Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Master » 29 lis 2020, 0:50

Odnośnie tego pytania, to od przekonywania do zakupu, to są handlowcy zatrudnieni przez dewelopera Atal (w tym przypadku) ;)

pozdro

Postautor: pozdro » 29 lis 2020, 9:36

Ja cie przekonam. Bierz mieszkanie i sie nie zastanawiaj. To jedna z lepszych lokalizacji w Krakowie. Obecnie ceny sa tam smiesznie niskie 9 tys? Pod 10 tys zl? To za ta cene w tak dobrej lokalizacji z rowerowym dostępem w 10-15 min do Rynku, Wisly, z dostępem do doliny rudawy, lasu wolskiego, niezłym dojazdem do SKA Bronowice (jakbys chcial do Katowic wyskoczyc na piwo) nie znajdziesz. Takie ceny juz sa w słabych dzielnicach jak okolice Wielickiej czy Plaszowa, lub w miejscach typu Ruczaj. To miejsce jest rewelacyjne w takiej cenie. Napewno nie bedziez żałował. No chyba ze faktycznie walna tambuszkostrade. Ale to sobie zapisz w umowie, ze beda placic kary jezeli buszkostrada powstanie.

pozdro

Postautor: pozdro » 29 lis 2020, 9:41

Tylko wez sobie wieksze mieszkanie a nie taka klitke. 66 m2 za podobna kase na 1 pietrze.
cdn.atal.pl/p/2e3ab74e92deda80dc974be2b89cb740//32fcf621923890ff5476aa37b1dfdaae_5f3400f90a7711.08054673.pdf

Mar G

Postautor: Mar G » 29 lis 2020, 9:50

na 1p mało kto chce - przez te betonowe balkony. Przeszkolone od 2 p wzwyż

pozdro

Postautor: pozdro » 29 lis 2020, 15:21

To na 2 piętrze 20 tyś więcej

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 29 lis 2020, 19:41

Którędy ma tutaj dokładnie przebiegać III obwodnica, są jakieś dokumenty? Bo znalazłem tylko info, że spółka miejska ogłosiła przetarg na opracowanie planów w maju tego roku. Co do mapek to na szybko znalazłem taką, ale to dziwnie wygląda, bo to by przebiegało w miejscu istniejących budynków... chyba że wlot miałby być przez ul. Przybyszewskiego. Obwodnica zakłada po dwa albo trzy pasy w jedną i drugą stronę, nie bardzo widać tu na to miejsce, chyba że będzie bardzo przytulona do budynków, ew. wywłaszczyliby Zasadę.

Obrazek
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Witt

Postautor: Witt » 29 lis 2020, 20:17

anubis pisze:Którędy ma tutaj dokładnie przebiegać III obwodnica, są jakieś dokumenty? Bo znalazłem tylko info, że spółka miejska ogłosiła przetarg na opracowanie planów w maju tego roku. Co do mapek to na szybko znalazłem taką, ale to dziwnie wygląda, bo to by przebiegało w miejscu istniejących budynków... chyba że wlot miałby być przez ul. Przybyszewskiego. Obwodnica zakłada po dwa albo trzy pasy w jedną i drugą stronę, nie bardzo widać tu na to miejsce, chyba że będzie bardzo przytulona do budynków, ew. wywłaszczyliby Zasadę.

Takiej krzywdy nie zrobią, ale arterię poprowadzą 400 m od granic osiedla...I juz nie tunelem, ale na powierzchni.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 29 lis 2020, 20:53

Podobno ma to być w tunelu i za 30 lat, a szkoda, bo 400 metrów do Ekoparku, to bardzo dużo, a taki expres się przyda. Tak samo mam nadzieje, że jak najszybciej połączą Buszka, żeby to wyglądało, jak w mieście, a nie zabitej dechami wiosce. Masakra, jacy wy w tym Krakowie niemiastowi.

cruxeither

Postautor: cruxeither » 29 lis 2020, 20:56

Tak to mniej więcej ma wyglądać. W okolicach "x" trasa powinna wychodzić na powierzchnię. Oczywiście może się to jeszcze zmienić bo koncepcje są w przygotowaniu.

Obrazek

Witt

Postautor: Witt » 29 lis 2020, 21:03

Klitsch.K.O pisze:Podobno ma to być w tunelu i za 30 lat, a szkoda, bo 400 metrów do Ekoparku, to bardzo dużo, a taki expres się przyda. Tak samo mam nadzieje, że jak najszybciej połączą Buszka, żeby to wyglądało, jak w mieście, a nie zabitej dechami wiosce. Masakra, jacy wy w tym Krakowie niemiastowi.

Ale dlaczego niemiastowi? Ja tam sie ciesze ze ta ekpresowka powstanie. Nie bede mieszkal przy autostradzie, a komunikacyjnie rewelacja. Projekt wysoko priorytetowany i kazdy kolejny prezydent bedzie chcial sie wykazac....co prawda kosztem mieszkancow sasiadujacych osiedli...ale tak to jest. Zanim sie cos kupi trzeba najpierw sprawdzic czy w naszej okolicy nie zbuduja nam cementowni albo autostrady.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”