Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Właśnie rozmawiałam z fachowcem od dewelopera, który stawiał mi dom. Twierdzi, że dobre wykończenie balkonu to 800-1000zl/m2, razem z hydroizolacja i gresem.
Ibum1 pisze:Właśnie rozmawiałam z fachowcem od dewelopera, który stawiał mi dom. Twierdzi, że dobre wykończenie balkonu to 800-1000zl/m2, razem z hydroizolacja i gresem.
Zależy co wliczasz, czy okucia, tynk pod balkonem, barierki, u mnie w domu za same balustrady ze stali nierdzewnej przy 2 balkonach w sumie 15mkw wyszło 10tys.
fakir151 pisze:Ibum1 pisze:Właśnie rozmawiałam z fachowcem od dewelopera, który stawiał mi dom. Twierdzi, że dobre wykończenie balkonu to 800-1000zl/m2, razem z hydroizolacja i gresem.
Zależy co wliczasz, czy okucia, tynk pod balkonem, barierki, u mnie w domu za same balustrady ze stali nierdzewnej przy 2 balkonach w sumie 15mkw wyszło 10tys.
Bez barierek, ale cała resztę od betonu. Może te 500zl to jednak nie takie zdzierstwo jak myslelismy
Ibum1 pisze:fakir151 pisze:Ibum1 pisze:Właśnie rozmawiałam z fachowcem od dewelopera, który stawiał mi dom. Twierdzi, że dobre wykończenie balkonu to 800-1000zl/m2, razem z hydroizolacja i gresem.
Bez barierek, ale cała resztę od betonu. Może te 500zl to jednak nie takie zdzierstwo jak myslelismy
Myślę, że to ich sposób na pewną rekompensatę kosztu budowy dużych balkonów - jakby nie spojrzeć balkony po 10m2 przy małych 40 m mieszkaniach to rzadkość. z reguły balkony w nowych inwestycjach przy takich mieszkankach mają wielkość WC ...
Mar G pisze:Ibum1 pisze:fakir151 pisze:Zależy co wliczasz, czy okucia, tynk pod balkonem, barierki, u mnie w domu za same balustrady ze stali nierdzewnej przy 2 balkonach w sumie 15mkw wyszło 10tys.
Myślę, że to ich sposób na pewną rekompensatę kosztu budowy dużych balkonów - jakby nie spojrzeć balkony po 10m2 przy małych 40 m mieszkaniach to rzadkość. z reguły balkony w nowych inwestycjach przy takich mieszkankach mają wielkość WC ...
Pewnie też. U większości deweloperów nawet w dużych mieszkaniach balkon ma 5-6m2, a tu jest po 20m2
Mar G pisze:SirCinek pisze:Mar G pisze:na zdjęciach z Bagry Inw. widać, jak może zielony dach w IV wyglądać i balkony też system gres zrobili
bagrypark.pl/apartamenty-inwestycyjne/galeria/z-budowy-lu.html
Jak pytałem o balkon to Pani wymijająco unikała odpowiedzi, podpierając się prospektem i albo albo.. więc przynajmniej w et. IV beda albo gresy albo deski kompozytowe (czyli będą gresy, bo przebitka na materiale spora). Na pewno nie będzie zwykłych desek.
To dobrze. Pewnie te deseczki impregnowane się sypią.
Deski co pół roku należy impregnować malować, szczegolnie jak budowa była to utrzymanie ich to.tragedia. Więc chyba bardziej cieszyłbym się z płyt, aczkolwiek deska ładniej wygląda jak na te krypto apartamenty. Tyle ze pod deskami na I etapie nawet styropian niczym nie jest zabezpieczony itd ogólnie fuszerka. Płyty z parteru zlikwidowali ale przybajmniej na etapach Ii i III macie normalne okna.... A nie okno podwójne że słupkiem po środku tragedia jak z lat 2000
-
Kiedy burzą mury od południa? Jak będą dojeżdżać, jak obejście etapu 2 oddają wcześniej, niż czwartego?
-
rado pisze:bardzo ciasno to na zdjeciach wyglada jesli chodzi o odleglosci miedzy budynkami. Taki troche ruczaj z okolic europejskiego.
30 metrów między budynkami w lini północ-południe. Pewnie większość z was mieszka ciaśniej.
rado pisze:bardzo ciasno to na zdjeciach wyglada jesli chodzi o odleglosci miedzy budynkami. Taki troche ruczaj z okolic europejskiego.
Owszem, relatywnie wąsko . Różnica polega na tym, że to raptem 3 rzędy schodzące stopniowo. Kto kupi właściwe piętro ciasnoty nie doświadczy.
Ruczaj to dziesiątki rzędów o podobnej wysokości.
Sprawy nieporównywalne.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”