Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Ja nie wiem po co knajpa skoro porządny startup czy większa firma serwuje kolacje gdy zostaniesz do 19/21.

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
W sumie sa jakies przymiarki do wyprowadzki Telefoniki
dziennikpolski24.pl/telefonika-przeniesie-fabryke-pod-krakow/ar/9780989
dziennikpolski24.pl/telefonika-przeniesie-fabryke-pod-krakow/ar/9780989
pozdro pisze:Zablocie to dzielnica biznesu i startupow. Po co managerowi czy pracownikowi korporacji ktory 12h dziennie pracuje w startupie przedszkole czy przychodnia bez przesady. To inny typ mieszkanca.
Znowu "przemyślenia" godne tylnej części ciała 18-latka. Pozdro, please.
Właśnie dlatego Kraków to wciąż 3-ci świat, pomimo coraz ładniejszej fasady. Nie tworzymy dzielnic i miejsc "kompletnych". W efekcie życie w nich jest trudne. Dlatego właśnie PRL-owskie osiedla są znacznie lepszym miejscem do życia.
Zabłocie zabudowuje się naprawdę dość konkretnie. Gdybyś kiedyś wylądował jakiejś poważniejszej korpo, zobaczyłbyś, że zwłaszcza managerowie to już ludzie po 30,40 rż, coraz częściej po 50-tym. Mają rodziny. Tak jak zresztą prawie każdy normalny człowiek w pewnym wieku.
Indolencji waaaaadzy, która szkołę podstawową na Zabłociu planuje od 100 lat- jak to w Krakowie- ale nic z tego nie wychodzi nie ma co tłumaczyć.
A propos właśnie- KSW to biznes czy start-up?
Hm tylko tam się buduje taki 40m2 na mieszkanie poniedziałek - piątek normalnie to sobie taki manager jedzie do domku na wsi w Myślenicach na sobotę niedzielę i tam dziecko chodzi do szkoły.
Ewentualnie mieszkają bezdzietni młodzi specjaliści 25-35, a ci faktycznie z dziećmi to dojeżdżają do roboty z wioski pod Krakowem z domku na Kraków Zabłocie. w Zasadzie z 30-40km można spokojnie dojechać tam pociągiem do roboty.

pozdro pisze:Hm tylko tam się buduje taki 40m2 na mieszkanie poniedziałek - piątek
"Buduje się" tam całkiem dużo takich mieszkań, to fakt - bo "wynajem". Ale nie wszystkie. Zobacz sobie Atal Residence III - całe 2 ostatnie piętra to spore, około 100-metrowe mieszkania.
W poprzednich Atalach, Concepcie oraz wcześniejszych inwestycjach też dużych mieszkań nie brakowało. Ogólnie jest tam sporo rodzin- nawet jedną znam.
Zresztą "buduje się" podobnie wszędzie. W każdej jednej inwestycji są przecież małe mieszkania i jest ich lwia część.
Pytanie- tam ma nie być szkoły, gdyż?
Rejonówka dla Zabłocia jest przy Parku Bednarskiego. Samo to już pokazuje absurd w wystarczający sposób.
BTW oświeć mnie- która korporacja robi w ten sposób, że programowo rozdaje lokalnym polskim pracownikom "tygodniowe" mieszkanie? Ja nie znam.
Boże drogi, czytam forum od dwóch lat a dziś aż założyłam konto, bo nie mogę z pozdro 
"Zablocie to dzielnica biznesu i startupow. Po co managerowi czy pracownikowi korporacji ktory 12h dziennie pracuje w startupie przedszkole czy przychodnia bez przesady. To inny typ mieszkanca." ahahahahahahaha. Mieszkałam na Zabło 3 lata, w pierwszym zabłociańskim bloku. Na 28 mieszkań tylko w kilku NIE mieszkały rodziny. W kolejnym "pierwszym" zabłociańskim bloku - Garden Residence - też mnóstwo rodzin z dziećmi.
Managerowie i pracownicy korporacji też chodzą do lekarza, wiesz pozdro? Nawet jak mają abonamenty medyczne w pracy, to zdarza im się korzystać z przychodni. Miewają też, o zgrozo, dzieci! I czasem nie żyją samą pracą, przegrywy...
A że na Zabło nie da się już mieszkać, to inna sprawa

"Zablocie to dzielnica biznesu i startupow. Po co managerowi czy pracownikowi korporacji ktory 12h dziennie pracuje w startupie przedszkole czy przychodnia bez przesady. To inny typ mieszkanca." ahahahahahahaha. Mieszkałam na Zabło 3 lata, w pierwszym zabłociańskim bloku. Na 28 mieszkań tylko w kilku NIE mieszkały rodziny. W kolejnym "pierwszym" zabłociańskim bloku - Garden Residence - też mnóstwo rodzin z dziećmi.
Managerowie i pracownicy korporacji też chodzą do lekarza, wiesz pozdro? Nawet jak mają abonamenty medyczne w pracy, to zdarza im się korzystać z przychodni. Miewają też, o zgrozo, dzieci! I czasem nie żyją samą pracą, przegrywy...
A że na Zabło nie da się już mieszkać, to inna sprawa

zxy pisze:A że na Zabło nie da się już mieszkać, to inna sprawa
A nie da się? (pytam z ciekawości)
kwk pisze:zxy pisze:A że na Zabło nie da się już mieszkać, to inna sprawa
A nie da się? (pytam z ciekawości)
No nie da

Więc w moim przypadku się nie da tam mieszkać

Każdemu z całego serca odradzam obecne Zabło jako mieszkanie dla siebie.
Ja polecam N5D jak macie dość hałasu. Kameralne osiedle blisko centrum wszystkie usługi kilka przedszkoli, kilka żłóbków, kilka szkół, kilka liceów, kilka uczelni wyższych kilka biedronek w zasięgu dojścia pieszego. To czego brakuje to restauracji (są jakieś tam pizzerie, suszarnie, ale czegoś takiego na codzień mi brakuje to chyba jedyna wada, natomiast zakładam że się kiedyś poprawi, niestety tutaj bliskość biurowców jest na plus bo dostarcza klientów do różnych Olipmów, Kwantów itp.)
-
Te wszystkie mieszkania na godziny to do wkładania tylko.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”