@Rak, dobre znalezisko!
@sasser, jesteś pewien, że ta droga będzie przebiegała na tyle blisko osiedla Slow City, że będzie dla niego uciążliwa?

Mnie się wydaje, że jednak to będzie kawałek, ale może ktoś porozmawia z biurem sprzedaży i to potwierdzi.
Osiedle owszem, całkiem gęste, ale też budynki mają mieć tylko 4 kondygnacje, więc nie wieżowce zacieniające wszystko. Pytanie czy będą windy, obstawiam, że tak, ale są przykłady na to, że buduje się nowe osiedla bez tego udogodnienia.
Ten teren zielony w środku osiedla przypomina mi trochę
osiedle City Vibe, też nie ma tu samochodów wprowadzonych pomiędzy budynki i bardzo dobrze. Ciekawe czy faktycznie posadzą tam taką zieleń.
Wizualizacja: deweloper EkoparkSamo osiedle całkiem ładne, choć mam wrażenie, że balkony mogłyby być nieco większe, a są maleńkie nawet przy mieszkaniach w okolicach 100 m2.
I lokalizacja, ciekawe jak długo jedzie się z tego miejsca do centrum, ktoś ma może jakieś doświadczenia i się podzieli? Zakorkowana Opolska, to też nie jest najlepsza droga do poruszania się po mieście, ale wybudowanie północnej obwodnicy może tam dużo zmienić jeśli chodzi o komunikację.