Inwestycja Słoneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Arylek

Inwestycja Słoneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum

Postautor: Arylek » 22 maja 2020, 18:57

Hej,

Czy ktos interesowal sie ta inwestycja - techniq.pl/sloneczne-ogrody ? Wydaje sie dosyc blisko Krakowa, dosc zielono (przynajmniej narazie) i zaciekawila mnie jednak nie moge niz znalezc w internecie ani tu na forum co mnie zaskoczylo bo zazwyczaj cokolwiek o kazdej inwestycji jest napisane ;)

Pau

Re: Inwestycja Sloneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum

Postautor: Pau » 01 cze 2020, 6:41

Hej,

Fajnie, że tu stworzyłeś osobny wątek. Ja, tak jak pisałam w poprzednim, nie widzę tam nic niepokojącego (a już serio byliśmy z mężem chyba wszędzie w okolicy ;) ). Podoba mi się zieleń i, z tego co wiem, raczej w najbliższych latach nic w bezpośrednim sąsiedztwie nie powstanie - tereny po kopalniane.

Budują szybko. Osiedle będzie spore, co dla mnie osobiście jest plusem (połączenie segmentu z ogródkiem z osiedlowym charakterem miejsca). Wygląd osiedla i jego podwyższenie też jest ciekawe.

Zastanawiam mnie tylko droga dojazdowa. Podobno burmistrz Wieliczki nie chce się zgodzić na jej wykonanie, deweloper chyba też nie. A myślę, że to potrzebne będzie przy takiej ilości nowych mieszkańców.

Z chęcią poczytam o Twoich i innych osób spostrzeżeniach.

Pozdrawiam

Arylek

Postautor: Arylek » 04 cze 2020, 8:36

Hej,

Chyba nie ma narazie na forum zbyt wiele osób które kupiły tam domki.

Co do drogi to Pan od dewelopera powiedział że droga jest gminna i nie zależy to w ogóle od nich. Nie wiem jakie stanowisko ma sama gmina ale widziałem że droga prostopadła jest asfaltowa wiec myślę że da się coś z czasem ugrać. Przypuszczam że do tej pory z uwagi na niewiele domków/rodzin tam mieszkających poprostu korzystali z tego co jest i nikt o drogę za bardzo nie zabiegał. Z drugiej strony nie nie jest też tak znowu tragiczna na szczęście :)

just_krk

Postautor: just_krk » 08 cze 2020, 13:18

Ostatnio również zainteresowaliśmy się z mężem tą inwestycją.

Nie widzę na forum żadnych opinii o tym deweloperze. Podbijam temat, może ktoś jeszcze się wypowie :)

Arylek

Postautor: Arylek » 08 cze 2020, 17:27

Hej,

Wydaje mi się ze głównie budują pod Krakowem i może stąd brak tematów na forum. W prospekcie informacyjnym jest wymienione wiele ich inwestycji na przestrzeni ostatnich lat. Ja już podpisałem umowę rezerwacyjna i podejmuje dalsze kroki w związku z zakupem.

Wydaje mi sie ze to bardzo blisko Krakowa a w okolicy cisza i spokój. Kolejne działki nie są już przeznaczone pod zabudowę co dla mnie też jest plusem.

Pozdrawiam

just_krk

Re: Inwestycja Słoneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum

Postautor: just_krk » 09 cze 2020, 7:48

A myślał już Pan o jakiś przerówbkach lokatorskich? Są otwarci na takie rzeczy?
Na przykład zrobienie rekuperacji? Ogrzewanie podłogowe (nie wiem czy jest w standardzie)?

W proskepcie który dostałam jest informacja:
"Jeden z dwóch wjazdów przedstawionych na zagospodarowaniu stanowiącym
złącznik nr 2 zostanie zrealizowany."

Co to oznacza? Co z drugim wjazdem?
Wspominają też że droga będzie z częsci brukowej i ażurowej, orientował się Pan może czy ta głowna droga przez osiedle nie będzie czasem ażurowa? Bo to znacznie pogarsza jakość użytkowania.

Arylek

Postautor: Arylek » 09 cze 2020, 8:59

Co do drogi dojazdowej to nie, nie bedzie ona azurowa:

11.Drogi dojazdowe osiedla
Nawierzchnia dróg na osiedlu kostka brukowa (6 cm) lub asfaltowa.

Co do bramy wjazdowej to nie wiem, nie przeszkadza mi jeden wjazd.

Pau

Postautor: Pau » 10 cze 2020, 7:10

Nie wiem jak w mieszkaniach, my mamy domek ten mniejszy, tam ogrzewanie podłogowe dodatkowo płatne (chyba 150 zł/m2), ale raczej się zdecydujemy.
Droga dojazdowa - brukowa chyba, zresztą tak jest też na wizualizacji osiedla. Warto zadzwonić do p.Piotra, on odpowiada sprawnie i konkretnie.

Arylek - przepraszam, za brak idpowiedzi, trudno nam określić kiedy będziemy, choć akurat ostatnio nam się udało i widzę, że domy baaardzo szybko rosną :)

Pau

Postautor: Pau » 14 cze 2020, 12:47

Przepraszam, droga wewnątrz osiedla - raczej będzie ażurowa (info od dewelopera). Deweloper podaje w prospekcie do umowy rezerwacyjnej, że kostka brukowa lub asfalt, natomiast w deweloperskiej jest zmiana - kostka lub ażur... Jeśli mimo planów budowy drogi ażurowej w Twojej umowie rezerwacyjnej jest brukowa/asfalt to bardzo słabo ze strony dewelopera. Poza tym na filmie wizualizacyjnym przedstawiającym osiedle jest droga z kostki brukowej, a nie jakiś ażur.

Niby mała zmiana, ale ciekawe ile takich jeszcze będzie. Liczę, że znajdzie się tu więcej osób, które zakupiły/zarezerwowały mieszkanie/dom na Słonecznych Ogrodach. Utworzę grupę zamkniętą na ..

Pozdrawiam

Bartek79

Postautor: Bartek79 » 14 cze 2020, 22:52

Melduję się. 88m. Szukałem złych opini o Techniq, ale poza tematami "zła obsługa" i "opóźnienia" przez 10 lat dyskusji na forach wiele skandali się nie doszukałem. Wpłacam właśnie opłatę rezerwacyjną. Droga może teraz nie jest tragiczna, ale będzie po kilku tygodniach jej codziennego używania. Techniq ponoć podsypał na własny koszt żwirem, bo było jeszcze gorzej. Czy mogę prosić o więcej informacji w sprawie "niezgadzania się" Burmistrza?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”