Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ister

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: ister » 19 maja 2024, 0:44

gophfer pisze:Balkon jest od zachodu, teraz mam okna na północ i w lecie jest super. Trochę obowiam się zachodu, że będzie zbyt prażyło w lecie. Z tym przywiązanie dokładnie jest tak jak mówisz :D a jaka nazwa ulicy to będą te "stare fajne Mistrzejowice"?

Wiesz, lato w Polsce nie jest długie, reszta roku z wystawą na północ już nie taka fajna. Osobiście lubię mieć słońce popołudniu w mieszkaniu. Tu zależy jeszcze które piętro i co przed blokiem, czy mieszkanie będzie zacienione.

A mistrzejowice, to gdzieś przy parku z fortem robią się ok, Osiedle Piastów, jest np. szkoła, ostatnio zbudowali przy niej salę gimnastyczną, są state bloki, sporo zieleni, jakieś place zabaw itp. Może tramwajem będzie też lepiej do centrum jak nową linię zrobią.

Cena faktycznie wydaje się niezła.

michok

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: michok » 19 maja 2024, 13:14

Widze, ze jest tu wiecej zwolennikow mikro salonów. Po takim oddzieleniu bedzie miec z 16 metrów. To bardziej sypialnia.

Oddzielna kuchnia jest ok, jednak gdy mamy do dyspozycji troche wiecej metrów do dyspozycji (w 80 metrowym mieszkaniu nie powinno byc problemu) i bardziej ustawny salon. Mieszkania w starym budownictwie maja wiecej okien niz ten salon, po oddzieleniu jest jeszcze gorzej.

Tu az sie prosi o wywalenie sciany dzialowej z najblizszego pokoju. Wtedy uklad nabiera sensu.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

gophfer

Postautor: gophfer » 19 maja 2024, 18:17

michok pisze:Widze, ze jest tu wiecej zwolennikow mikro salonów. Po takim oddzieleniu bedzie miec z 16 metrów. To bardziej sypialnia.

Oddzielna kuchnia jest ok, jednak gdy mamy do dyspozycji troche wiecej metrów do dyspozycji (w 80 metrowym mieszkaniu nie powinno byc problemu) i bardziej ustawny salon. Mieszkania w starym budownictwie maja wiecej okien niz ten salon, po oddzieleniu jest jeszcze gorzej.

Tu az sie prosi o wywalenie sciany dzialowej z najblizszego pokoju. Wtedy uklad nabiera sensu.

Pokoi połączyć nie mogę bo teraz mam 2 sypialnie i właśnie potrzebuje dodatkowej 3 sypialni. Dla mnie aneks kuchenny jest ok. Jakbym miał że 100mkw mógłbym sobie zrobić oddzielną. Tutaj zgodzę się że w ten sposób tj trochę bezsensu. Robiąc oddzielną kuchnie, zrobi się pseudo salon :(

Piast

Postautor: Piast » 12 lis 2024, 23:56

gophfer pisze:Pokoi połączyć nie mogę bo teraz mam 2 sypialnie i właśnie potrzebuje dodatkowej 3 sypialni. Dla mnie aneks kuchenny jest ok. Jakbym miał że 100mkw mógłbym sobie zrobić oddzielną. Tutaj zgodzę się że w ten sposób tj trochę bezsensu. Robiąc oddzielną kuchnie, zrobi się pseudo salon :(

Z ciekawości, napiszesz jakie rozwiązanie w końcu wybrałeś? Jak sobie poradziłeś z potrzebą posiadania jeszcze jednej sypialni? Mam wrażenie, że to coraz częstszy problem, zwłaszcza w dobie małych mieszkań i jeszcze pracy zdalnej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”