Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mimik91

Re: Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Postautor: mimik91 » 23 kwie 2022, 11:50

Parter ma dość spory minus, że mało światła słonecznego dociera w porównaniu do wyższych kondygnacji. Na balkonie można i zjeść, napić się drinka, poczytać książkę poopalać. A jak masz tarasy jak w sąsiednim Lofthausie to i w piłkę pograsz :P

zaba

Re: Casa Feliz Zabłocie (Kraków - ul. ul. Romana Kiełkowskiego) - opinie na forum o inwestycji

Postautor: zaba » 10 maja 2022, 14:18

Widzę, że nadal jest sporo mieszkań niesprzedanych w tej inwestycji. Ktoś się może orientuje czy jest tu jakaś szansa na negocjacje z deweloperem czy trzyma sztywno ceny?

BMX

Postautor: BMX » 06 paź 2022, 12:35

Co myślicie o tej inwestycji, jest szansa na to, że da się tam spokojnie mieszkać, czy raczej budynek będzie miał bardziej charakter inwestycji z mieszkaniami na wynajem krótkoterminowy? W takich budynkach może się nie mieszkać najlepiej długoterminowo.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 06 paź 2022, 16:21

A to fundusz nie miał wykupić tam wszystkich pozostałych mieszkań ? Wycofali się ?

zaba

Postautor: zaba » 03 kwie 2023, 15:43

Wolnych mieszkań zostało chyba z 8, więc większość się sprzedało. To faktycznie jakiś fundusz miał tam brać lokale. Tak się rzeczywiście stało i cześć będzie funkcjonowała pod wynajmem instytucjonalnym czy jednak się z tego wycofali? Jak to wygląda? Miejsce budzi we mnie mocno mieszane uczucia? Jak się zapatrujecie na tą lokalizację? Chyba blisko jest dosyć ruchliwa ulica Klimeckiego. Fajnie, że niedaleko jest Staw Płaszowski, tylko przez Klimeckiego nie jest tam łatwo się przedostać na drogą stronę, żeby móc dotrzeć na te tereny zielone.

nowyszukam32

Postautor: nowyszukam32 » 09 mar 2024, 14:21

Czy ktoś może podzielić się opinią jak się mu mieszka na tym osiedlu? Jak jest z jakością bloku? Szczególnie chodzi mi o takie istotne rzeczy jak izolacja akustyczna mieszkań/pionu wentylacji co przekłada się na to, że słychać lub nie każdy ruch sąsiada, czy rzucają się w oczy jakieś oszczędności itd?
Pytam bo planuję kupić mieszkanie w kolejnej inwestycji tego dewelopera, a nie chcę wpaść na minę.

zaba

Postautor: zaba » 03 wrz 2024, 23:24

nowyszukam32 pisze:Czy ktoś może podzielić się opinią jak się mu mieszka na tym osiedlu? Jak jest z jakością bloku? Szczególnie chodzi mi o takie istotne rzeczy jak izolacja akustyczna mieszkań/pionu wentylacji co przekłada się na to, że słychać lub nie każdy ruch sąsiada, czy rzucają się w oczy jakieś oszczędności itd?
Pytam bo planuję kupić mieszkanie w kolejnej inwestycji tego dewelopera, a nie chcę wpaść na minę.

I jak, udało się znaleźć jakieś informacje? Te budynki wyglądają całkiem schludnie, choć mam wrażenie, że to taka zabudowa i jej umiejscowienie dla ludzi, którzy chcieliby kupić mieszkanie pod wynajem w niezłej lokalizacji, więc chyba raczej mniejsze mieszkania, a i stałych mieszkańców / właścicieli pewnie niewielu. Ciekawi mnie, jak będzie z mieszkaniami budowanymi obecnie w okolicach ul. Portowej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”