Osiedle Avia i Orlińskiego w Krakowie od Budimexu (Nowe Czyżyny)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Osiedle Avia i Orlińskiego w Krakowie od Budimexu (Nowe Czyżyny)

Postautor: Nowy » 14 sie 2020, 12:21

Wspaniale Panowie, życzę takie "patologizacji".

Obrazek

Wpadnijcie kiedyś do parku przy osiedlu, ewentualnie odwiedźcie jedną z kilku dobrych knajpek zlokalizowanych w lokalach przy ul. Orlińskiego.

Obrazek

Ale szczerze życzę, żeby na P64 czy N5D było lepiej : )

mac_kow

Postautor: mac_kow » 14 sie 2020, 13:02

Szkoda, że na forum nie ma "rekacji" albo nawet "polubiamia". Świetny post, świetne zdjęcia, świetne miejsce. Rewelacja!

Gdyby ze wsi przyszło mi wracać do Krakowa, to Avia będzie w pierwszej trójce miejsc do wyboru.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 14 sie 2020, 15:17

Słabe zdjęcia. Zbiera się na burzę, a dzieciaki dalej na placu zabaw. Rodzice pewnie przed TV. Patologia.

Mar G

Postautor: Mar G » 14 sie 2020, 17:49

Zdjęcia świetne, fakt.
Telewizja Kraków.pl pokazuje prawdziwy obraz tego parku. Może za 10 lat faktycznie ucieszy oko. Życzę tego.
Do mnie jednak przemawia Park Jordana bardziej. cieszmy się każdym skrawkiem zieleni.
Załączniki
Czyzyny.jpg
Czyzyny.jpg (139.69 KiB) Przejrzano 7952 razy

Nowy

Postautor: Nowy » 14 sie 2020, 20:17

Mar G pisze:Zdjęcia świetne, fakt.
Telewizja Kraków.pl pokazuje prawdziwy obraz tego parku. Może za 10 lat faktycznie ucieszy oko. Życzę tego.
Do mnie jednak przemawia Park Jordana bardziej. cieszmy się każdym skrawkiem zieleni.

A te zdjęcia, to niby nie są prawdziwe? Wiadomo, z parku każdy korzysta z wysokości 40-50 m, przelotu drona, normalka : )

Jeżeli tylko masz Park Jordana pod balkonem, to pozostaje mi pogratulować, zazdroszczę ; ) Jeśli chcę zobaczyć większe drzewa, to idę do Parku Lotników Polskich (największego w Krakowie) albo Parku Skalskiego, może Parku Tysiąclecia... wszystkie chyba bliżej od Avii niż Park Jordana od P64, ale kto by się tam faktami przejmował. Posadzone w nowym parku drzewa mają 7 m wysokości, korony przycięto im specjalnie, aby lepiej się ukorzeniały. Za rok, dwa zaczną dawać konkretny cień. No ale pewnie Atal posadzi 100-letnie dęby : D

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 14 sie 2020, 21:08

Kolega ma kompleks P64. Ściernisko pod oknami Orlińskiego nazywa parkiem, a budki z piwem i kebabem nazywa dobrymi knajpkami. Do tego wstydzi się u siebie sklepu z farbami.

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 14 sie 2020, 22:29

Klitsch.K.O pisze:Kolega ma kompleks P64. Ściernisko pod oknami Orlińskiego nazywa parkiem, a budki z piwem i kebabem nazywa dobrymi knajpkami. Do tego wstydzi się u siebie sklepu z farbami.

Kebs bardzo dobry, polecam, raczej lepszy niż hotdogi z Żabki, bo to chyba jedyna oferta gastronomiczna na P64... smacznego ; ) To co wrzuciłeś, to akurat zabytkowy pas startowy, zagospodarowany pod parkingi i tereny rekreacyjne. Nowy park jest po drugiej stronie osiedla. Spoko mieć coś zabytkowego przy osiedlu (jeszcze hangar po drugiej stronie, który jest przerabiany na oddział Muzeum Inżynierii Miejskiej). Ale nic się nie martw, może kiedyś Novotel zostanie wpisany do rejestru :D No i gdzie jest ten sklep z farbami? Pytam, bo chciałbym skorzystać może czasem, lokali usługowych jest tyle, że mogłem przeoczyć. No ale wiadomo, przy lux osiedlach sprzedaje się tylko... Mercedesy ; )

Mar G

Postautor: Mar G » 28 lis 2020, 18:29

Ruszyli z budową nowego etapu - plantują zieleń.
Ciekawe jakie ceny pokażą - to pewnie ostatnia inwestycja Budimex Nieruch w Krakowie - sprzedają biznes developerski - koncentrują się na infrastrukturze.

img.investmap.pl/gallery/55/55/498743_ori.jpeg

ITGeek

Postautor: ITGeek » 28 lis 2020, 19:21

Również jestem ciekaw cen.

iti

Postautor: iti » 29 lis 2020, 0:56

Jest osobny wątek o budowie Orlińskiego 7 w Krakowie, bo to w zasadzie jest osobna inwestycja i ceny też raczej będą inne, niż w przypadku sąsiednich bloków budowanych przez Budimex Nieruchomości. Inna sprawa, że patrząc na to, że firma jest na sprzedaż, trudno powiedzieć kto będzie ustalał politykę cenową.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”