Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ada123

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: Ada123 » 28 wrz 2021, 18:47

Dan pisze:Dzień dobry Wszystkim:)

Dołączam się do rozmowy na temat schodów itd.
Ja myślę nad schodami na klatce schodowej, tzn jedne nad drugimi zeby były lub ewentualnie modułowe na ściance dzialowej wzdłuż kuchni- schody w literę L.

A co do grzejnika na strychu to ja będę chciał mieć takowy grzejnik lub nawet dwa:)
Pozdrawiam

Cześć Dan,

Wow, schody w literę L brzmią ciekawie. Ale wzdłuż kuchni? Mógłbyś to bardziej zilustrować? Gdzie byłoby wyjście na nie? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :oops:

Ja myślę bardziej o puszczeniu ich z tego „balkoniku” na klatce. Bo jak by ten balkonik lepiej / inaczej wykorzystać? Chyba tylko po to…

Dziękuję!

Jakub1985

Postautor: Jakub1985 » 28 wrz 2021, 19:16

Schody planuję poprowadzić od strony tego balkonika nad wejściem. Myślę, ze jest to lepszy pomysł, niż na środku mieszkania, gdyż wtedy traci się metraż zarówno na dole jak i na górze.

Strych:

Planuję wstawić sobie 2 okna dachowe w ułożeniu 1/3 i 2/3 po długości budynku na zachodniej części dachu.

Chcę tam zrobić openspace, taki zęby móc np ćwiczyć Caporeire. Ewentualnie koniec pokoju zabudować na schowek/garderobę.

Również planuje wstawić tam dwa grzejniki po dwóch przeciwnych stronach.

Ada123

Postautor: Ada123 » 28 wrz 2021, 21:55

A idąc dalej tematem klatki schodowej. Pod schodami planujecie jakąś szafę?

I jak myślicie by zrobić schody? Płytki czy drewno?

Jakub1985

Postautor: Jakub1985 » 29 wrz 2021, 20:15

Mówisz o parterze?

Ada123

Postautor: Ada123 » 01 paź 2021, 18:19

Jakub1985 pisze:Mówisz o parterze?

Tak, zaraz przy wejsciu :)

Dan

Postautor: Dan » 01 paź 2021, 20:30

Ada123 pisze:
Dan pisze:Dzień dobry Wszystkim:)

Dołączam się do rozmowy na temat schodów itd.
Ja myślę nad schodami na klatce schodowej, tzn jedne nad drugimi zeby były lub ewentualnie modułowe na ściance dzialowej wzdłuż kuchni- schody w literę L.

A co do grzejnika na strychu to ja będę chciał mieć takowy grzejnik lub nawet dwa:)
Pozdrawiam

Cześć Dan,

Wow, schody w literę L brzmią ciekawie. Ale wzdłuż kuchni? Mógłbyś to bardziej zilustrować? Gdzie byłoby wyjście na nie? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :oops:

Ja myślę bardziej o puszczeniu ich z tego „balkoniku” na klatce. Bo jak by ten balkonik lepiej / inaczej wykorzystać? Chyba tylko po to…

Dziękuję!

Co do schodów na strych to były dwa plany:

1) schody mialyby sie zaczynac pod oknem w holu i skręcać w prawo wzdłuż ściany dzialowej z kuchnią i podążać sobie az do wysokości z kominem spalinowym który jest w projekcie. Ale jest jedna kwestia- w tej opcji rezygnowalismy ze ściany dzialowej, tzn nie miało jej być zeby byla otwarta przestrzeń i wtedy tzw "balkonik" miał być zaadoptowany na mini szafę.

2) schody idą na strych w miejscu "balkoniku" na klatce, a na strychu jakiś pokój jak się uda:)

Natomiast na powierzchnię schodów to raczej będę układał płytki :))

Jakub1985

Postautor: Jakub1985 » 03 paź 2021, 18:40

Ada123 pisze:

Nie do końca rozumiem. Chodzi Ci o schody prowadzące z wiatrołapu (wejścia do mieszkania) na piętro?
Tam nie da rady zrobić szafy pod schodami (wnęka pod schodami "należy" do mieszkania na parterze).

W wiatrołapie zaraz za drzwiami prawdopodobnie postawię jakąś płytką szafę/półkę na buty. Poza nią raczej nic się już nie zmieści. Na schodach raczej położę drewno lub panele

Ada123

Postautor: Ada123 » 03 paź 2021, 19:39

Jakub1985 pisze:
Ada123 pisze:

Nie do końca rozumiem. Chodzi Ci o schody prowadzące z wiatrołapu (wejścia do mieszkania) na piętro?
Tam nie da rady zrobić szafy pod schodami (wnęka pod schodami "należy" do mieszkania na parterze).

W wiatrołapie zaraz za drzwiami prawdopodobnie postawię jakąś płytką szafę/półkę na buty. Poza nią raczej nic się już nie zmieści. Na schodach raczej położę drewno lub panele

Mi P. Piotr powiedział, że wnęka pod schodami w wiatrołapie jest do zabudowy mojej. Ściana klatki schodowej na lewo od wejścia tworzy bok tej wnęki, w tej wnęce można coś swojego zrobić.

Może słowo szafa to za dużo w tym momencie powiedziane, ale miejsce na kurtki i buty się znajdzie. Załączam zdjęcie o co mi chodzi.

Obrazek

Jakub1985

Postautor: Jakub1985 » 03 paź 2021, 20:48

A ok, rozmawiamy w takim razie o zupełnie innych mieszkaniach ;) W domach bliżej drogi (mieszkania 3-pokojowe) jest zupełnie inny układ stąd moja pomyłka.

Patrząc na zdjęcie, we wnęce pod schodami aż szkoda byłoby nie wstawić szafy. Ewentualnie może udałoby się tą przestrzeń zabudować i zrobić schowek.

Ada123

Postautor: Ada123 » 13 paź 2021, 15:16

Jakub1985 pisze:A ok, rozmawiamy w takim razie o zupełnie innych mieszkaniach ;) W domach bliżej drogi (mieszkania 3-pokojowe) jest zupełnie inny układ stąd moja pomyłka.

Patrząc na zdjęcie, we wnęce pod schodami aż szkoda byłoby nie wstawić szafy. Ewentualnie może udałoby się tą przestrzeń zabudować i zrobić schowek.

Ok, nie wiedziałam że jest inaczej :)

Te 60tki to już pięknie wybudowane stoją, dachy jeszcze i bryła gotowa.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”