Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
projekty1

Re: Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Postautor: projekty1 » 18 maja 2021, 8:49

Pepeg pisze:
projekty1 pisze:
Proszę sobie poczytać na googlach opinie ludzi, którzy kupili mieszkania przy Myśliwskiej i teraz narzekają, że im ściany pękają, a budynek jeszcze nie oddany... Deweloper nie chce tego poprawić. Strach pomyśleć co będzie po kilku latach, skoro już teraz są problemy. Jedyne co Budimex ma na plus to mała architektura wokół budynku i ładne elewacje. Zdecydowanie lepiej niż na Myśliwskiej prezentuje się inna inwestycja Budimexu przy ul. Fredry 6.

Budynek nie oddany a ludziom już ściany pękają. :D Słyszałem że nawet wody i prądu jeszcze nie ma w budynku, ludzie nie mogą się nawet wykąpać i deweloper nic z tym nie robi, skandal po prostu. :lol:

Jak to się trzeba w domu nudzić i jakim trzeba być ekspertem budowlanym, żeby komentować większość wątków. Cokolwiek by się w Krk nie budowało na forum BudujeSie.pl Pepeg prawdę Ci powie :lol:

projekty1

Postautor: projekty1 » 18 maja 2021, 8:52

rado pisze:
projekty1 pisze:
Pepeg pisze:
A Pani jest chyba z Activ skoro tak zachwala tą Wodną

Oczywiście, w przeciwieństwie do Wodnej, wiadomo że powstanie tam całe osiedle bloków,wszystko jest zaplanowane, w przeciwieństwie do Wodnej.
Budimex tak samo.

A ja podtrzymuję swoje zdanie i na dowód tego wklejam mapkę. Z Myśliwskiej, wzdłuż bloków przy Lipskiej bocznej idzie się 9 minut. Wzdłuż ogródków idzie się 12 minut, i nie jest to "na skróty" jak Pani twierdzi. I proszę się nie obawiać, nikt Pani w czasie powrotu z pętli nie napadnie, natomiast ja osobiście miałbym obawy co do spaceru w tym rejonie Gromadzkiej po zmroku.

Poza tym na Wodnej nie ma żadnej infrastruktury, W rejonie Lipskiej są szkoły, przedszkola, sklepy, usługi, restauracje, żłobek, w przyszłości basen, lodowisko i nawet jak ktoś lubi dwa kościoły.

Ubawiłam się czytając ;) Z Acliv nie jestem :D Jedyne co jest prawdą to to że Lipska jest lepiej zurbanizowana, a prospekty Budimexu są zawsze świetne, gorzej z realizacją. Proszę sobie poczytać na googlach opinie ludzi, którzy kupili mieszkania przy Myśliwskiej i teraz narzekają, że im ściany pękają, a budynek jeszcze nie oddany... Deweloper nie chce tego poprawić. Strach pomyśleć co będzie po kilku latach, skoro już teraz są problemy. Jedyne co Budimex ma na plus to mała architektura wokół budynku i ładne elewacje. Zdecydowanie lepiej niż na Myśliwskiej prezentuje się inna inwestycja Budimexu przy ul. Fredry 6.

Sorry ale majac do wyboru Budimex a Activ nawet bym nie mrugnal okiem i wzial Budimex, nawet jakby cena byla nieco wyzsza...

Zależy co znaczy nieznacznie.. Czy 70 tys za ten sam metraż to jest nieznacznie? Bądźmy poważni. Za 70 tys to już masz podstawowe wykończenie, więc co kto lubi.

projekty1

Postautor: projekty1 » 02 cze 2021, 23:25

Na stronie dewelopera pojawił się baner z info o kolejnym etapie Wodnej. Niestety poza zajawką na stronie nie ma więcej informacji. Jednak.. dla uspokojenia nastrojów w zakresie kolejnego budynku od str zachodniej, który budzi na forum duże kontrowersje, pozyskałam info od dewelopera gdzie ten budynek jest dokładnie planowany. Okazuje się, że na Wodnej ale bliżej Żabki i ul.Krzywda, więc nie powinno być tak źle jeśli ktoś kupił mieszkanie od strony pn-zach. Budynek ma być 3 piętrowy, więc kameralny i w zupełnie innym stylu niż Wodna 34. Oczywiście do czasu realizacji, to się jeszcze może zmienić, ale może nie w kwestii lokalizacji.

