Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michal_krk

Re: Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach

Postautor: michal_krk » 06 mar 2020, 16:25

Giovanna pisze:Trolling powiadasz. No to zainteresowanych odsyłam na stronę grupy Art City na fe jsie gdzie konkretne osoby , mieszkańcy wypowiadaja sie nieanonimowo na temat doskonałości tej inwestycji. Dzisiaj nowy smaczek...zepsuta brama wjazdowa do bloku...musieli zdemontować. To osiedle rozsypie się w ciągu co najwyżej 2 dekad...

PS. Update...dzisiaj od 5 piętra nie działają grzejniki...

Z całym szacunkiem, ale już dawno takich głupich wniosków z powierzchownie liźniętego tematu nie czytałem.
Serio, jeśli ktoś uważa, że na inwestycji X będą mieszkać tacy ludzie, a na inwestycji Y inni to ręce opadają. Mieszkałem na różnych osiedlach, tak samo moi znajomi i bez względu na wiek, cenę i "prestiż" osiedli to wszędzie te same problemy z ludźmi się zdarzały (tą część komentarza odnoszę do innych wypowiedzi cytowanej osoby).
Jeśli chodzi o awarie typu niedziałające grzejniki - no to cóż, jak wszyscy wykańczają mieszkania zimową porą i grzejniki w większości wypadków są zdjęte to niestety odbija się to na ciśnieniu całego układu. Tak, tak będzie i na osiedlach za 5k od metra i za 15k od metra,
"Brama wjazdowa się uszkodziła = blok się rozpadnie w 20 lat" - gratuluję wysokorozwiniętej umiejętności wyciągania wniosków.
Spleśniałe panele, czy tam pognite - no sorry, jak ktoś sobie zamontował tak ma. Co ma osiedle do tego?
Jakoś dziwnym trafem nie mam takich atrakcji, ale co ja tam wiem.

Pozdrawiam

Giovanna

Postautor: Giovanna » 06 mar 2020, 21:44

michal_krk pisze:
Giovanna pisze:Trolling powiadasz. No to zainteresowanych odsyłam na stronę grupy Art City na fe jsie gdzie konkretne osoby , mieszkańcy wypowiadaja sie nieanonimowo na temat doskonałości tej inwestycji. Dzisiaj nowy smaczek...zepsuta brama wjazdowa do bloku...musieli zdemontować. To osiedle rozsypie się w ciągu co najwyżej 2 dekad...

Z całym szacunkiem, ale już dawno takich głupich wniosków z powierzchownie liźniętego tematu nie czytałem.
Serio, jeśli ktoś uważa, że na inwestycji X będą mieszkać tacy ludzie, a na inwestycji Y inni to ręce opadają. Mieszkałem na różnych osiedlach, tak samo moi znajomi i bez względu na wiek, cenę i "prestiż" osiedli to wszędzie te same problemy z ludźmi się zdarzały (tą część komentarza odnoszę do innych wypowiedzi cytowanej osoby).
Jeśli chodzi o awarie typu niedziałające grzejniki - no to cóż, jak wszyscy wykańczają mieszkania zimową porą i grzejniki w większości wypadków są zdjęte to niestety odbija się to na ciśnieniu całego układu. Tak, tak będzie i na osiedlach za 5k od metra i za 15k od metra,
"Brama wjazdowa się uszkodziła = blok się rozpadnie w 20 lat" - gratuluję wysokorozwiniętej umiejętności wyciągania wniosków.
Spleśniałe panele, czy tam pognite - no sorry, jak ktoś sobie zamontował tak ma. Co ma osiedle do tego?

Pozdrawiam

To widać jesteś szczęściarzem. Masz konto na fej sie i czytasz z czym borykają się Twoi sąsiedzi? Jesteś ewidentnie genialny i wyciągniesz własne genialne wnioski...Juz sam zakup mieszkania na tym osiedlu wzbudza moje wątpliwości co do Twojej wspaniałości...
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html

michal_krk

Postautor: michal_krk » 07 mar 2020, 1:28

Giovanna pisze:
michal_krk pisze:

Pozdrawiam

To widać jesteś szczęściarzem. Masz konto na fej sie i czytasz z czym borykają się Twoi sąsiedzi? Jesteś ewidentnie genialny i wyciągniesz własne genialne wnioski...Juz sam zakup mieszkania na tym osiedlu wzbudza moje wątpliwości co do Twojej wspaniałości...

