Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rydler32

Re: Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum

Postautor: rydler32 » 01 lip 2021, 12:58

Rak pisze:
rydler32 pisze:wygląda na to, że sprzedali prawie wszystko … i to w pandemii … zostały raptem 2 lokale.

Może się nie orientujesz lekko bo w p.r. sporo przed pandemia jeszcze sprzedaz wystartowała. Gdy dzwoniłem tam to pamiętam że o żadnym wirusie covid w pl jeszcze nie słyszałem.Miejsce dobre i budynek ładny więc musiało się sprzedać nic w tym dziwnego :) ..

przy oddaniu (zerknij historyczniej) w styczniu/lutym tego roku było kilkanaście jak nie 20 mieszkań wolnych. A to już podczas pandemii ...

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 01 lip 2021, 13:23

rydler32 pisze:wygląda na to, że sprzedali prawie wszystko … i to w pandemii … zostały raptem 2 lokale.

Budynek jest całkiem ładny, widać że ktoś choć trochę wysiłku włożył w to żeby to miasto jakoś wyglądało, bo to procentuje na przyszłość. Ludzie to doceniają jak widać

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 01 lip 2021, 13:26

rado pisze:No co wy ? Przeciez to jest pustostan wg anubisa

Bo jest (link: viewtopic.php?f=14&t=12022). Na forum są przecież zdjęcia, moje, @Raka itd. Przejeżdżam tamtędy często pod wieczór i nic się nie dzieje, a pozwolenie na użytkowania od końca stycznia.

Rozwiązanie tej niesamowitej zagadki jest proste. Zerknijcie na ceny, potem na koszty wykończenia, zobaczcie na metraże i spróbujcie obliczyć ile musiałby wynosić najem, aby inwestycja się spinała. Bardziej opłaca się trzymać puste, tylko absurdalne na tej inwestycji jest to, że tutaj pusty stoi praktycznie cały budynek.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Rak

Postautor: Rak » 01 lip 2021, 18:30

rydler32 pisze:
Rak pisze:

Może się nie orientujesz lekko bo w p.r. sporo przed pandemia jeszcze sprzedaz wystartowała. Gdy dzwoniłem tam to pamiętam że o żadnym wirusie covid w pl jeszcze nie słyszałem.Miejsce dobre i budynek ładny więc musiało się sprzedać nic w tym dziwnego :) ..

przy oddaniu (zerknij historyczniej) w styczniu/lutym tego roku było kilkanaście jak nie 20 mieszkań wolnych. A to już podczas pandemii ...

No ok zwracałem uwagę, że to "starsza" inwestycją od ery pandemii w Polsce.

A od którego miesiąca mamy teraz już po pandemii ? :D czy nadal zaliczasz dzień obecny do pandemicznych. Dla mnie od kwietnia jest już w zasadzie po, tej, co była.

Tomassen

Postautor: Tomassen » 03 lip 2021, 13:28

Z Twoich postów na forum wnioskuje ze kupiłeś/planujesz kupić mieszkanie na Bandtkiego - jeśli tak mógłbym Ci zadać kilka pytań na PW? (da się jakoś to na forum odblokować, muszę nabić ileś postów?) Sam się poważnie tam zastanawiam, a informacje od kogoś kto widział I etap od środka byłyby cenne.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2021, 15:25 przez Tomassen, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy

Postautor: Nowy » 03 lip 2021, 13:33

Tomassen pisze:Sam się poważnie tam zastanawiam, a informacje od kogoś kto widział I etap od środka byłyby cenne.

Podziel się na forum pytaniami, może i innym się przydadzą :)

Rak

Postautor: Rak » 03 lip 2021, 14:28

.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2021, 17:12 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomassen

Postautor: Tomassen » 03 lip 2021, 15:29

Dyskusje i pytania będę kontynuował na odpowiednim wątku coby tutaj nie śmiecić więcej.

PS - Byłem na terenie budowy już kilka razy ale rozmawiałem na razie jedynie z panią kierownik budowy ;) Btw skąd pytanie o cesje jeśli jeszcze jest dostępnych trochę mieszkań w II etapie - wiadomo ceny są jakie są, szczególnie w porównaniu z tym co proponował deweloper 3 lata temu gdy jeszcze nie mieli PnB.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”