Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
tramwaj na pewno będzie tam słychać mocno - dzwieki z tego wiaduktu pod jezioro Bagry dochodzą
W tym tygodniu ruszyła przedsprzedaż II etapu 

Czy ktos mi moze wytlumaczyc zasadnosc tworzeniu budynku ( bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-lokale-inwestycyjne/lokale-inwestycyjne?offertype%5B%5D=sale&investment_premises_surfaces=18%2C19&investment_premises_floors=1%2C5&investment_premises_statuses%5B%5D=free&invest%5B%5D=9 ) z lokalami inwestycyjnymi 19m2 w tym miejscu? 

tomekl007 pisze:Czy ktos mi moze wytlumaczyc zasadnosc tworzeniu budynku ( bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-lokale-inwestycyjne/lokale-inwestycyjne?offertype%5B%5D=sale&investment_premises_surfaces=18%2C19&investment_premises_floors=1%2C5&investment_premises_statuses%5B%5D=free&invest%5B%5D=9 ) z lokalami inwestycyjnymi 19m2 w tym miejscu?
Podobny niewypał jest po drugiej stronie Bagrów od Atalu (już gotowy chyba). Ciekawe co oni z tym zrobią, bo pewnie przed wirusem poszłoby jak wszystko, ale w obecnej sytuacji może być ciężko.
tomcyja pisze:W tym tygodniu ruszyła przedsprzedaż II etapu
Jakie ceny?
Trabb pisze:tomekl007 pisze:Czy ktos mi moze wytlumaczyc zasadnosc tworzeniu budynku ( bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-lokale-inwestycyjne/lokale-inwestycyjne?offertype%5B%5D=sale&investment_premises_surfaces=18%2C19&investment_premises_floors=1%2C5&investment_premises_statuses%5B%5D=free&invest%5B%5D=9 ) z lokalami inwestycyjnymi 19m2 w tym miejscu?
Podobny niewypał jest po drugiej stronie Bagrów od Atalu (już gotowy chyba). Ciekawe co oni z tym zrobią, bo pewnie przed wirusem poszłoby jak wszystko, ale w obecnej sytuacji może być ciężko.
Problem w tym że lokale inwestycyjne w Bargry Park były na długo przed wirusem a mimo to sprzedali jakieś 10% oferty.
Co do cen to wychodzi mi że będzie poniżej 10tys za wykończony lokal.
Ps. Ktoś się orientuje na jakich zasadach można kupować te lokale? Można je kupić jak zwykłą kawalerkę czy jest to pakiet przy którym jesteśmy zmuszeni do wzięcia zarządzania przez dewelopera, a sam lokal to tylko udział a nie własność którą można swobodnie dysponować?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2020, 12:39 przez pawelk, łącznie zmieniany 1 raz.
Swoją drogą chyba ciężko znaleźć drugą lokalizację w której ruszyłoby aż tyle nowych inwestycji w postlockdownowych warunkach.
tomekl007 pisze:Czy ktos mi moze wytlumaczyc zasadnosc tworzeniu budynku ( bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-lokale-inwestycyjne/lokale-inwestycyjne?offertype%5B%5D=sale&investment_premises_surfaces=18%2C19&investment_premises_floors=1%2C5&investment_premises_statuses%5B%5D=free&invest%5B%5D=9 ) z lokalami inwestycyjnymi 19m2 w tym miejscu?
Sprawa raczej prosta, albo w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest to teren przeznaczony na usługi, takie lokale inwestycyjne, to faktycznie lokale usługowe, a nie mieszkania (jak działalność hotelowa), albo zachodzą jakieś inne okoliczności, nie pozwalające budować tam mieszkań, zwanych inaczej lokalami przeznaczonymi na stały pobyt ludzi. W takiej sytuacji często budowane są właśnie "lokale inwestycyjne".
Skoro nie będą to mieszkania, to nie będzie się w nich można zameldować, może nie jest to jakiś bardzo wielki problem. Bardziej ciekawi mnie, jakie są od tego podatki, ale raczej nie, jak od mieszkania. A jaka jest różnica, to pewnie wie każdy, kto ma miejsce postojowe w garażu podziemnym stanowiącym odrębną nieruchomość

Z tego co się orientuje naprzeciwko (po drugiej stronie linii tramwajowej, gam gdzie teraz są magazyny) powstanie Orange Office Park, mimo to z tymi klitkami 18 m2 to chyba niewypał.
Witajcie,
natrafilam na Saska Blue II od Bryksy i jestem mocno zaniepokojona komentarzami, jakie tutaj przeczytalam.
Moja znajoma kupila ponad 2 lata temu mieszkanie na Lipskiej ale problemow typu opoznienia w budowie nie miala.
Rozwazam kupno mieszkania z II etapu, gdzie termin odbioru jest 08.2022.
Jaki byl pierwotny termin oddania I etapu? Wg ich strony to jest teraz 08.2021.
Bede wdzieczna za odp.
natrafilam na Saska Blue II od Bryksy i jestem mocno zaniepokojona komentarzami, jakie tutaj przeczytalam.
Moja znajoma kupila ponad 2 lata temu mieszkanie na Lipskiej ale problemow typu opoznienia w budowie nie miala.
Rozwazam kupno mieszkania z II etapu, gdzie termin odbioru jest 08.2022.
Jaki byl pierwotny termin oddania I etapu? Wg ich strony to jest teraz 08.2021.
Bede wdzieczna za odp.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”