Nie, nie jestem szczęściarzem, ani nie jestem genialny. Wiem z jakimi problemami borykają się sąsiedzi, część z tych problemów jest z winy dewelopera, a cześć z winy mieszkańców. Nie jest to problem tego osiedla, a większości osiedli. Po to jest gwarancja i rękojmia, aby ewentualne wady zgłaszać i wymagać ich zlikwidowania od dewelopera.
Ja żadnych wniosków nie wyciągam w przeciwieństwie do innych, co przeczytali po łebkach parę postów na portalach społecznościowych, na których udziela się drobny procent mieszkańców. Wnioski typu non stop imprezy, ciągłe akty wandalizmu, czy wróżenie rozpadku osiedla na podstawie pojedynczych awarii to dopiero przejawy wspaniałości.
Skoro uważasz, że zakup mieszkania na tym osiedlu jest taki "niewspaniały" to po co sobie nim głowę zawracasz? Wedle Twego rozumowania na każdym innym osiedlu będzie lepiej, niż na tym "zrobionym po kosztach".
Osoby, które są zorientowane jakkolwiek w temacie wiedzą jak ceny mieszkań na przestrzeni lat podskoczyły do obecnego pułapu i niekoniecznie odzwierciedlają wartość osiedli, ani ich jakość. Ale smiało, bierz te po 15k za metr i miej złudne poczucie lepszej jakości na każdym kroku. : )

Giovanna

Postautor: Giovanna » 07 mar 2020, 11:41

Michale krk...czy ja Ciebie pytałam gdzie ja mam kupować mieszkanie i co robić z pieniędzmi? Mieszkasz tam to ok, nic mi do tego, ale jeżeli grzecznie pozwolisz pozostanę przy moim zdaniu dotyczącym jakości tej inwestycji.
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html

michal_krk

Postautor: michal_krk » 07 mar 2020, 13:20

Giovanna pisze:Michale krk...czy ja Ciebie pytałam gdzie ja mam kupować mieszkanie i co robić z pieniędzmi? Mieszkasz tam to ok, nic mi do tego, ale jeżeli grzecznie pozwolisz pozostanę przy moim zdaniu dotyczącym jakości tej inwestycji.

A czy ja Ci pisałem gdzie masz mieszkać i co robić z pieniędzmi? Bo chyba coś mi umknęło.
Czy ja komuś zabraniam mieć opinię na jakiś temat? Nie. Po prostu punktuję "argumenty" wywnioskowane na podstawie "widzi mi się".

pilsner

Postautor: pilsner » 17 mar 2020, 12:49

A ktoś z was w ogóle tam mieszka, bo mam wrażenie, że raczej nie, ale wiedza o WADACH ogromna. No to ja powiem coś od siebie, bo mieszkam tam już pół roku.
Mieszkanie kupione za 8k/m2. Dziś wiem, ze nowy etap za 10 tysi chodzi, ale np. blok obok należący do tego kompleksu fabryczna city już po 12k, a jest usytuowany 100 m od ekoparku i to dalej od centrum...
Architektura, fakt, nie powala. Ot bloki z betonu. Porównanie od Avii ciut przesadzone, bo osiedle składa się z 5 blokow tylko, a nue kilkunastu.
Pomiędzy blokami patio całkiem nieźle urządzone.
Wady...
Tak, na . ludzie piszą o usterkach, no ale raczej jak ktoś nie ma problemów to sie tam nie udziela. Paru osobom coś się wydarzyło. Była jakaś awaria, ze komus wylała się woda... nie wiem, jak czesto zdarza się to przy inncyh budowach. Pewnie się zdarza.
Moi fachowcy ocenili stan surowy ba bardzo dobry, jedynie jedno z okien coś tam miało nie teges, wymieniono.
Z wentylacji nic nie czuje, sąsiedzi nie są uciążliwi (odpukać) ale tego nigdy nie wiadomo, co się wydarzy jeszcze...
Tak, ekipa remontowa uszkodziła bramę do garażu. Nie, nie oznacza to że bloks się sypie, po prostu jakiś Janusz na chama chciał wjechać ciężarówką no i wjechał z bramą...
Nie uważa, ze to jakaś prestiżowa inwestycja. Pewnei takie bloki w rzeszowie chodziłyby za 5 k. No ale wszyscy wiemy, jak wywidnowane są ceny w Krakowie. Biznesmeni wykupują na pniu na inwestycje, a dewelo wiedzac, ze wszystko zejdzie oszczedzają, jak mogą.
Ogromnym plusem jest tu LOKALIZACJA> Z jednej str AL. Pokoju, z drugiej Mogilska. Jak siadają tramwaje z jednej, idę na drugą linię. Bomba!
Nei wiem, gdzie ludzie mają jeszcze tak dogodne usytuowanie pod względem komunikacji.
Obok faktycznie powstaje sporo inwestycji, no ale to uroki miasta i prawie centrum. Każdy chciałby za oknem las... no ale to tylko w bajkach.
Ale się rozpisałem. Ale no już nie mogłem czytać tych marudzących o tym, jaka to fuszerka i jak fatalnie się tu mieszka i druga Avia.
Mnie np. bardziej przeraża zagęszczenie w niedalekich Grzegórzki Park, nie mowiąc co się wyprawia w Wiślanych Tarasach, gdzie zaparkowały tureckei hotele balkon do balkonu.
Co kto lubi...
Ps. Ekopark mi nie płąci, choć mógłby.

