Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Eps

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: Eps » 13 lut 2021, 21:20

Eps pisze:
Olo85 pisze:Wszystko fajnie ale ta gazownia na dachu... nic dziwnego ze sprzedaz idzie tak sobie. A szkoda bo miejscowka dobra.

Sprzedaż ostatnio wyraźnie podskoczyla. Ta kotłownia to nie problem. Dużo osiedli tak ma. Wiem że lepsze MPC . Interesowałam się tym osiedlem i nie znalazłam minusów. No może ta kotłownia Ale to nie duży minus. Ceny ok jak na lokalizację Deweloper też dobry. Jednak wybrałam gdzie indziej. Choć nie wiem czy dobrze bo Krowodrza Fort bardzo mi się podoba. Pomalutku sprzedadzą wszystkie mieszkania. Nie zostało im już dużo. Na ten moment najlepsze to na 5 piętrze z dużymi tarasami.

kunegunda szybka

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: kunegunda szybka » 13 lut 2021, 22:01

Ale tam były same malutkie mieszkania, poza jednym 120 metrowym prezesa na dachu. Swoją droga elewację już dawno odsłonili, wiec można zobaczyć jak prezentuje się na żywo i trzeba przyznać nie najgorzej.

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 14 lut 2021, 10:57

Też o tym myśleliśmy - do tego druga sprawa, która jest bardzo ważna, czyli 6 min spacerem ul. Pod Fortem do Parku Wyspiańskiego.

Ciekawa inwestycja i widoki będą na pewno z ostatnich pięter przyjemne ;) Pytanie tylko jak z pociągami.

Eps

Postautor: Eps » 14 lut 2021, 16:14

kunegunda szybka pisze:Ale tam były same malutkie mieszkania, poza jednym 120 metrowym prezesa na dachu. Swoją droga elewację już dawno odsłonili, wiec można zobaczyć jak prezentuje się na żywo i trzeba przyznać nie najgorzej.

Nie zgadzam się. Mieszkania nie są małe. Nie ma kawalerek co jak na Krakow jest niespotykane. Zaczyna się od ponad40 m . Dużo trzypokojowych. Taka inwestycja rodzinna nie na wynajem

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 14 lut 2021, 16:34

Tutaj pełna zgoda i szacun dla dewelopera - nie ma takiej patologii, jak w 90% inwestycji - same mieszkanka po 30 metrów pod wynajem, czy też airbnb.

Z naszej strony brakowało jednak większego mieszkania 3 lub 4 pokojowego od tej zachodniej ekspozycji na ostatnim lub 7 piętrze - niestety tam są same 2, a niżej nie chcieliśmy ;) Stąd zdecydowaliśmy się na coś innego.

pozdro

Postautor: pozdro » 14 lut 2021, 22:03

Tez sie zgadzam nie powinno sie budowac mniejszych niz one-bedroom apartament 40m2. To nawet prawnie powinno byc zabronione.

klientkrk

Postautor: klientkrk » 14 lut 2021, 23:34

kunegunda szybka pisze:Ale tam były same malutkie mieszkania, poza jednym 120 metrowym prezesa na dachu. Swoją droga elewację już dawno odsłonili, wiec można zobaczyć jak prezentuje się na żywo i trzeba przyznać nie najgorzej.

Prezes zrobiłby sobie to od południa a nie od północy i to za 3 metrowym "tunelem"/dachem

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 15 lut 2021, 7:35

Takie te mieszkania „duże”, że poza 76 metrami nie zdołali upchać osobnego wc, pokoje mają po 8 metrów, a wszystkie „salony” robione są z aneksem kuchennym na 20 metrach kwadratowych :D A to jedyne mieszkanie 100 metrowe na ostatnim piętrze, które nie trafiło nawet do otwartej sprzedaży, to niby zwykłego Kowalskiego. Aha :lol:

klientkrk

Postautor: klientkrk » 15 lut 2021, 8:28

kunegunda szybka pisze:Takie te mieszkania „duże”, że poza 76 metrami nie zdołali upchać osobnego wc, pokoje mają po 8 metrów, a wszystkie „salony” robione są z aneksem kuchennym na 20 metrach kwadratowych :D A to jedyne mieszkanie 100 metrowe na ostatnim piętrze, które nie trafiło nawet do otwartej sprzedaży, to niby zwykłego Kowalskiego. Aha :lol:

To 100 metrowe było bardzo długo w sprzedaży - co najmniej pół roku było wolne. Problem w tym że będzie bardzo ciemne

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 15 lut 2021, 8:48

Na pewno? Bo w pierwszych dniach, jak ruszyła strona, od razu było zarezerwowane. Pamietam, bo szukałam takiego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”