Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: pozdro » 21 sty 2021, 21:54

Trzeba walczyć z patologia smogowa co obniża nam ceny mieszkan, czytaj okrada nas z dobrobytu. :D
youtu.be/LHymVLIkr4c

Bettyw1

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: Bettyw1 » 21 sty 2021, 22:05

pozdro pisze:Ale nie sprawdzają rynku wytwornego na Jagodnie. Liczylem odleglosc do Dworca/Sky Towera nie nad Wyspę Słodowa jak google podaje.
Wez ceny od deweloperow sa duzi lepsze. W okolicach asfaltowej duzo mieszkan. Tak jak pisze ja ta dzielnice porównuje do Małego Plaszowa typu City Vibe. Bo po drodze do Rynku sa biurowce i galerie typu Wroclavia, czy Nowe centrum południowe. Na Malym Płaszowie pytałem ostatnio City Vibe ceny pod 9000zl. Na Jagodnie za 7000zl dostaniesz bez problemu 50m2, duzy wybor. U nas jednak tak dobrze nie ma. W takich odległościach typu Złocień to tam i ponizej 6000zl znajdziesz. Wez tez pod uwage, ze patrzysz na cene w Borku Faleckim z 2018 roku od tego czasu nieco mieszkania podrozaly. Na Fredry biora 10 tys zl, na Borku zakladam, ze sa dalej po 8000zl/m2
Wiadomo cos sie uda kupic, ale jednak w Krakowie trzeba sie nagimnastykować, zeby po 7000zl/m2 kupic. We wroclawiu jest duzo latwiej.
Mysle ze ceny sie u nas powinny ustabilizować bo wiecrj niz 9 tys to juz przesada chyba za jakas niezwykła lokalizacja.

A czy to nie Ty ostatnio pisałeś, że za ok 7k to jest w krk pełno mieszkań, np. na takich Czyżynach? Nawet Cię prosiłam uprzejmie, żebys mi te czyżyńskie wskazał, ale się nie doczekałam... :lol:

Oleg_

Postautor: Oleg_ » 21 sty 2021, 22:06

pozdro pisze:Nie przesadzajmy z jagodna biore miejscówki porownywalne z Rondem Mogilskim i Dworcem Głównym/Galeria Krakowska. Czyli Wroclavia i Powstańców Śląskich.

W sumie ciekawa rzecz odkryłem. Najwieksze wzrosty w tym roku byly w Płaszowie, jednak SKA, oraz masowa zabudowa biurowa w okolicach Plaszowa pompują ceny mocno. 25% wzrostu!
https://ceny.szybko.pl/Krak%C3%B3w-P%C5 ... szkan.html

naprawdę? Plaszów?
To jeden z obszarów, który mnie interesuje.
A od 7+ miesięcy sprawdzania cen absolutnie NIE było żadnych podwyżek.
Nie tylko to, ale widziałem kilka świetnych ofert (nie dla mnie) z 7k, 8k.

Mieszkania, które widziałem ponad 7 miesięcy temu na rynku wtórnym, wciąż czekają na kupca. Nieliczne, które zostały sprzedane, zostały sprzedane za maks. 8 tys.

Widziałem też kilka mieszkań w szalonych cenach, szczególnie w Bagry Park, za 12-14. Ale nie sprzedają, mieszkania 70, 4/4 piętro z dużym tarasem. Brak kupujących.

Może masz na myśli rynek pierwotny, ale z rynku wtórnego mogę zagwarantować, że nastąpił spadek cen, o kilku wspominałem nawet w poprzednich postach.

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 22 sty 2021, 0:35

Temat tymczasowo zamknięty. Ochłońcie prosze, bo to budzi zażenowanie, co się tu dzieje.

Proszę o wyrozumiałość osoby, które chciały tu merytorycznie podyskutować.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”