Obrazek

Obrazek

cryptoman_3122

Postautor: cryptoman_3122 » 08 cze 2021, 12:45

Ceny ciut wyższe niż w 1 etapie, obowiązkowe miejsce w garażu za 40k. Ale niestety ogrzewanie z wlasnej kotlowni, co dla mnie przekresla inwestycje. Ale co kto lubi, mnie bardzo zalezalo na mpec.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 08 cze 2021, 14:30

Niezły kurnik z gazem w środku i komarami w pakiecie. wg mnie warte to dzisiaj 7 tys/m2 max. Dobre na hotel robotniczy.

projekty1

Postautor: projekty1 » 09 cze 2021, 8:51

Skąd macie ceny mieszkań? Na stronie nie ma takich informacji. Mógłby ktoś udostępnić, jak cenowo wygląda II etap Wodnej? Jeśli chodzi o układy i sam budynek, to w pierwszym etapie wypada to lepiej niż w II. Z II etapu jedynie mieszkania narożne są sensownie zaprojektowane. Sam budynek też mniej mi się podoba. Ogrzewanie gazowe wynika chyba z tego, że nie sięgają tam rury MPEC-u, sytuacja podobna jak w Lokum Salsa. Na pewno będzie to trudniej sprzedać, bo ludzie jednak szukają raczej ogrzewania miejskiego.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 10 cze 2021, 7:47

Zrobiłem rozeznanie, i tak ceny 9-10k w zależności od piętra i wielkości mieszkania, postojowe w hali 40k na zewnątrz 25k. I tutaj ciekawostka, z uwagi na to że budynek jest wciśnięty w działkę jak parówka w hotdoga, aby dojechać do miejsc postojowych na zewnątrz trzeba najpierw przejechać przez halę garażowa, bramy są na przestrzał, nawet w biurze sprzedaży mają z tego niezłą bekę :lol: Ogrzewanie zaplanowano z własnej kotłowni gazowej i tutaj kolejna ciekawostka, kotłownia będzie na dachu, powyżej ostatniej kondygnacji :roll: Ale w sumie jak się nad tym zastanowić to w razie gdyby poszło coś nie tak to blok sie nie zawali, jest raczej bezpieczny, rozwali dach. Z plusów grube mury nośne 24 cm, ale reszta technologi i materiałów po taniości. Od wschodu ślepa ściana od zachodu widok na dwa pasy drogi dojazdowej i kolejny blok. Generalnie miejscowka jest bardo dobra, bardzo dobre połączenie z centrum i pónocnymi dzielnicam. Ale projekt tego bloku i sam developer to jest tragedia.

cryptoman_3122

Postautor: cryptoman_3122 » 11 cze 2021, 16:18

projekty1 pisze:Skąd macie ceny mieszkań? Na stronie nie ma takich informacji. Mógłby ktoś udostępnić, jak cenowo wygląda II etap Wodnej? Jeśli chodzi o układy i sam budynek, to w pierwszym etapie wypada to lepiej niż w II. Z II etapu jedynie mieszkania narożne są sensownie zaprojektowane. Sam budynek też mniej mi się podoba. Ogrzewanie gazowe wynika chyba z tego, że nie sięgają tam rury MPEC-u, sytuacja podobna jak w Lokum Salsa. Na pewno będzie to trudniej sprzedać, bo ludzie jednak szukają raczej ogrzewania miejskiego.

Średnia cena dużych mieszkań 9 500zł/m2. Mieszkania o powierzchni 38m2 ok. 9 900zł/m2 , Mieszkania małe 27m2 ok.11 500zł/m2.
Informacje poki co chyba tylko u dwewelopera, na stronie jeszcze nie umiescili.

Swoja drogą, jestem w szoku, z Lokum Salsa ma kotlownie gazową. W zyciu bym nie kupił za takie pieniadze i jeszcze z kotlownia.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 11 cze 2021, 16:59

Miejcie ludzie szacunek do waszych pieniędzy :D

Bartab

Postautor: Bartab » 11 cze 2021, 17:32

A macie w ogóle jakiekolwiek pojęcie o tym na czym polega ogrzewanie z takiej wspólnej kotłowni gazowej i jak takie nowoczesne kotłownie wyglądają i funkcjonują? Osoba wprowadzająca się do mieszkania w którym nie wie czy ogrzewanie jest z kotłowni czy z MPECu nawet nie ma możliwości zorientować się jaki jest rodzaj ogrzewania bo z jej perspektywy nie ma żadnych różnic, ani użytkowych ani finansowych.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”