michal_krk

Postautor: michal_krk » 21 mar 2020, 1:32

pilsner pisze:A ktoś z was w ogóle tam mieszka, bo mam wrażenie, że raczej nie, ale wiedza o WADACH ogromna. No to ja powiem coś od siebie, bo mieszkam tam już pół roku.
Mieszkanie kupione za 8k/m2. Dziś wiem, ze nowy etap za 10 tysi chodzi, ale np. blok obok należący do tego kompleksu fabryczna city już po 12k, a jest usytuowany 100 m od ekoparku i to dalej od centrum...
Architektura, fakt, nie powala. Ot bloki z betonu. Porównanie od Avii ciut przesadzone, bo osiedle składa się z 5 blokow tylko, a nue kilkunastu.
Wady...
Tak, na . ludzie piszą o usterkach, no ale raczej jak ktoś nie ma problemów to sie tam nie udziela. Paru osobom coś się wydarzyło. Była jakaś awaria, ze komus wylała się woda... nie wiem, jak czesto zdarza się to przy inncyh budowach. Pewnie się zdarza.
Moi fachowcy ocenili stan surowy ba bardzo dobry, jedynie jedno z okien coś tam miało nie teges, wymieniono.
Z wentylacji nic nie czuje, sąsiedzi nie są uciążliwi (odpukać) ale tego nigdy nie wiadomo, co się wydarzy jeszcze...
Tak, ekipa remontowa uszkodziła bramę do garażu. Nie, nie oznacza to że bloks się sypie, po prostu jakiś Janusz na chama chciał wjechać ciężarówką no i wjechał z bramą...
Nie uważa, ze to jakaś prestiżowa inwestycja. Pewnei takie bloki w rzeszowie chodziłyby za 5 k. No ale wszyscy wiemy, jak wywidnowane są ceny w Krakowie. Biznesmeni wykupują na pniu na inwestycje, a dewelo wiedzac, ze wszystko zejdzie oszczedzają, jak mogą.
Ogromnym plusem jest tu LOKALIZACJA> Z jednej str AL. Pokoju, z drugiej Mogilska. Jak siadają tramwaje z jednej, idę na drugą linię. Bomba!
Nei wiem, gdzie ludzie mają jeszcze tak dogodne usytuowanie pod względem komunikacji.
Obok faktycznie powstaje sporo inwestycji, no ale to uroki miasta i prawie centrum. Każdy chciałby za oknem las... no ale to tylko w bajkach.
Ale się rozpisałem. Ale no już nie mogłem czytać tych marudzących o tym, jaka to fuszerka i jak fatalnie się tu mieszka i druga Avia.
Mnie np. bardziej przeraża zagęszczenie w niedalekich Grzegórzki Park, nie mowiąc co się wyprawia w Wiślanych Tarasach, gdzie zaparkowały tureckei hotele balkon do balkonu.
Co kto lubi...

I to jest rozsądna i rzeczowa opinia. : ) Podzielam zdanie o inwestycji, sama w sobie jest na przyzwoitym poziomie. Oczywiście nie dementuję faktu, że w paru mieszkaniach zdarzyły się wady, ale niestety takie rzeczy wszędzie się zdarzają i nie ma co z tego powodu demonizować osiedla.
U mnie w mieszkaniu nie wystąpiła żadna z wymienionych w tym wątku wad. Podejrzewam, że w znacznej większości innych mieszkań również.

Piotrr

Postautor: Piotrr » 13 sie 2020, 11:19

pilsner pisze:A ktoś z was w ogóle tam mieszka, bo mam wrażenie, że raczej nie, ale wiedza o WADACH ogromna. No to ja powiem coś od siebie, bo mieszkam tam już pół roku.
Wady...
Co kto lubi...

Cóż, prawda jest taka, że jak ktoś jest zadowolony, to rzadko udziela się na forum. Natomiast niezadowoleni od razu wystawiają negatywną opinię. To nie pierwszyzna.

slawek

Postautor: slawek » 19 sie 2020, 0:10

A tu kilka zdjęć na których widać, jak wygląda aktualnie osiedle Art City w Krakowie.

Obrazek

Przyznam, że przydałby się w tej okolicy jakiś teren zielony dla mieszkańców, bo mam wrażenie, że trochę tam brakuje takiego miejsca. Wiecie może czy coś takiego ma powstać w tej okolicy?

Obrazek

A bloki takie sobie moim zdaniem, z jednej strony plus za prostą formę i brak udziwnień, a z drugiej przydałoby się trochę fantazji, bo trochę to nudnawo wygląda.

Trabb

Postautor: Trabb » 19 sie 2020, 1:05

Tak patrząc na to osiedle, zastanawiam się co autor miał na myśli z tą nazwą "art". Gdzie tu ta sztuka jest widoczna? :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”