Zobaczyłem, że powstała kolejna mini inwestycja w samym centrum Krakowa. Czy macie jaieś doświadczenia z zakupem apartamentów w zabytkowych kamienicach? Co w ogóle sądzicie o tym modelu inwestowania - ma to sens, czy lepiej nowe budownictwo?
Zastanawia mnie czy typowe kupowanie mieszkań na wynajem krótkoterminowy ma w ogóle sens w najbliższym czasie, jako ewentualna lokata kapitału. Deweloper raczej mały, inwestycja też niewielka bo tylko 4 apartamenty. Czy ktoś może interesował się inwestycją i może podzielić się jakimiś informacjami bądź fotkami? Mi tylko udało się znaleźć coś na investmapie i linki do mieszkań.
investmap.pl/inwestycja/krakow-remont-kamienicy-ul-strzelecka-15,11874.html
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-stare-miasto-strzelecka-36m2-mzn2037243240
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-stare-miasto-strzelecka-62m2-mzn2037243231
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-stare-miasto-strzelecka-58m2-mzn2037243244
Na plus na pewno wychodzi antresola w cenie i klimatyzacja w standardzie; pewnie potem byłoby ciężko wozić się z konserwatorem o zgodę na montaż klimatyzacji, a że poddasze to pewnie piekło bez klimy.
Apartamenty Strzelecka 15 Kraków (w zabytkowej kamienicy) - opinie na forum
Re: Apartamenty Strzelecka 15 Kraków (w zabytkowej kamienicy) - opinie na forum
Z tego co rozumiem z oferty, to te apartamenty są już skończone i czekające na odbiór. Zadzwonię w najbliższych dniach i dowiem się jak to wygląda w rzeczywistości
Ciekawa sprawa, mieszkanie w zabytkowej kamienicy w centrum, choć warto też pamiętać, że ma swoje wady, takie jak np. brak garażu. Nie ma tu chyba ogrzewania miejskiego, ale jest gazowe, ale dla mnie to też minus. Ciekawe czy kamienica została w jakiś sposób docieplona, bo to też częsty problem w starych kamienicach. Za to zdecydowany plus za piękną architekturę.
Dodzwoniłem się i apartamenty są skończone i gotowe do podpisywania umów i odbioru kluczy - swoją drogą ciekawe, dlaczego na tym etapie dopiero rozpoczęli marketing
Czy ktoś orientuje się w najmie krótkoterminowym? Warto teraz inwestować w takie rozwiązania, licząc, że wszystko wróci do normy?

Berbe pisze:Warto teraz inwestować w takie rozwiązania, licząc, że wszystko wróci do normy?
No właśnie, a wróci? I jak będzie wyglądała ta norma jutra?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”