Niestety pociagi towarowe tez tam jezdza:
pl.wikipedia.org/wiki/Kolej_obwodowa_w_Krakowie#/media/Plik:Kraków_obwodnice_kolejowe.png : roll:
Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
A gdyby kogoś interesowało, jak idzie budowa tej inwestycji, to kilka zdjęć zrobionych niedawno podczas spaceru:

Prace posuwają się chyba dosyć sprawnie, już ruszyli z ocieplaniem i elewacją nowego budynku.

Całkiem spory jest budynek Krowodrza Fort, choć po sąsiedzku jest sporo niespecjalnie mniejszych od niego.

A tu odległość od linii kolejowej przebiegającej w tym rejonie. Nie jest jakoś specjalnie daleko, ale pewnie jej słyszalność zależy też w dużej mierze od tego, jak jest umiejscowione mieszkanie w budynku.

Prace posuwają się chyba dosyć sprawnie, już ruszyli z ocieplaniem i elewacją nowego budynku.

Całkiem spory jest budynek Krowodrza Fort, choć po sąsiedzku jest sporo niespecjalnie mniejszych od niego.

A tu odległość od linii kolejowej przebiegającej w tym rejonie. Nie jest jakoś specjalnie daleko, ale pewnie jej słyszalność zależy też w dużej mierze od tego, jak jest umiejscowione mieszkanie w budynku.
Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)
Ciekawe czy te drzewa od południa też zaraz zostaną wycięte. Część już padło ale nie wiem jak z tym "na górce"
Te drzewa na górce to już nie jest działka dewelopera, więc raczej nie znikną, ale pewności nigdy mieć nie można.
Co do samego budynku to widzę, że na google maps też go już można podejrzeć: https://www.google.com/maps/@50.0830816 ... 680!8i3840
Co do samego budynku to widzę, że na google maps też go już można podejrzeć: https://www.google.com/maps/@50.0830816 ... 680!8i3840
Wie ktoś, jakie połączenia są obsługiwane na tych torach : )? Bylem ostatnio zobaczyć jak głośno będzie od strony Łokietka ale przez bite 20 min nic tam nie przejechało, za to zaobserwowałem paręnaście przejazdów na dalszych torach ( tych na gorze ).
Tam czasami jest tak, że przez pół dnia może nic nie przejechać a czasem będzie 3-4 składy na godzinę. Jakieś osobówki tam jeżdżą, ale dość mało, większość to składy towarowe i techniczne, które nie mają jakichś ustalonych, powtarzalnych rozkładów.
Towarowe tam jada, czesto nocami. A co do drzew to chyba PKP wycięło wszystko jak leci. Rozmiarze jebani. ***** ***
pozdro pisze:Towarowe tam jada, czesto nocami. A co do drzew to chyba PKP wycięło wszystko jak leci. Rozmiarze jebani. ***** ***
Ale jak sobie wyobrażasz, drzewa rosnące przy nasypie kolejowym? To chyba nie jest dla nich najlepsze miejsce, co jeśli takie się przewróci na tory albo na trakcję? Nie jest przypadkiem, że wycina się drzewa rosnące przy liniach kolejowych, to nie jest miejsce na las.
Wszystko fajnie ale ta gazownia na dachu... nic dziwnego ze sprzedaz idzie tak sobie. A szkoda bo miejscowka dobra.
Olo85 pisze:Wszystko fajnie ale ta gazownia na dachu... nic dziwnego ze sprzedaz idzie tak sobie. A szkoda bo miejscowka dobra.
Sprzedaż ostatnio wyraźnie podskoczyla. Ta kotłownia to nie problem. Dużo osiedli tak ma. Wiem że lepsze MPC . Interesowałam się tym osiedlem i nie znalazłam minusów. No może ta kotłownia Ale to nie duży minus. Ceny ok jak na lokalizację Deweloper też dobry. Jednak wybrałam gdzie indziej. Choć nie wiem czy dobrze bo Krowodrza Fort bardzo mi się podoba.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”