedzenia najmu. Czy jest to równoznaczne ze startem budowy - tego nie wiem.

Mat01

Postautor: Mat01 » 11 maja 2020, 13:21

55piotras pisze:Jak Budimex postawi wszystkie bloki to dojdzie do Instalu. A jest jeszcze jedna hala do wyburzenia (PGD) i postawienia kolejnego osiedla.
Po drugiej stronie ulicy będzie zabudowa prawie do samych wałów na 10 bloków. Jeśli za tym pójdzie budowa szkoły, przedszkoli, przychodni, itp to źle nie będzie. Ale z tego co mi wiadomo takich planów nie ma.
W dalszych planach jest jeszcze budowa osiedla na rogu Myśliwskiej i Przewozu ale oczywiście obecna sytuacja może to tylko wyhamować.

Wiesz może jaki deweloper będzie odpowiedzialny za budowę bloków po drugiej stronie, o której wspomniałeś?

pozdro

Postautor: pozdro » 11 maja 2020, 13:40

Najgorsza część krakowa => 0 terenów rekreacyjnych w okolicy!

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 11 maja 2020, 13:44

A byłeś kiedyś? Akurat często bywam na Małym Płaszowie.

Przy Myśliwskiej masz dużo zieleni przy Kościele, ogromny plac zabaw, orlik, boisko do koszykówki lub tenisa ziemnego. Przy szkole masz park, mały bo mały, ale z kolejnym, dużym placem zabaw. Bardzo blisko są Bagry, gdzie jest od groma zieleni. W okolicy dużo ścieżek rowerowych, czy to w kierunku centrum, czy A4. Dodatkowo dobra i sprawna komunikacja z centrum miasta. Na Bulwary kilka przystanków, na rowerze mniej niż 10 minut. Faktycznie dramat. Jedynym dramatem na Myśliwskiej to będzie droga wyjazdowa z osiedla, która już jest niedrożna + jedna szkoła, do której jeżdżą także dzieci ze Złocienia. W szkole na Myśliwskiej dzieci uczą się na sali od wf, na korytarzach. Ale zieleni i jak miejsc rekreacyjnych tam nie brakuje. Nie jest to ideał, ale to co piszesz, to kłamstwo.

sky83

Postautor: sky83 » 11 maja 2020, 13:49

pozdro pisze:Najgorsza część krakowa => 0 terenów rekreacyjnych w okolicy!

Kolego mylisz się i to bardzo. 2 duże parki, Bagry i wały Wiślane 5 minut jazdy rowerem.

Master

Postautor: Master » 11 maja 2020, 13:50

Jest tam też spory park obok szkoły, którym można dojść w okolice wałów wiślanych, a tam to już naprawdę jest dużo zielonego. Nie jestem fanem tego, jak wyglądają tam na przykład osiedla budowane przez Instal, ale z budimexowego do zieleni jest blisko.

55piotras

Postautor: 55piotras » 11 maja 2020, 21:05

Mat01 pisze:
55piotras pisze:Jak Budimex postawi wszystkie bloki to dojdzie do Instalu. A jest jeszcze jedna hala do wyburzenia (PGD) i postawienia kolejnego osiedla.
Po drugiej stronie ulicy będzie zabudowa prawie do samych wałów na 10 bloków. Jeśli za tym pójdzie budowa szkoły, przedszkoli, przychodni, itp to źle nie będzie. Ale z tego co mi wiadomo takich planów nie ma.
W dalszych planach jest jeszcze budowa osiedla na rogu Myśliwskiej i Przewozu ale oczywiście obecna sytuacja może to tylko wyhamować.

Wiesz może jaki deweloper będzie odpowiedzialny za budowę bloków po drugiej stronie, o której wspomniałeś?

Nexity z Warszawy

pozdro

Postautor: pozdro » 12 maja 2020, 7:17

No wlasnie ze beznadziejna lokalizacja bo bagry i waly to takie pola i tyle, drzew tam jest malo, ogolnie takie poprzemyslowe tereny, zieleni malo, najblizej to chyba puszcza niepolomicka, plasko jak w Warszawie. Nie jest atrakcyjnie inne czesci Krakowa maja duzo lepsza lokalizacje. Ja dla siebie bum raczej nie wybral tamtych okolic bo daleko zeby w jakies sensowne miejsce dojechac typu las wolski zakrzowek. Moze troche blizej do kamieniolomu liban ale to i tak lepiej mieszkac na kirdwanowie czy woli duchackiej

Popatrz jak wyglada zielen w innych czesciach krakowa
youtu.be/7r-7diOz2FA

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 12 maja 2020, 8:07

Po co się wypowiadasz jak nie masz pojęcia o tych okolicach? Nad Bagrami jest dużo ścieżek, drzew itd. Teraz mają cywilizować tę dziką część, więc dla przeciętnego turysty będą jeszcze bardziej atrakcyjne. Dojazd 15 min do Dworca to kiepska komunikacja :lol: Jesteś chłopie . na argumenty. Człowiek coś do Ciebie pisze, a Ty jakby nigdy nic dalej swoje, bez żadnej dyskusji itd. Żyj sobie w swoim świecie ;)

Trabb

Postautor: Trabb » 27 cze 2020, 22:56

sky83 pisze:Budynek ma być całkowicie gotowy w trzecim kwartale 2021 roku.

Cześć, wspominałeś, że pracujesz na tej budowie, jedna rzecz mnie zastanawia i może będziesz w stanie pomóc. Czy cały ten budynek będzie lany z żelbetu tak jak dotychczas wybudowana część? Chyba jednak najczęściej tylko słupy są wykonywane w tej technologii a ściany robi się bloczkami a tu, wygląda to tak jakby całość była z żelbetu. Nie jestem ekspertem więc będę wdzięczny za wyjaśnienie : D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”